BURSELE LUMII Tensiunile SUA-China pun bursele pe scădere

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 27 iulie 2020

Tensiunile SUA-China pun bursele pe scădere

Bursele din Europa au scăzut vineri, în contextul escaladării tensiunilor diplomatice dintre SUA şi China. Beijing-ul a ordonat vineri închiderea consulatului american din metropola Chengdu, ca replică la decizia Washington-ului de a închide consulatul chinez din Houston, în urma unor acuzaţii de spionaj.

London Stock Exchange

- Titlurile Vodafone Group Plc, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, au coborât cu 4,7%, la 122,81 pence. Compania a anunţat vineri că îşi va lista la începutul lui 2021 divizia de turnuri de telefonie - Vantage Towers - la Bursa din Frankfurt. Grupul britanic a informat anul trecut că va înfiinţa o companie europeană de turnuri de telefonie, evaluată la aproape 18 miliarde de euro.

- Acţiunile Centrica Plc, companie cu operaţiuni în sectorul energiei, au înregistrat un plus de 16,8%, la 47,14 pence, după ce aceasta a anunţat că îşi vinde subsidiara Direct Energy din America de Nord pe 3,63 miliarde de dolari.

- Indicele FTSE 100 s-a depreciat cu 1,4%, la 6.123,82 puncte.

Deutsche Börse

- Acţiunile Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, au scăzut cu 0,5%, la 8,24 euro, cele ale rivalului mai mic Commerzbank AG au urcat cu 0,5%, la 4,57 euro. Instituţiile financiare din zona euro nu sunt suficient de pregătite pentru tranziţia la noii indicatori de referinţă care înlocuiesc Eonia şi Euribor, a anunţat Banca Centrală Europeană (BCE) după efectuarea unui studiu în acest sens.

- Titlurile producătorului de software pentru afaceri SAP SE au pierdut 4%, atingând 135,64 euro, după declinul consemnat de sectorul tehnologic din SUA în sesiunea bursieră anterioară.

- Indicele DAX a pierdut 2%, ajungând la 12.838,06 puncte.

Euronext Paris

- Titlurile grupului francez de telecomunicaţii Orange SA au coborât cu 1,7%, la 10,64 euro. Compania a lansat, săptămâna trecută, operaţiunile de mobile banking în Coasta de Fildeş, aceasta fiind a treia ţară unde Orange oferă un serviciu de digital banking după Franţa şi Spania.

- Indicele CAC 40 s-a depreciat cu 1,5%, la 4.956,43 puncte.

New York Stock Exchange

Pieţele americane au urmat un curs negativ vineri, tot în contextul tensiunilor dintre SUA şi China, dar şi al raportărilor financiare dezamăgitoare ale companiilor.

- Acţiunile conglomeratului industrial Honeywell International Inc. au pierdut 2,8%, ajungând la 149,43 dolari, după ce acesta a anunţat că şi-a redus profitul în trimestrul al doilea din anul curent.

- Titlurile Goldman Sachs Group Inc. s-au depreciat cu 0,8%, la 201,47 dolari. Conform Bloomberg, banca de investiţii va plăti 3,9 miliarde de dolari ca parte a unui acord amiabil în baza căruia Malaysia va renunţa la acuzaţiile pe care i le-a adus în cazul de corupţie privind compania 1MDB.

- Titlurile American Express Co. au coborât cu 1,4%, la 95,33 dolari. Emitentul de carduri de credit a raportat un profit surprinzător pentru trimestru al doilea din 2020, însă vânzările sale s-au diminuat peste aşteptări.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,7%, la 26.469,89 puncte, S&P 500 - cu 0,6%, la 3.215,63 puncte.

Seoul Stock Exchange

Bursele asiatice au urmat, la rândul lor, un curs descendent vineri, tot din cauza tensiunilor dintre SUA şi China.

- Titlurile companiei auto Hyundai Motor Co., cea mai mare din Coreea de Sud, au consemnat un minus de 1,6%, la 122.500 woni, cele ale afiliatei sale Kia Motors Corp. au crescut cu 0,5%, la 36.900 woni. În ziua precedentă, autorităţile de la Seul au anunţat că ţara a intrat în recesiune în trimestrul al doilea din anul curent.

- Indicele Kospi a scăzut cu 0,7%, la 2.200,44 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Acţiunile asigurătorului Insurance Australia Group Ltd. s-au depreciat cu 7,8%, la 5,32 dolari australieni, după ce acesta a anunlat dividendul final şi şi-a modificat în sens negativ estimările de profit pentru 2020.

- Titlurile companiei petroliere Santos Ltd. au coborât cu 1,2%, la 5,58 dolari australieni, cele ale Oil Search Ltd., cu 3,4%, la 3,14 dolari australieni, ca urmare a declinului cotaţiilor de pe piaţa de profil.

- Indicele S&P/ASX 200 a scăzut cu 1,2%, la 6.024 puncte.

Bursele din Japonia au fost închise vineri, de Ziua Sportului şi Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb