Un ucrainean aflat sub bombardamente cântă LIVE cu artişti internaţionali

VIDEO EMOŢIONANT: Un ucrainean aflat sub bombardamente cântă LIVE cu artişti internaţionali

C.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 martie 2022



Tânărul violonist ucrainean, Illia Bondarenko a cântat într-un subsol din Kiev chiar în momentul când oraşul său era bombardat din ordinul Kremlinului. Un cor internaţional de viori din 27 de ţări l-au acompaniat în solidaritate cu drama şi curajul Ucrainei.

Acţiunea de solidaritate cu Ucraina a fost organizată de Mark O'Connor iar artiştii au cântat un străvechi cântec popular ucrainean numit "Verbovaya Doschechka". "Sunt violonist profesionist. În ziua în care forţele lui Putin au invadat Ucraina, eram acasă, exersând. M-am întrebat ce fac omologii mei ucraineni în acel moment. Aşa că am intrat pe Instagram şi m-am împrietenit cu nişte violonişti din Ucraina. Unii îşi exersau şi cântatul...iar în pauze se înarmau cu cocktailuri Molotov. Unii violonişti s-au ascuns în subsoluri şi adăposturi antiaeriene din Kiev, dar şi-au luat viorile cu ei. Devastat să aud că exploziile au fost atât de aproape şi disperat să oferim un oarecare confort, l-am întrebat pe unul dintre ei, tânărul virtuoz Illia Bondarenko, dacă s-ar filma în timp ce cânta în adăpostul lui de la subsol. Am rugat apoi alţi violonişti din Ucraina şi colegi din întreaga lume să cânte împreună cu el în armonie. În timp de 48 de ore, am primit videoclipuri de la 94 de violonişti, reprezentând 27 de ţări diferite", a relatat O'Connor pe o reţea de socializare.

Alţi nouă tineri violonişti adăpostiţi în Ucraina s-au alăturat online şi sunt însoţiţi în armonie de instrumentişti din Londra, Tokyo, Oslo, dar şi violonişti de top din SUA, Noua Zeelandă, Belgia, Georgia, Polonia, Coreea de Sud, Ţările de Jos, Africa de Sud, Moldova, Germania, India şi întreaga secţie de vioară a Orchestrei de Cameră din Munchen. În videoclipul care a stârnit lacrimi peste tot unde a fost urmărit apar chiar şi reprezentanţi de la Hollywood, violoniştii din trupa lui Adele sau turneul lui Hans Zimmer, instrumentişti care au înregistrat pe majoritatea albumelor importante şi a coloanelor sonore ale filmelor moderne. Astfel, renumiţi instrumentişti scoţieni sau violonişti indieni, nume de top, inclusiv Mark şi Maggie O Connor, Brittany Haas, Sara Watkins (Nickel Creek) şi Gabe Witcher (Punch Brothers), de asemenea, s-au alăturat cauzei nobile de a cânta pentru pace.

"Niciodată nu s-au adunat violonişti din atâtea ţări. Unii sunt nevoiţi în aceste momente să se gândească cum să se înarmeze sau să se ascundă în adăposturile antiaeriene în loc să cânte Beethoven sau bluegrass. În mod tradiţional, vioara a fost un instrument prin care se exprimă durerea. O violonistă ucraineană mi-a mărturisit că, exact în timp ce cânta piesa, fraţii ei se îndreptau să lupte. Vizionarea fiecărui videoclip aşa cum a ajuns în căsuţa mea de e-mail a fost foarte emoţionantă. Este ca şi cum toată lumea se roagă cu viorile lor. Cântăm pentru pace şi încurajăm pe toată lumea să găsească o modalitate de a ajuta Ucraina aici", a mai scris Mark O'Connor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb