ZIARUL BURSA

27 iulie 2020
Ediţia din 19.10.2024
Start pentru sezonul raportărilor la jumătatea anului, la BVB

Start pentru sezonul raportărilor la jumătatea anului, la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 27 iulie 2020

Aurelian Dochia: "Băncile nu au suferit prea mult până acum, astfel încât este posibil să ofere o surpriză plăcută"  

Adrian Codirlaşu, CFA România: "Din energie, sectorul petrolier este cel mai afectat, pentru că a fost supus la două şocuri majore"

Sezonul raportărilor financiare pentru primul semestru al anului începe astăzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), companiile urmând să-şi prezinte situaţia aferentă perioadei ce include şi cele două luni de "blocaj" economic cauzat de starea de stare de urgenţă instituită pe teritoriul ţării noastre, în vederea limitării răspândirii pandemiei de Covid-19, urmată de starea de alertă aflată în vigoare şi în prezent.

Comisia Europeană are în vedere financializarea economiei europene după modelul american

Comisia Europeană are în vedere financializarea economiei europene după modelul american

Mihai Gongoroi, Andrei IacomiMacroeconomie / 27 iulie 2020

Comisia simplifică prospectul de ofertă pentru companiile de pe continent  

Comisia găseşte cerinţele MiFID/MiFIR ca fiind "excesiv de împovorâtoare", împiedicând dezvoltarea pieţelor europene

Iancu Guda este de părere că modificările propuse de Comisie sunt "subţiri" şi că nu vor duce la un declic pentru finanţarea prin pieţele de capital

Adrian Codirlaşu: "Cred că Uniunea Europeană va fi surpriza plăcută a acestei crize"

Reglementările stricte în domeniul financiar reprezintă o normă în Uniunea Europeană. Pandemia Covid-19 duce totuşi la modificarea ortodoxiei europene cu privire la pieţele de capital. Comisia Europeană, executivul Uniunii Europene, a decis vineri să modifice reglementările ce se aplică pieţelor financiare astfel încât să înlesnească accesul companiilor la finanţare pe pieţele de capital şi să faciliteze practica securitizării în scopul sprijinirii băncilor europene.

Bloomberg: Listările din China creează câte un miliardar în fiecare săptămână

CEA MAI ACTIVĂ PIAŢĂ DE IPO-URI DIN LUME Bloomberg: Listările din China creează câte un miliardar în fiecare săptămână

Alina VasiescuInternaţional / 27 iulie 2020

118 companii s-au listat la Shanghai şi Shenzhen anul acesta, atrăgând un total de circa 20 de miliarde de dolari în primul semestru  

Cifra este de peste două ori mai mare comparativ cu cea din semestrul întâi al anului 2019, conform datelor Bloomberg

Cel puţin 24 de investitori au devenit miliardari în primul semestru al anului curent, în China, ca urmare a listărilor numeroase ce au loc pe pieţele ţării asiatice, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires, care arată că printre aceste persoane se numără foşti profesori, contabili şi dezvoltatori de software.

Lecţia libaneză

Cristian PîrvulescuEditorial / 27 iulie 2020

Cristian Pîrvulescu

Elveţia Orientului pare să devină un stat eşuat. În Ţara Cedrilor inflaţia şi rata sărăciei au cunoscut o creştere vertiginoasă în doar câteva luni, iar această prăbuşire afectează viaţa a milioane de libanezi care supravieţuiesc din ce în ce mai dificil unei penurii cronice de produse şi bunuri de primă necesitate. Cum a ajuns Libanul, o ţară relativ prosperă în urmă cu un deceniu, în pragul prăbuşirii?

Cât de mare este minciuna din jurul fondului european de redresare?

Călin RecheaFonduri Europene / 27 iulie 2020

Călin Rechea

La început a fost minciuna că fondul de redresare al Uniunii Europene este "un mecanism de urgenţă şi temporar", care a fost utilizată pentru obţinerea acordului politic din partea Berlinului şi a altor ţări din nordul Europei, dar şi pentru acoperirea unei încălcări grave a tratatelor europene (n.a. vezi articolul "Cum va arăta Europa reconstruită pe min­ciună?", BURSA, 24.07.2020).

Despre retehnologizarea reactorului 1, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a spus că aceasta este în linie dreaptă. Despre costul reactoarelor 3 şi 4 ministrul nu a vrut să dea detalii deoarece "cifrele au un caracter confidenţial".

VIRGIL POPESCU: "Am renunţat la parteneriatul cu chinezii pentru reactoarele 3 şi 4 pentru că proiectul trena deja de 7-8 ani"

Mihai GongoroiCompanii / 27 iulie 2020

Investitorii din Marea Neagră aşteaptă un nou Parlament care să dea o majoritate stabilă pentru scoaterea gazelor, susţine Popescu  

Complexul Energetic Oltenia are termen până la finalul lui august să trimită planul de restructurare la Comisia Europeană. CEO are în vedere dublarea capacităţii ţíntite iniţial în fotovoltaic

Guvernul a renunţat la parteneriatul cu chinezii de la China General Nuclear Power pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă pentru că proiectul trena deja de 7-8 ani de zile, a afirmat, vineri, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, într-un interviu pentru Hotnews.ro. Oficialul a precizat că se are în vedere realizarea unui consorţiu cu parteneri euroatlantici pentru finanţarea proiectului, însă se păstrează ca posibilitate şi construcţia unui reactor în regim propriu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Tehnologia 5G, între beneficii şi riscuri cibernetice

Tehnologia 5G, între beneficii şi riscuri cibernetice

Adelina ToaderCompanii / 27 iulie 2020

Lumea arată altfel astăzi. Transformarea digital este tot mai avansată, iar reţelele 5G vor juca un rol esenţial în dezvoltarea şi mai largă a multiplelor economii şi sectoarelor industriale. În plus, tehnologia 5G aduce o viteză mai mare, un...

Propunere: "simplificarea" Jocurilor Olimpice

O.D.Sport / 27 iulie 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo creează mari bătăi de cap pentru organizatori, sportivi şi fani. Lucrurile se schimbă de la o săptămână la alta din cauza crizei sanitare şi nicio strategie nu poate fi pusă în practică până la capăt.

MACRO NEWSLETTER 27 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 27 Iulie 2020

Macroeconomie / 27 iulie 2020

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în iulie 2020. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 57,6 puncte, de la 51,7 puncte în luna precedentă (o valoare peste 50 arată expansiune), în...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo