Victor Negrescu: "Principala provocare pentru bugetul de anul viitor este să identificăm fondurile necesare planurilor de redresare"

S.B.
Politică / 19 august

Victor Negrescu: "Principala provocare pentru bugetul de anul viitor este să identificăm fondurile necesare planurilor de redresare"

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă, luni, că principala provocare privind bugetul de anul viitor este identificarea fondurilor necesare pentru finanţarea planurilor de redresare şi menţinerea alocărilor bugetare pentru programele europene tradiţionale, informează news.ro.

Negociatorul-şef al Parlamentului European privind bugetul UE pentru anul 2025, eurodeputatul Victor Negrescu, a prezentat într-o postare pe reţelele sociale principalele provocări şi repere cu privire la bugetul european de anul viitor în contextul realizării propunerii de buget a legislativului european. "În conturarea bugetului european pentru anul viitor, Uniunea Europeană se confruntă cu constrângeri bugetare semnificative. Principala noastră provocare privind bugetul de anul viitor este să identificăm fondurile necesare pentru finanţarea planurilor de redresare şi menţinerea alocărilor bugetare pentru programele europene tradiţionale. Suma prevăzută iniţial pentru anul 2025 pentru finanţarea mecanismului de redresare şi rezilienţă a fost de 2.677,8 milioane de euro, în timp ce costurile estimate reale sunt aproape duble şi se ridică la 5.156 milioane de euro", arată europarlamentarul PSD. Negrescu afirmă că situaţia actuală este generată de costurile mari ale dobânzilor pentru mecanismul de redresare, de apariţia unor noi priorităţi şi programe generate de noile provocări din domeniul apărării, internaţionale şi industriale, de amendamentele aduse prin modificarea cadrului financiar multianual, precum şi de nevoia de întărire a frontierelor şi a securităţii statelor membre. "Astfel, creditele totale din proiectul de buget pentru anul 2025, inclusiv instrumentele speciale (care sunt contabilizate în afara plafoanelor cadrului financiar multianual), se ridică la 199.716,8 milioane de euro în credite de angajament (CA) corespunzătoare la 1,08 % din Venitul Naţional Brut comun al UE", precizează eurodeputatul. "Obiectivul meu, în calitate de negociator-şef al bugetului european pentru anul 2025, este să generez o viziune bugetară comună la nivelul Parlamentului European şi să intrăm cu o voce puternică în negocierile interinstituţionale cu statele membre pentru a reuşi să obţinem finanţări suplimentare pentru priorităţile cheie ale legislativului european, printre care se numără sprijinul pentru fermieri, reducerea disparităţilor regionale, combaterea sărăciei, susţinerea politicilor de sănătate, educaţie şi tineret sau dezvoltarea IMM-urilor", a conchis vicepreşedintele Parlamentului European, Victor Negrescu. Documentul-cadru de la care pornesc negocierile între grupurile politice din Parlamentul European urmează să fie prezentat până la finalul lunii august, urmând ca în octombrie legislativul european să aprobe planul său de buget pentru a putea fi negociat în luna noiembrie cu reprezentanţii Consiliului UE, mai arată Negrescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Care redresare, nene...? Mai avem un pic si vine 2025... Ne-am redresat deja... Consumul populatiei cica a crescut la cer... La cea mai mare inflatie din UE, avem cel mai mare consum, am batut recordul la achizitie de excursii externe..

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Negresco ... daca taiem cele 10 miliarede de dolari pe care le tocam anual pe armament se regleaza bugetu in numai doua minute...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb