VIDEO Tudose: "Am declarat cu toţii că nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo"

M.I.
Politică / 4 septembrie 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Urmăriţi aici declaraţiile premierului Mihai Tudose din plenul Camerei Deputaţilor

-------------

Actualizare 18:34 Tomac: "Realitatea economică este aşa cum o simt românii şi nu aşa cum este cosmetizată"

Deputatul PMP Eugen Tomac a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului, că premierul Mihai Tudose prezintă date despre economia ţării cosmetizând realitatea, precizând că se constată inclusiv din rapoartele din execuţia bugetară prezentată de Ministerul Finanţelor pentru perioada ianuarie-iulie că veniturile realizate au scăzut, în timp ce deficitul a crescut "dramatic".

Deputatul PMP a afirmat: "Domnule premier, Liviu Dragnea... ştiu că v-aţi dorit să ajungeţi premier, dar asa este viaţa, nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine are şansa aceasta de a fi premier. Domnule prim-ministru Tudose şi domnule prim-ministru Ciolacu, că la Guvern avem doi premieri - unul la partid şi doi la Guvern. Domnul Ciolacu este pe post de anunţat veşti proaste. Mă aşeptam ca azi să veniţi să ne prezentaţi cu aceeaşi convingere cu care o făceaţi în urmă cu câteva luni când ne spuneaţi cât de dezamăgiţi sunteţi de propriul Guvern atunci când aţi reuşit o performanţă extraordinară arătându-vă cu propriile argumente neputinţa de a conduce ţara şi îmi doream ca azi să veniţi exact aşa cum prezenta domnul Dragnea pe la televizor programul de guvernare şi să spuneţi: obiectiv stabilit, obiectiv îndeplinit".

Eugen Tomac a susţinut că în realitate lucrurile "stau aşa cum le simt românii", şi nu aşa cum sunt "cosmetizate", pentru că se constată inclusiv din rapoartele din execuţia bugetară prezentată de Ministerul Finanţelor pentru perioada ianuarie-iulie că veniturile realizate au scăzut, în timp ce deficitul a crescut "dramatic".

Tomac a spus: "În cadrul bugetului de stat se disting încasări de TVA care au scăzut dramatic de la 23,2 miliarde de lei în 2015 la 15,8 miliarde de lei în 2017. E o comparaţie pe care o poate constata orice cetăţean. La bugetul asigurărilor sociale de stat, situaţia este şi mai complicată, deoarece, deşi valorea punctului de pensie a crescut simţitor, veniturile realizate în 2017 sunt aproape la fel ca cele din 2015. Datele menţionează previzionarea unei execuţii bugetare derapante, deoarece în acest ritm atingerea deficitului de 3% va implica renunţarea în mod obligatoriu la anumite promisiuni din programul dumneavoastră de guvernare".

-----

Actualizare 18:13 Florin Roman, către Tudose: "Domnule Dragnea, sunteţi vinovat, alături de PSD, de terorism fiscal"

Deputatul PNL Florin Roman l-a acuzat astăzi, de la tribuna Camerei Deputaţilor, pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de "terorism fiscal", spunând că el este adevăratul şef al Guvernului, în vreme ce prim-ministrul Mihai Tudose este doar o marionetă.

Florin Roman a spus: "Am încercat din răsputeri să îl urmăresc pe domnul Tudose şi nu am reuşit pentru că, domnule prim ministru, să nu vă supăraţi, la noi în Ardeal e o vorbă, parcă aveţi prune în gură. Dar nu prune d-alea de care ştim noi, sunt prune d-alea mai distilate, parcă vorbiţi turceşte. Rugămintea mea este când veniţi în faţa Parlamentului să încercaţi să vorbiţi româneşte. Din acest motiv nu o să mă adresez astăzi dumneavoastră, pentru că sunteţi un premier marionetă, o să vă rog să îmi daţi voie să mă adresez adevăratului prim ministru al României, Liviu Dragnea. Domnule Dragnea, sunteţi vinovat, alături de PSD, de terorism fiscal. Sunteţi un om care terorizaţi fiscal capitalul românesc şi IMM-urile. Aţi reuşit să zăpăciţi o ţară întreagă. Fug toţi investitorii".

El l-a mai acuzat pe Liviu Dragnea că încurajează nemunca prin dublarea ajutoarelor sociale, punând în schimb jugul pe cei care muncesc cinstit.

Roman a mai spus: "Premierul marionetă ne învaţă cum să ţinem bănuţii ascunşi la ciorăpel şi la saltea. Domnule Dragnea, aţi dublat sumele pentru ajutoarele sociale, încurajaţi nemunca şi puneţi jugul pe românii care muncesc cinstit. V-aş compara cu Ceauşescu dar vă spun că ieşiti pe minus. Alungaţi în fiecare oră nouă români din ţară. Aţi îndatorat România cu 18 miliarde de la începutul anului aţi pus un bir de 513 euro în buzunarul fiecărui român. Domnule Dragnea vă spun opriţi-vă, ajunge! Sunteţi un mic copil pe lângă Terente. Vă dau un sfat, fugiţi trei ani de zile în Bulgaria. Trec repede, mai ales dacă fugi de la Teleorman. Dar mi-e milă şi de bulgari, aşa că mai bine plecaţi pe plajă la Fortalezza, unde vă place mai mult decât la Alexandria".

----

Actualizare 18:01 Deputat USR: "Dacă lucrurile merg atât de bine, de ce e nevoie de creşteri de taxe?"

Deputatul USR Claudiu Năsui a acuzat Guvernul de incompetenţă şi minciună pentru că deficitul bugetar este uriaş şi taxele au fost majorate, deşi Executivul a anunţat o creştere economică record.

Claudiu Năsui l-a întrebat pe prim-ministrul Mihai Tudose de la tribuna Camerei Deputaţilor: "Ce-am ascultat azi aici, cifrele prezentate de premierul României sunt o imagine fantezistă şi ireală şi este trist că asta este imaginea care există din Palatul Victoria. Imaginea reală a economiei este cu totul alta. Dacă lucrurile merg atât de bine, creşterea e atât de mare şi toate lucrurile merg atât de roz cum spuneţi dumneavoastră, de ce este nevoie de toate aceste creşteri de taxe pe care le-aţi propus în ultima perioadă?".

El a spus că, pentru a înţelege dezastrul guvernării PSD-ALDE, este suficient să ne uităm la cifrele bugetare.

Deputatul USR a mai spus: "Cum poţi să ai creştere economică record într-o ţară şi cu toate astea să fii cu deficitul bugetar la maxim? Vă explic de ce faceţi lucrurile acestea: pentru că aţi crescut în mod nesustenabil cheltuielile structurale ale statului român. Aţi crescut pensiile şi salariile cu peste 20%, când vi s-a spus că lucrurile acestea nu pot fi susţinute. Şi atunci aţi tăiat din investiţii şi aţi căutat bani de la cei care nu-i aveau şi anume de la cei care muncesc part-time în România - le-aţi mărit impozitele pe muncă - şi de la mediul privat pe care punctual îl tot ameninţaţi cu diverse măsuri".

Năsui a atras atenţia că din cele 21 de miliarde de euro fonduri europene la dispoziţia României, Guvernul a reuşit să absoarbă abia 3,58 de milioane, în condiţiile în care anul trecut au fost atrase 661 de milioane.

Năsui a mai declarat: "Este o guvernare a incompetenţei şi a minciunii. A minciunii pentru că, deşi ne promiteţi creşteri de salarii şi lucruri de genul acesta viitoare, faceţi totul pentru a le masca apoi. Creşteţi, pe de o parte brutul, după care ne spuneţi că schimbaţi modul de calcul al contribuţiilor, în aşa fel încât nicio creştere de salarii nu va mai exista anul viitor. Aţi majorat taxele, impozitele, accizele cu 20%, anunţând lucrul acesta de pe o lună pe alta. În ce ţară civilizată mai există lucrul acesta?".

Deputatul USR a arătat că datoria publică a crescut de la 66% la 80%, contrar angajamentelor internaţionale luate de România.

Claudiu Năsui şi-a încheiat discursul din plenul Camerei Deputaţilor: "Aţi încălcat promisiunile dumneavoastră. Aţi spus că nu o să creşteţi taxe şi acuma le creşteţi. Aţi spus că o să scutiţi de impozit veniturile sub 2.000 de lei. Nimic din toate acestea. Aţi spus că o să eliminaţi impozitul pe dividende. Este discutată şi uitată. Aţi spus că o să scutiţi de impozit medicii. De asemenea, discutată şi uitată. Să ştiţi că vinovat pentru toate lucrurile acestea nu este un singur om, sunteţi toţi pentru că sunteţi complicila ceea ce se întâmplă în această ţară. Şi toate acestea pentru ce? Ca să cumpăraţi o pace socială ca să atacaţi Justiţia şi să vă salvaţi penalii. Asta în timp ce sistemul educaţiei e la pământ şi vedeţi sănătatea în ce hal este şi cum se fură politic de către acoliţii dumneavoastră. Să vă fie ruşine!".

-----

Actualizare 17:52

Executivul nu se va atinge de Pilonul II de pensii, a dat asigurări astăzi premierul Mihai Tudose, în plenul Camerei Deputaţilor.

Tudose a afirmat la "Ora prim-ministrului": "Pilonul II - am declarat cu toţii că nu ne atingem de el, banii rămân acolo".

Premierul a adăugat: "Ca să închidem odată discuţia despre Pilonul II. Nu, nu îl naţionalizăm. Ultima naţionalizare a fost făcută de cineva care eu ştiu că vă este cunoscut - era prim-ministru şi a naţionalizat valuta. Înţeleg că aveţi nişte experienţe în apropiere. Întrebaţi, cereţi amănunte cum s-a făcut. Noi n-o s-o facem. Nu facem aşa ceva. Naţionalizare în România n-o să se mai întâmple".

------

Actualizare 17:28 Tudose, în Parlament: "Creşterea economică anunţată în proiecţia de buget pe acest an a fost de 5,2%"

Cifrele prezentate de organismele interne şi internaţionale arată realitatea economică din România, reafirmând că cifra de 5,2% anunţată ca şi creştere economică va fi depăşită, a declarat premierul Mihai Tudose, astăzi, în Parlament, după ce liberalii i-au solicitat să explice situaţia actuală a economiei româneşti.

Tudose a ţinut să răspundă acuzaţiilor liberalilor referitoare la lipsa autostrăzilor şi a afirmat că o comparaţie între ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi fostul deţinător al acestui portofoliu Ludovic Orban este inutilă, pentru că "nu se poate compara ceva cu zero".

Premierul a declarat în plenul Parlamentului: "De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, a adus bunăstare şi o economie solidă. O spun cifrele, şi nu cifrele de la PSD, ci cifrele de la organisme respectate interne şi internaţionale. Creşterea economică de 5,8%, cea mai mare din Uniunea Europeană, cred că nu o contestă nimeni. Dacă asta spune că o economie nu merge, explicaţi dumneavoastră vă rog. Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale, dar şi a fezabilităţii politicilor economice promovate. (...) Creşterea economică anunţată şi asumată în proiecţia de buget pe acest an a fost de 5,2%. Ne cerem scuze că o vom depăşi şi va fi o creştere economică mai mare".

Mihai Tudose a precizat că doar în luna iulie investiţiile au fost de 2,4 miliarde de lei, dublul mediei lunare din primul semestru şi cu 33% mai mare faţă de luna similară a anului trecut, aceasta fiind, în opinia sa, o certitudine că investiţiile publice vor contribui şi în acest an la creşterea economică.

Totodată, referitor la reproşurile pe care liberalii le-au adus Guvernului legate de lipsa manulelor pentru elevii de clasa a V-a, Tudose a reafirmat că este vina Executivului tehnocrat, fiind obligaţi să aplice deciziile luate de aceştia anul trecut. Premierul a mai spus, referitor la lipsa autostrăzilor, că o comparaţie între actualul ministrul al Transporturilor şi Ludovic Orban, fost deţinător al acestui portofoliu, este "inutilă" pentru că "nu se poate compara ceva cu zero".

Tudose a conchis: "Deficitul la opt luni este de minus 0,77, faţă de asumatul de 2,95. Datoria publică este 37%, cea mai mică pe locul trei, la premianţi în UE. Marja maximă e de 60%. Pilonul II - am declarat cu toţii că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo. Manualele de clasa a V-a, mă bucur că aveţi o îngrijorare. Toate nebuniile pe care, sau o parte din nebuniile, care este obligat Ministerul Educaţiei să le implementeze au fost stabilite anul trecut. Inclusiv celebrul manual de sport. Vă mulţumim şi pe această cale pentru acest lucru. O comparaţie cu anul trecut este sublimă - acum vorbiţi de manual de clasa a V-a, anul trecut nu vorbeaţi de niciun manual, pentru că nu era gata niciunul. Comparaţia Cuc-Orban este inutilă, fiindcă nu poţi să compari ceva cu zero. Nu am mers niciunul dintre noi pe autostrada Orban. Nu ştiu de ce, dar nu am găsit-o. Plângeţi pe tema celor care au plecat din ţară. Aţi folosit o cifră - 200.000, de fapt e mai mare".

----

Actualizare 17:02 Turcan: "Domnule prim-ministru, să răspundeţi cu sinceritate, fără referiri din argoul specific bălţilor Brăilei"

Deputatul PNL Raluca Turcan criticat astăzi, în cadrul dezbaterilor de la "Ora Guvernului" din plenul Camerei, modul în care Executivul a gestionat economia şi i-a cerut lui Mihai Tudose să răspundă cu sinceritate şi respect celor îngrijoraţi, fără să facă referiri din "argoul specific bălţilor Brăilei".

Raluca Turcan a declarat în plenul Camerei Deputaţilor: "Prezenţa premierului în Parlament stă sub semnul oficialului. Nu al băşcăliei. Astăzi aveţi obligaţia, domnule prim-ministru, să le spuneţi cu sinceritate şi respect celor îngrijoraţi, într-un limbaj civilizat, fără referiri din argoul specific bălţilor Brăilei, care sunt datele exacte ale execuţiei bugetare şi de ce investiţiile stagnează în toată ţara. Este un gest necesar, după seria de declaraţii şi decizii nefericite care au distrus orice brumă de predictibilitate în legătură cu politica fiscal-bugetară a Guvernului României".

Ea a acuzat PSD că programul de guvernare promovat în campanie nu a fost altceva decât o "gogoaşă electorală" livrată la televizor cu consecinţe grave pentru dezvoltarea economică a României.

Turcan a făcut un rezumat al situaţiei economice din perspectiva PNL: "Aţi promis în cascadă, făra număr, fară limită, înşelând dorinţa firească de mai bine a oamenilor, iar factura - ajung acum să o plătească toţi românii. Şi cu fiecare zi care trece, creşteţi factura pentru români şi pentru companiile din România. Situaţia economică este ieşită din parametrii normali. Uitaţi-vă la datele de pe primele şase luni şi veţi vedea dimensiunea dezastrului - creşterea deficitului balanţei comerciale cu aproximativ 25%, existenţa unui deficit bugetar de 5,2 miliarde lei, deficit în creştere la fondul de pensii, încasări mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde lei faţă de ce v-aţi angajat, zero investiţii publice. Aţi tăiat investiţiile cu 10 miliarde de lei şi tot aveţi un deficit de 3 ori mai mare decât guvernul precedent".

Deputatul liberal l-a întrebat pe Mihai Tudose de ce a crescut acciza la combustibili în condiţiile în care până acum nu au fost construite autostrăzi din aceşti bani, i-a cerut să renunţe la contul separat pentru plata TVA şi să nu se atingă de Pilonul II de pensii.

Raluca Turcan a mai spus: "Percepţia românilor este că unica preocupare a partidului dumneavoastră este de a-i salva pe infractori şi de a stabili la nivel politic cine şi unde să se angajeze în sistemul public, ce companie merită să facă afaceri, sau ce companie trebuie închisă prin ameninţarea controalelor. Este o involuţie incredibilă a actului de guvernare, o revenire la practicile autoritare consacrate de PSD şi care au făcut atât de mult rău României".

Ea a criticat militarizarea Institutului Cantacuzino, calitatea proastă a infrastructurii rutiere şi lipsa manualelor pentru elevii de clasa a V-a.

Raluca Turcan a conchis: "Aşa cum merge această guvernare, fiecare lună în care PSD şi ALDE rămân la putere va însemna o îndatorare suplimentară a generaţiilor viitoare. Partea tragică este că dupa 10 ani de Uniune Europeană, circa 200.000 de tineri aleg să plece din România în fiecare an. Plecarea rămâne prima opţiune pentru enorm de mulţi tineri, iar ei ştiu că dumneavoastră, PSD şi ALDE, cu domnii Tăriceanu şi Dragnea, în esenţă nu faceţi decât să le amanetaţi viitorul. Aţi avut şansa de a alege dezvoltarea, dar aţi ales, din nefericire pentru noi toti, îndatorarea şi stagnarea".

-----

Actualizare 16:35 Prim-ministrul Mihai Tudose prezintă Parlamentului situaţia economică a ţării

Prim-ministrul Mihai Tudose prezintă, în Camera Deputaţilor, situaţia economică a ţării, fiind convocat la Parlament de PNL pentru o dezbatere cu tema "Atacul Guvernului Tudose la adresa economiei româneşti".

-----

Actualizare 15:36 Orban: "Cei care conduc astăzi România nu vor să respecte standardele democratice care există la nivelul UE"

"Atacurile iresponsabile" la adresa companiilor cu capital străin şi atacurile împotriva ambasadorilor sunt dovada unui discurs naţionalist, gregar, antieuropean şi care este împotriva a ceea ce înseamnă valorile democraţiei şi cele ale unei economii de piaţă, a declarat astăzi preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat: "Atacurile sistematice împotriva companiilor cu capital străin, atacurile iresponsabile care sunt lansate de la cel mai înalt nivel al Guvernului, de la nivelul premierului împotriva sistemului financiar-bancar, atacurile împotriva ambasadorilor principalelor state care sunt partenerele României în NATO şi UE, atitudinile extrem de dure împotriva unor poziţii care sunt poziţii normale şi fireşti care au fost lansate nu numai de ambasadori, îmi aduc aminte chiar şi poziţia lansată de preşedintele Franţei în vizita pe care a avut-o în România, sunt ignorate complet, mai mult, actuala coaliţie majoritară începe să aibă un discurs naţionalist, gregar, antieuropean şi care este împotriva a ceea ce înseamnă valorile democraţiei şi cele ale unei economii de piaţă".

El a mai spus: "Îi întreb pe cei care conduc astăzi România unde vor să ducă România. Numai vor în UE, în NATO? Vor să arunce România, mai ales în situaţia în care ne aflăm astăzi şi în contextul internaţional, într-o poziţie de nerespectare a angajamentelor noastre faţă de partenerii euro-atlantici? Drumul acesta nu duce nicăriei, domnilor care guvernaţi România, întoarceţi-vă la Europa, la NATO, la parteneriatul strategic cu SUA şi renunţati la toată demogogia populistă cu care încercaţi să mai câştigaţi nişte voturi de la oameni care oricum nu vă vor vota".

-------

Actualizare 15:23 Orban, despre FSDI: "Este o escrocherie de proporţii, consecinţele vor fi catastrofale pentru companii româneşti"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, astăzi, proiectul de lege de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), despre care a spus că este o "escrocherie de proporţii" ale cărei consecinţe vor fi catastrofale pentru companiile româneşti.

Ludovic Orban a declarat, potrivit News.ro: "Aşa cum am anticipat, este o escrocherie de proporţii care este pusă la cale de partidul de guvernământ şi care urmăreşte mai multe obiective. Unu: din cauză că au prăduit bugetul pe diferite cheltuieli care au cu totul şi cu totul altă destinaţie decât investiţiile publice (...) PSD s-a gândit să susţină unele lucrări de investiţii pe care nu le fac din bugetul de stat şi pe care nu au nici capacitatea de a le face în parteneriat public - privat prin intermediul acestui aşa-zis Fond Suveran de Investiţii. Obiectivele urmărite de PSD, după părerea mea, sunt foarte clare: să nu mai fie obligaţi să respecte rigorile legislaţiei europene şi româneşti a achiziţiilor publice, să scoată din deficitul bugetar cheltuieli publice care ar trebui finanţate din bugetul de stat. Al treilea lucru pe care îl urmăresc este să prăduiască acţiunile majoritare de la principalele companii profitabile din România".

Liderul PNL mai susţine că, pentru a putea obţine finanţare pentru acest Fond, Guvernul va pune gaj pentru împrumuturi sau emisii de titluri de valoare acţiunile acestor societăţi, investiţiile fiind făcute în proiecte care nu vor genera profituri astfel încât să se poată răscumpăra sau să se poată plăti către investitori banii care au fost băgaţi în titlurile de valoare emise de Fond.

"În mod clar, investitorii se vor îndrepta împotriva companiilor ale căror acţiuni deţinute de stat sunt parte din acest Fond Suveran de Investiţii", a spus Ludovic Orban.

El a atras atenţia că rezultatele şi consecinţele vor fi catastrofale pentru companiile româneşti, în special pentru cele profitabile, precum Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Electrica sau Hidroelectrica.

Orban a conchis: "Somăm PSD să nu înainteze acest proiect de lege, să renunţe la acest pseudo-fond suveran de investiţii care este o megaescrocherie, care va genera efecte extrem de grave în economia românească şi care va priva cetăţeanul român şi statul român de ultimele companii profitabile care mai există în portofoliul statului".

Proiectul de lege pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) a fost finalizat şi lansat miercuri noapte în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor, instituţia care va supraveghea Fondul. Acesta va cuprinde 27 de participaţii minoritare sau majoritare ale statului la companii profitabile, cu o valoare contabilă de circa 45 miliarde lei (10 miliarde euro).

Proiectul de lege va fi trimis Guvernului, cu avizul primit de la Eurostat (opinie ex-ante) în legătură cu clasificarea Fondului (bugetar/în afara bugetului), iar Executivul l-ar putea aproba într-o şedinţă din luna septembrie şi transmite apoi Parlamentului.

Statul român va avea calitatea de acţionar unic pe toată perioada de funcţionare a FSDI. Capitalul social al Fondului va fi format din aport în natură, reprezentat de pachetele de acţiuni, şi din aport în numerar de 1,85 miliarde lei, din care o sumă de 50 milioane lei va fi vărsată la constituire, în 2017.

Companiile incluse în fond sunt: Engie România (la care statul român deţine 34% din acţiuni), Electrica (48,78%), Delgaz Grid (13,51%), E.ON Energie România (31,82%), Biofarm (1,16%), Chimcomplex (12,89%), OMV Petrom (20,63%), Telekom România Communications (45,99%), Antibiotice (53,02%), Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune (100%), Loteria Română (100%), Societatea Naţională Aa Sării (51%) IAR SA (72,19%), Oil Terminal (59,62%), Cupru Min (100%), Unifarm (100%), Societatea Naţională a Apelor Minerale (100%), Compsnis Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (92,3%), Compania de Investiţii pentru Turism (100%), Romgaz (70%), Hidroelectrica (80,05%), Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (80%), Nuclearelectrica (82,49%), Imprimeria Naţională (100%), Administraţia Porturilor Maritime (80%), Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (100%) şi Conpet (58,72%).

(M.I.)

------

Prim-ministrul Mihai Tudose va fi prezent azi, la ora 16:30, în Camera Deputaţilor, după ce a fost convocat de PNL pentru a da explicaţii cu privire la situaţia economică.

Tema dezbaterii politice la care va participa şeful Executivului se numeşte "Atacul Guvernului Tudose la adresa economiei româneşti", potrivit News.ro.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat încă de lunea trecută că partidul pe care îl conduce îl va convoca pe prim-ministrul Mihai Tudose în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la "situaţia economică dezastruoasă", adăugând că liberalii vor utiliza toate căile parlamentare pentru a opri activitatea unor miniştri.

Ludovic Orban a anunţat la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL: "La prima întrunire, în care noi ca PNL putem la "Ora Guvernului" să convocăm la Parlament oficiali guvernamentali, îl vom convoca pe premierul Tudose pentru a da seamă pentru situaţia economică dezastruoasă, pentru situaţia bugetară, pentru ameninţările pe care le aruncă în fiecare zi asupra firmelor şi asupra mediului economic activ şi mai ales să dea seamă pentru declaraţiile inepte pe care le-a făcut şi apropo de bănci şi Pilonul II de pensii şi în general referitoare la diferitele chestiuni de natură economică, fiscală şi bugetară".

Vineri, în prima zi a noii sesiuni parlamentare, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat că premierul Mihai Tudose va veni luni în Parlament pentru a prezenta starea exactă a economiei, a investiţiilor şi execuţiei bugetare pentru fiecare minister şi, de asemenea, de unde intenţionează să ia Guvernul bani pentru viitor "pentru că toate cheltuielile angajate nu pot fi acoperite".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb