VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / VOICU OPREAN, CEO ŞI FONDATOR AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE: "AeRO este cel mai bun vehicul, în momentul de faţă, pentru a aduce companii pe bursă"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software

Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software

"Urmează să deschidem mai multe uşi prin achiziţiile pe care urmează să le facem", spune Oprean

AeRO este cel mai bun vehicul în momentul de faţă pentru a aduce companii pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a declarat Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software, în cadrul conferinţei Forumul Investitorilor, organizată de BURSA. Totodată, acesta a mai precizat că societatea "urmează să deschidă mai multe uşi prin achiziţiile pe care urmează să le facă". Oprean a făcut referire şi la listarea pe segmentul principal şi intrarea AROBS în indicii de pieţe emergente ai FTSE Russell. În prezent, AROBS are 2 luni de la listarea pe piaţa AeRO a BVB.

Oprean a afirmat: "Cred că exemplele sunt cele mai importante pentru a aduce cât mai multe companii pe bursă şi cred că AeRO este probabil cel mai bun vehicul pentru asta în momentul de faţă. Pentru noi, ca societate antreprenorială, fondată acum 24 de ani, a fost un pas important şi plin de provocări în acelaşi timp. Evident încercăm să schimbăm roata în timp ce maşina merge, dar trebuie să recunosc că nu este ceva deosebit decât poate prin prisma raportărilor, prin prisma acelor elemente pe care le solicită bursa. Transparenţa este deosebit de importantă. Mulţi din vorbitori au menţionat lichiditatea şi aici mă bucur că suntem una din companiile de pe AeRO care asigură lichiditate. Chiar înainte de conferinţă am strâns câteva date: în ultima lună am avut aproximativ peste 10 milioane de acţiuni tranzacţionate, peste 24 milioane de lei rulaj, ceea ce cred că este un mesaj bun pentru companiile din zona de tehnologie şi nu numai care doresc să se listeze. Cred în continuare că aceste elemente, lichiditatea, vizibilitatea, evident accesul la capital pentru dezvoltare sunt pilonii care pot determina o companie să vină la bursă. Urmează evident şi zona de a dovedi că aceşti bani şi capitalul acumulat sunt cheltuiţi cu responsabilitate şi că generează acel return on investment pe care investitorii şi-l doresc".

Oficialul AROBS a făcut referire şi cu privire la listarea companiei pe segmentul principal al Bursei.

"Pe piaţa de capital segmentul de IT este o zonă subreprezentată sau mult mai puţin reprezentată în raport cu potenţialul. Inclusiv din prisma investitorilor. Eu cred că prin listarea AROBS noi am deschis uşa şi unor colegi sau unor persoane din IT care încep să aibă deschidere mult mai mare în zona de retail, să achiziţioneze acţiuni şi să înveţe ce înseamnă tranzacţionarea şi cred că asta este o lecţie importantă. Este o zonă de retail importantă, AeRO este în general adresată pieţei de retail. (...) Lichiditatea este cea mai importantă lecţie şi noi urmărim mai mult lichiditatea acţiunilor decât preţul acţiunilor, care fluctuează în funcţie de anumiţi factori şi vedem condiţiile geopolitice sau anumite ştiri din piaţă. Dar zona IT-ul cred că este subreprezentată masiv în piaţa românească şi sper ca listarea AROBS să aducă pentru antreprenori acel boost, acea energie că lucrurile se pot face şi altfel, nu numai vânzându-ţi compania şi acumulând un cash şi lucrând pentru alte entităţi, de regulă străine sau fonduri. (...) Urmează să continuăm şi să deschidem mai multe uşi prin achiziţiile pe care urmează să le facem şi consolidări ale pieţei unde începem să concurăm cu alte companii, fonduri sau companii externe pe această piaţă. Celelalte uşi mai importante pe care (dorim să) le deschidem ar fi listarea pe segmentul principal şi intrarea în indicatorii de lichiditate ai FTSE Russell şi cei de pieţe emergente", a spus Voicu Oprean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb