VICTOR PONTA:  "La ASF trebuie numită o persoană care să aibă pregătire profesională şi statură morală"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 martie 2014

"La ASF trebuie numită o persoană care să aibă pregătire profesională şi statură morală"

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că în fruntea ASF trebuie numită o persoană care să aibă pregătire profesională şi statură morală, pentru că situaţia acestei instituţii este "extrem de dificilă". Întrebat în legătură cu faptul că la 1 aprilie trebuie numit noul şef al ASF, dacă PSD va face o propunere, Ponta a răspuns: "Nu ştiu să vă răspund. Cred că trebuie o persoană care să aibă şi pregătirea profesională şi statura morală pentru că situaţia de la ASF este extrem de dificilă şi va fi o poziţie extrem de grea".

Plenul Parlamentului va decide, prin vot, cel târziu în 3 aprilie cine îi va înlocui la conducerea ASF pe fostul preşedinte Dan Radu Ruşanu, precum şi pe Marian Mîrzac, membru neexecutiv în Consiliului ASF, a anunţat, ieri, vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, citat de Mediafax.

El a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei Birourile Permanente reunite, în care membrii conducerii Senatului şi Camerei Deputaţilor au luat act de demisia celor doi din funcţiile pe care le deţineau la ASF.

Comisiile pentru buget, finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor sunt cele care, potrivit legii, îi vor audia pe viitorii candidaţi.

Cristian Dumitrescu a mai spus: "Am transmis către comisiiile prevăzute în Regulamentul şi în legea de funcţionare pentru a pregăti şi a audia candidaţii, pentru că este vorba despre un termen imperativ de 30 de zile, care se epuizează pe data de 3 aprilie. Am solicitat ca până pe data de 24 martie să fie depuse aceste rapoarte. Aceasta presupune ca în perioada respectivă grupurile politice să se consulte şi să-şi facă negocierile obişnuite, după care să se procedeze la audieri, să fie depus pe data de 24 raportul în ambele situaţii, urmând ca în Birourile Permanente reunite să stabilească data dezbaterii în plen şi nominalizări, prin vot, a celor care să îndeplinească această funcţie".

Preşedintele interimar al ASF, Daniel Dăianu, a anunţat că Dan Radu Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui ASF Dan Radu Ruşanu, decizia fiind definitivă.

CAB a admis astfel recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce propunerea acestora de arestare preventivă a lui Ruşanu a fost respinsă, pe 26 februarie, de Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, în 29 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Ilie Carabulea şi a lui Marian Mîrzac, la propunerea procurorilor DNA care instrumentează dosarul "Carpatica". Prin aceeaşi hotărâre a instanţei, Radu Mustăţea - membru în CA al Carpatica Asig şi preşedintele Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România - a primit interdicţie de a părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia a fost atacată de Carabulea şi Mîrzac la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins recursurile, în 3 februarie.

Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, două infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, trafic de influenţă, în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "Nu ştiu să vă răspund. Cred că trebuie o persoană care să aibă şi pregătirea profesională şi statura morală pentru că situaţia de la ASF este extrem de dificilă şi va fi o poziţie extrem de grea".

    Deci premierul nu stie ce sa raspunda apoi o scalda cu persoana pregatita profesional si statura morala si ne aminteste ca la ASF situatia este extrem de dificila si pozitia de sef la ASF extrem de grea ! 

    NIMIC despre salariile si nepotismul din ASF ! 

    Premierul pe ce lume o trai ? O avea timp sa citeasca ziarele ? O avea consilieri care sa il informeze ? O fi auzit definitia ASF facuta de presedintele Basescu prins in rafuiala cu Rusanu, Chitoiu si Soviani ? 

    Guvernul poate rezolva situatia de la ASF prin trimiterea corpului de control al primului ministru acolo si apoi o ordonanta care sa simplifice personalul, salariile si lipsa de transparenta !

    Dar nu va face nimic va perpetua aceasta "CLOACA de coruptie" cum a etichetat-o presedintele Basescu ! 

    1. Nici nu trebuia sa-ti dai mai mult efort Theraflu: prima afirmatie, de fapt prima propozitie era indeajuns. Cand primul-ministru raspunde la o problema asa de importanta cu "Nu stiu sa va raspund.", atunci lucrurile sunt clare. In plus, ca sa nu fie cumva ceva neclar, adauga nonsalant: "Cred ca trebuie....." Adica cum "crede ca"? Pai asta ar trebui sa fie o chestie sigura, nu? La nivelul acela... Sau pur si simplu este nevinovat de sincer si chiar isi da cu presupusul privind administrarea pe care o conduce si veleitatile pe care trebuie sa le aibe cei care o executa? Doamne-ajuta si pazeste! Dar fraieri am ajuns daca am ajuns sa facem bancuri si shushanele pe seama economiei noastre si a institutiilor care o supravegheaza si administreaza.

      ...că recită o poezie (în care nu crede), aș zice că mai degrabă ar găsi un cal verde să-l priponească la a-sefe!

    Liviu Tudor, ţepar de profesie

    Wednesday, February 26, 2014 de Dan Coste INVESTIGAŢII no comments 

    Liviu Tudor, omul lui Hrebenciuc şi Iacobov, a creat o întreagă ţesătură financiară care a condus la prăbuşirea unor firme, sau societăţi bancare. ZIARUL vă va prezenta în serial câteva dintre “isprăvile” lui Liviu Tudor, dezvăluite de multe ziare din România. 

    Liviu_Tudor_02 

    Liviu Tudor şi Grupul de la Bacău au fost artizanii unei incredibile inginerii financiare prin care au reuşit să-şi umple conturile cu zeci de miliarde. REGELE IMOBILIARELOR,Magnatul din Real Estate, Guru financiar Liviu Tudor, a fost scos în faţă, în 1996, de cunoscutul Grup de la Bacău, coordonat de Viorel Hrebenciuc şi Corneliu Iacubov, pentru a pune temelia Băncii Comerciale Unirea (BCU). Scopul a fost unul singur: spălarea banilor şi obţinerea unor profituri ilicite uriaşe. Modul de acţiune al celor care deţin sediul în care îşi desfăşoară activitatea a fost scos la iveală de “Evz” şi este specific crimei organizate: “Dacă nu-ţi vei ţine gura, ai grijă că există gloanţe calde şi gloanţe reci. Nu ţi-am spus că nu mi-e frică de nimeni în ţara asta, ca am bani să cumpăr pe oricine?”, îşi ameninţa Liviu Tudor asociatul. 

    Falimentul de la Banca Unirea 

    În anul 1996, prin subscripţie publică, se înfiinţa Banca Comercială Unirea, având la bază Grupul de la Bacău, aflat sub oblăduirea lui Viorel Hrebenciuc şi a lui Corneliu Iacobov. Aceiaşi Tudor şi Iacob controlau 49,77% din capitalul social, ceilalţi asociaţi importanţi fiind Societatea de Investiţii Financiare II Moldova (condusă de Corneliu Iacobov), cu 24,65% din acţiuni şi CNSLR “Frăţia”, cu 12% din acţiuni. Restul era deţinut de unele persoane fizice printre care se număra şi actualul preşedinte al României, Traian Băsescu. În scurt timp, prin multiple manevre de culise, fondurile instituţiei financiare au fost plimbate dintr-un cont într-altul, până când Banca Populară Română a ajuns acţionar majoritar, iar director al Băncii Unirea a devenit Emil Botea. 

    Totul a mers bine până când Banca Naţională a României a făcut un control la Unirea, pentru a descurca iţele unei aşa-zise majorări de capital cu 50 de miliarde de lei. Aşa s-a ajuns la concluzia că respectiva majorare a fost făcută din bani publici, iar 33 de miliarde de lei au ajuns în conturile unor firme dubioase şi ale unor persoane fizice, în fruntea acestora aflându-se Liviu Tudor. În plus, Banca Unirea a ajuns acţionar majoritar la DIGICOM SA, firma aceluiaţi Liviu Tudor. 

    Spălare de bani şi falimentarea premeditată a unei bănci 

    Revenind la activitatea de început a Băncii Unirea, vom scoate în evidenţă modul în care s-au plimbat banii dintr-un cont într-altul, pentru a fi spălaţi. În calitate de împuternicit, Liviu Tudor reprezenta “toate interesele legate de acţiunile pe care SC BEST OIL SRL le deţine în cadrul Băncii Unirea SA (în curs de constituire)”. Astfel, BEST OIL vărsa prin intermediul Bancorex suma de 295 de milioane de lei, către Banca Unirea SA, la 16.07.1996. Alţi 606 milioane de lei ajung de la Banca Agricolă la Unirea, în aceeaşi lună, precum şi alte sume virate prin intermediul Băncii Columna ori a Băncii Internaţionale a Religiilor. De menţionat că atât Banca Agricola, Columna, Bancorex cât şi BIR au ajuns între timp în stare de faliment. Desigur, aceeaşi soarta a avut-o şi Banca Unirea, care a fost cumpărată în ultimul moment de nişte ruşi. Ultimul director al Băncii Unirea, Emil Botea, a declarat în mai multe rânduri că unul dintre cei care conduc Nova Bank, şi anume preşedintele Alexei Voskoboy, ar fi avut o poziţie oficială în KGB. Ruşii de la Nova Bank, cumpărătorii Bancii Unirea, n-au comentat în niciun fel această informaţie. Cert este că, totuşi, BNR a instituit la Unirea un regim de decontare specială, care a durat un an şi patru luni. După această perioadă, la 22 august anul trecut, Băncii Unirea i s-a retras licenţa de funcţionare. 

    Alte sume importante de bani au fost scoase din Banca Unirea prin contracte de prestări servicii deosebit de avantajoase pentru furnizori. Unul dintre acestea se referă la livrarea către banca a şase echipamente de comunicaţii prin satelit VSAT şi a tot atâtea “licenţe software terminal şi 1 licenţă software HUB TCP-IP”. Cum era de presupus, beneficiara contractului n-a fost alta decât SC DIGICOM SA, firma controlată de acelaşi Liviu Tudor. Valoarea iniţială a contractului s-a ridicat la suma de 206.500 USD. 

    Ulei din Rezervele de stat 

    Fără a se implica aparent în politică, Liviu Tudor controlează direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale, printre care se numără: IIRUC SA, PREFABRICATE VEST SA, VESTCO INDUSTRIES SA, DIGICOM SA, IIRUC – DIGICOM GRUP SA, ID HOLDING SRL, IIRUC SERVICE SA, CONCORDIA ALIMENTARA 4 SA, ID REAL ESTATE SA, IIRUC TRADE SA, DIGINET SA şi altele. Până nu demult a deţinut şi fabrica de ulei Muntenia, pe care a falimentat-o începând cu finele anului 2002, la sfatul unor prieteni apropiaţi din Guvern. Printre aceştia se numără Viorel Hrebenciuc şi Şerban Mihăilescu. Cu cel din urmă a pus chiar la cale vânzarea către pensionari de ulei, orez şi zahăr – câte două kilograme de fiecare – în sistem “economat”, adică la preţ de fabrică. Numai că uleiul provenea de la Rezervele de stat (1.400 de tone). Pentru a nu se declansa un scandal de proporţii, fabrica Muntenia a fost devalizată, după care s-a declanşat procedura falimentului. 

    Va urma

    Daca va fi sfatuit de con pe pr Econ.care este departe de economie, cu siguranta cel propus va fi faraonul. Tot este le liber de un an si ceva.

    .... nu vad de ce n-ar fi numit Sorin Ovidiu Vantu PRESEDINTE la ASF ! 

    1. .......... nu vad de ce Sorin Ovidiu Vantu n-ar putea ajunge: 

      1) atat MORAL; 

      2) cat si LEGAL, 

      liderul - in_contestabil - al "autoritatii" financiare !  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb