Videanu: "Electrica are investiţiile blocate din cauza datoriilor CFR"

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Politică / 10 august 2009

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat înfiinţarea unui consiliu consultativ pentru o expertiză asupra segmentului companiilor din portofoliul ministerului.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat înfiinţarea unui consiliu consultativ pentru o expertiză asupra segmentului companiilor din portofoliul ministerului.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a prezentat oficialilor FMI, în cadrul unei întâlniri de vineri, activitatea ministerului pe care îl conduce şi a punctat, în special, asupra celor două domenii strategice pe care le gestionează: politica industrială şi politica energetică.

Printre proiectele importante pe care Adriean Videanu le-a prezentat delegaţiei Fondului Monetar se numără proiectul de elaborare a strategiei de reindustrializare a României şi proiectul de restructurare a sectorului de producere a energiei electrice.

Ministrul a arătat că o mare parte a angajamentelor asumate de Ministerul Economiei au fost respectate, iar excepţiile au fost generate de blocaje financiare.

Nemulţumirea ministrului Videanu a fost aceea că anumite companii profitabile, cum este Electrica, nu-şi poate derula programele investiţionale pe anul în curs din cauza datoriilor CFR.

Potrivit ministrului, pentru valorificarea potenţialului energetic al ţării, a reluat discuţiile cu marile companii străine (ENEL, E-ON, CEZ, GDF, RWE, Verbund şi Vattenfall).

Oficialii FMI şi-au exprimat disponibilitatea de a acorda Guvernului nostru sprijin în procesul de controlare a cheltuielilor şi operare a investiţiilor, menţinând recomandările referitoare la monitorizarea cheltuielilor guvernamentale, astfel încât să existe mai multă disponibilitate pentru investiţii.

În plus, Videanu a informat delegaţia că a cerut companiilor din subordine, pentru o mai bună monitorizare a cheltuielilor, să prezinte bugetele pe anul viitor încă din luna septembrie a acestui an.

De asemenea, ministrul Economiei a anunţat înfiinţarea unui consiliu consultativ la nivelul ministerului, care să valorifice resursele existente în sectorul privat, mediul academic şi structurile de cercetare din zonele res­pective, astfel încât să existe o bună expertiză asupra managementului companiilor din portofoliul ministerului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb