VICTOR PONTA:  "Îmi doresc cel mai tare ca Guvernul Grindeanu să aibă bani de salarii"

Ziarul BURSA #Politică / 9 martie 2017

Fostul premier Victor Ponta a afirmat ieri, la Parlament, că îşi doreşte "cel mai tare" ca Guvernul Grindeanu să aibă succes economic şi să deţină banii necesari pentru salarii, dar deocamdată este "speriat" că nu o să fie "atât de uşor". Acesta a declarat: "Nu cred că poţi să ţii măsuri sociale dacă nu merge economia. Am mărit şi eu ceva salarii la viaţa mea, ca să zic aşa, şi ştiu că toţi vrem să mărim salarii şi eu aş vrea să am salariul mai mare, problema este să fiu sigur de unde dau salariile alea şi pensiile pe termen lung. Îmi doresc cel mai tare ca Guvernul PSD, Guvernul Grindeanu să aibă succes şi economic, cum am avut noi, şi să aibă şi bani de salarii. Daţi-mi voie deocamdată să fiu speriat că nu o să fie atât de uşor".

El a mai spus că în România, în afară de dosare penale, nu se mai discută despre nimic altceva: "Eu mă uit, pe baza experienţei pe care am avut-o în trei guverne, nu numai în guvernarea 2012-2015, în jurul României lucrurile merg prost. Europa are nişte mari probleme, o să avem alegeri. Germania, Franţa, Olanda, Bulgaria, Serbia sunt vecinii noştri. Noi parcă trăim în Noua Zeelandă. Chiar nu ne interesează ce se întâmplă în Serbia, în Bulgaria? Noi trăim într-o lume a noastră, suspendaţi. În jurul nostru lucrurile merg prost, aici, în România, în afară de dosare penale, nu vorbim despre altceva".

Potrivit lui Victor Ponta, citat de News.ro, creşterea economică vine după măsurile luate în anii anteriori când la guvernare era Cabinetul său.

Victor Ponta a spus: "Am o problemă cu care nu mă pot împăca cu niciun guvern. A trecut iarna când au duduit cazanele la Turceni şi la Rovinari. Acum nu o să mai cumpere nimeni energie de la Hunedoara şi nu aş vrea ca pe guvernarea PSD să ne trezim cu Oltenia şi Hunedoara puse pe butuci. Aş vrea să fie salvate. Nu am văzut nicio chestie serioasă: ministrul e bolnav, nu e bolnav, secretarii de stat se numesc, nu se numesc, habar n-am".

Dragnea, despre "îngrijorările" lui Ponta privind măsurile Guvernului: "Miniştrii ar trebui să mai verifice programul de guvernare"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri, la Parlament, că programul de guvernare "nu a fost făcut pe genunchi", dar Guvernul ar trebui să îl mai verifice o dată, în contextul "îngrijorărilor şi preocupărilor" pe care Victor Ponta şi le-a exprimat în ultima perioadă.

"Programul de guvernare nu a fost făcut pe genunchi, în programul de guvernare nu sunt trecute doar măsuri sociale. Poate nu a comunicat cu Guvernul foarte bine şi nu s-a înţeles foarte bine sau poate nu am comunicat eu foarte bine. Există şi un pachet de măsuri economice care generează venituri la bugetul de stat", a afirmat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Liderul PSD a mai spus că Guvernul ar trebui să mai verifice o dată programul de guvernare şi măsurile pe care intenţionează să le ia.

"Faptul că îşi exprimă (Victor Ponta - n.r.) aceste îngrijorări şi preocupări este bine şi cred că Guvernul ar trebui să se uite cu atenţie, să mai verifice încă o dată programul de guvernare şi măsurile ca nu cumva să se întâmple ceea ce spune Victor Ponta", a completat liderul PSD.

Chestionat dacă este mulţumit de încasările la buget pe primele două luni ale anului, Liviu Dragnea a răspuns afirmativ.

Victor Ponta: "Grindeanu susţine o Europă unită care nu mai există"

Fostul premier Victor Ponta a declarat ieri, la Parlament, că prim-ministrul Sorin Grindeanu susţine o Europă unită "care nu mai există", în timp ce preşedintele Klaus Iohannis votează "cum vine faxul de la Berlin", iar România "pierde timp stând în genunchi".

Victor Ponta a spus că el ar face "mâine" o cerere ca România să se alăture Grupului de la Vişegrad.

"Ce aş face eu? Ce face domnul Grindeanu? Înţeleg că susţine Europa unită, care nu mai există. Eu aş face mâine cerere să ne alăturăm Grupului de la Vişegrad. Dar eu, pe persoană fizică, deputatul Victor Ponta. Eu nu cred că avem altă şansă decât stând cu nişte vecini ai noştri care au şi ei un pic de curaj şi de demnitate. Stând tot timpul în genunchi şi cu domnul Iohannis, care votează cum vine faxul de la Berlin, pierdem timpul", a afirmat Victor Ponta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu de ce ar trebui sa pierdem vremea si sa ne alaturam grupului de la Visegrád. Nu ar fi mai bine sa aderam direct la uniunea euroasiatica? Am intoarce armele din timp, nu pe ultimii metrii, cum am facut in al doilea razboi mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb