VICTOR PONTA INTERVINE ÎN LUPTA PENTRU CAPITALĂ:  "Nicuşor Dan a fost capturat de căpuşele de lângă PSD şi PNL"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 27 iulie 2020

"Nicuşor Dan a fost capturat de căpuşele de lângă PSD şi PNL"

Victor Ponta, liderul Pro România, susţine că Gabriela Firea, actualul primar al Capitalei nu poate face mai mult decât a făcut din 2016 până acum şi că Nicuşor Dan nu va fi capabil să îşi pună în aplicare proiectele. Victor Ponta a precizat: "Nicuşor Dan nu va putea să facă mai mult decât ar fi putut în 2016, pentru că a fost capturat de căpuşele de lângă PSD şi PNL. Vreau să construim o alternativă şi cine nu e prizonier al binomului PSD-PNL trebuie să aibă o alternativă în Alianţa Pro Bucureşti 2020 care propune pentru capiltală 1% politică şi 99% rezultate".

Declaraţia a fost făcută, ieri, cu prilejul lansării de către Victor Ponta şi Robert Negoiţă a alianţei electorale Pro Bucureşti 2020, ai cărei candidaţi pentru Primăria Capitalei şi pentru primăriile de sector vor fi stabiliţi în următoarele zile.

Cu acest prilej, preşedintele Pro România a arătat că, în opinia sa, actuala criză economică şi socială seamănă cu aceea din urmă cu opt ani.

Victor Ponta a spus: "Acum este mai rău decât în 2012, pentru că nu există alternativă. Nimeni nu vede pe termen foarte scurt cum va arăta Bucureştiul şi cum va arăta România. S-a schimbat PSD-ul lui Dragnea cu PNL-ul lui Orban. În continuare, oameni fără nicio competenţă ajung miniştri şi primari. Domnul prim-ministru nu ne poate spune, la cinci luni de când a început pandemia, dacă putem să facem alegeri în siguranţă sau nu. Încercăm să venim cu o proiecţie pe termen lung. Trebuie să votăm contra ciumei galbene care seamănă îngrozitor de tare cu ciuma roşie".

El a menţionat că Robert Negoiţă ar fi un primar foarte bun al Capitalei şi că acesta din urmă se bucură de susţinerea Pro România atât pentru alegerile din acest an cât şi pentru cele din 2024.

La rândul său, Robert Negoiţă a spus: "Eu sunt o persoană care nu mă legitimez cu ceea ce zic, ci cu ceea ce fac. Un primar trebuie să fie pe şantiere toată ziua, nu pe televizor toată ziua şi prin ziare. Sunt primari care vorbesc despre orice altceva mai puţin de proiectele pe care le au. Noi putem să fim la radio să vorbim frumos, dar în trafic plămânii se sufocă din lipsă de infrastructură. În Bucureşti noi avem nevoie de un primar care să fie omul faptelor".

Acesta nu a exclus candidatura la Primăria Capitalei, deşi nu a dorit să facă un anunţ oficial în acest sens.

Referitor la alegerile locale, Ponta a spus că profesorul universitar dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, i-a transmis că nu ar trebui să fie alegeri în septembrie, deoarece administraţia publică centrală, la şase luni de pandemie, nu este pregătită pentru a asigura o campanie în condiţii normale şi nici pentru organizarea în bune condiţii de siguranţă sanitară a votării.

Noua alianţă politică pentru Bucureşti nu reprezintă o soluţie pentru Capitală, din punctul de vedere al lui Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD. Acesta susţine că fostul premier Victor Ponta a "trădat valorile social-democrate" şi a ales "să facă jocul PNL şi al preşedintelui Iohannis".

Marcel Ciolacu a scris, ieri, pe pagina oficială de Facebook: "Aşa-zisa alianţă anunţată de Victor Ponta reprezintă un ajutor direct pentru Nicuşor Dan la primăria Capitalei. Un om de stânga a ales să trădeze din nou valorile social-democrate şi să facă jocurile PNL şi ale preşedintelui Iohannis. Păcat! Le dau însă o veste proastă: Gabriela Firea îi va spulbera! Pentru că, spre deosebire de cei care fac şi desfac alianţe politice pe sub masă, Gabriela Firea a demonstrat că este interesată doar de oameni şi de viaţa lor. Iar PSD o va sprijini în continuare!".

Referitor la noua alianţă, Gabriela Firea a scris pe pagina oficială de Facebook că oamenii sunt mai inteligenţi, mai intuitivi şi mai perspicace decât îi cred unii conducători. Primarul Capitalei susţine că Victor Ponta şi Robert Negoiţă vor avea o mare surpriză la alegerile locale din Bucureşti, deoarece au minţit sau au spus doar jumătăţi de adevăr.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Valorile social-democrate?

    Care ar fi alea? 

    Dragnea, Valcov, Oprisan, Radulescu, Codrin Stefanescu, Viorica, Pop, Pintea, Olguta si Mandea, Miki spaga, Bombonel, Iliescu, Orlando si multi altii? 

    Adevarate valori ale cinstei, onoarei si profesionalismului.

    Ei nu isi vand tara ci o jefuiesc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb