Burleanu nu crede că Liga 1 se mai poate încheia pe teren

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 27 iulie 2020

Situaţia primei divizii la fotbal devine dramatică, după ce activitatea mai multor echipe a fost afectată de îmbolnăvirea unor jucători şi oficiali. Dacă preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, tace pe toate subiectele posibile, şeful Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vorbeşte tot mai des de suspedarea competiţiei. Răzvan Burleanu a afirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, că are mari îndoieli că Liga I se mai poate încheia pe teren: "Cu siguranţă asta ne-am dorit încă de la bun început, competiţiile să se termine pe teren, dar în momentul de faţă am mari îndoieli că Liga I se mai poate încheia pe teren, luând în calcul toate aceste cazuri pe care le avem şi care vedem că de la zi la zi cresc. Şi când spun că am mari îndoieli că această competiţie se mai poate termina pe teren, mă refer fără ca integritatea sportivă să nu aibă de suferit, fără ca sănătatea jucătorilor să nu aibă de suferit".

Acesta nu a vrut să se pronunţe vizavi de o întrebare care frământă pe toată lumea, legată de cine va fi desemnată campioană dacă Liga I se va întrerupe înainte de final: "Nu am un răspuns la această întrebare, eu am solicitat în repetate rânduri Ligii Profesioniste de Fotbal şi cluburilor de liga I să se întâlnească într-o Adunare Generală şi să stabilească scenariile pentru orice situaţie în care s-ar afla, de aceea în momentul de faţă avem această incertitudine, nimeni nu ştie în momentul de faţă cine va merge în Europa League dacă se va opri campionatul, cine va merge în Champions League şi cine va retrograda. Eu am solicitat LPF să ia în calcul toate aceste variante. Prin urmare tot Liga Profesionistă de Fotbal şi cluburile trebuie să decidă acest lucru, numai că în momentul de faţă cu siguranţă vor fi şi foarte multe cluburi nemulţumite. (...) Cu siguranţă că ar trebui sancţionate cluburile care au cazuri de coronavirus de către federaţie, prin Comisia de disciplină, cât şi de către autorităţile statului, mai ales că avem un protocol medical cu sancţiuni". Pe de altă parte, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, susţine în continuare că exclude suspendarea Ligii I înainte de final din cauza apariţiei numeroaselor cazuri de coronavirus, subliniind faptul că terminarea campionatului pe teren constituie un obiectiv important pentru Ligă. În schimb, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu nu a mai oferit nicio declaraţie încă de la începutul anului, aşa că este puţin probabil să se exprime pe acest subiect, deşi Liga 1 se află în faţa celei mai complicate situaţii de la înfiinţarea ei.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor patru formaţii şi la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb