Victor Ponta: "Să se intervină atunci când protestele devin violente"

F.A.
Politică / 19 octombrie 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că nu are nimic împotriva protestelor cât timp acestea sunt paşnice, precizând că ceea ce nu va accepta este "momentul în care disputa ajunge la violenţă" şi anunţând că a decis, cu ministrul de Interne, să se intervină dacă protestele devin violente.

"Cred că într-o democraţie este foarte bine să existe păreri diferite, să existe dreptul absolut al celor care nu sunt de acord să îşi spună punctul de vedere. Ceea ce nu voi accepta, cât sunt prim-ministru, şi ce nu trebuie să accepte niciun om politic serios, responsabil, nu tot felul de aventurieri, este momentul în care disputa normală, dialogul, controversa ajunge la violenţă, agresiune, înlălcarea legilor. Acolo nu cred că vreun om normal la cap poate să fie de acord să ne rezolvăm problemele prin violenţă. În rest, încurajez dialogul, respect pe toţi cei care au o altă părere", a declarat premierul.

El a precizat că, împreună cu ministrul de Interne, Radu Stroe şi cu şefii Jandarmeriei, a luat decizia să se intervină în cazul în care protestele devin violente.

"Atâta timp cât protestele sunt paşnice, cât nu încalcă drepturi fundamentale, nu blochează drumuri naţionale, nu intră pe proprietăţi private, evident că-mi doresc foarte mult ca să nu existe niciun fel de reacţie exagerată a forţelor de ordine şi nici n-a fost. E o lună de când în fiecare duminică sunt manifestări şi niciodată nu s-a întâmplat nimic. Deci provocări au fost. În momentul în care foloseşti violenţa, agresezi forţele de ordine, când blochezi un oraş sau o ţară, atunci sigur vom interveni", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că ştie că în apropiere de Roşia Montană, la Câmpeni, există o grupare extremistă care incită la violenţă, dar că se vor lua măsuri ca manifestările extremiste şi violente să nu se extindă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb