ZIARUL BURSA

18 februarie 2022
Ediţia din 19.10.2024
2022 - un an al tensiunilor, marcat de inflaţie şi de creşterea dobânzilor

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / PARTICIPANŢII LA FORUMUL BURSA ANTICIPEAZĂ: 2022 - un an al tensiunilor, marcat de inflaţie şi de creşterea dobânzilor

A.V.Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

Piaţa noastră de capital este poziţionată bine şi aşteaptă investitori 

Anul 2022 se prefigurează unul tensionat, marcat de inflaţie, creşterea dobân­zilor şi, mai nou, de incertitudini generate de crize geopolitice, conform participanţilor la Forumul Investitorilor, eveniment organizat săptămâna aceasta de ziarul BURSA, care a adus în atenţie subiecte privind piaţa noastră de capital şi perspectivele investiţionale pentru următorii ani.

Sfatul medicului

Cornel CodiţăEditorial / 18 februarie 2022

Cornel Codiţă

Cineva, un medic, zice că ar fi bine să ne vaccinăm. De data aceasta, nu despre covid este vorba. Omul zice că am face bine să ne vaccinăm împotriva imposturii, a intereselor financiare, a oportunismului, ba chiar şi a fraudei. Enumerarea nu este suficient de clară, de aceea sunt necesare unele precizări.

Poiana Braşov, în antecamera Cupei Europei

Poiana Braşov, în antecamera Cupei Europei

George MarinescuSport / 18 februarie 2022

Campionatele Naţionale de Schi Alpin se desfăşoară din acest an sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi FIS Children Trophy a ajuns la a cincea ediţie 

Staţiunea Poiana Braşov va găzdui săptămâna viitoare, pe pârtia SubTeleferic, prima ediţie a Campionatelor Naţionale de schi alpin care se desfăşoară sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi, FIS Race.

SIF-urile, o poveste închisă

OPINII SIF-urile, o poveste închisă

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 18 februarie 2022

Nu mi-a venit să cred când am citit că Ben Madadi, cel mai mare acţionar persoană fizică de la SIF Muntenia, şi-a vândut deţinerile. Şi nu pentru că decizia de dezinvestire n-ar fi credibilă, ci pentru că ştiu cum se încheiase oferta lui de preluare a 7% din acţiunile SIF4 în octombrie 2021. Cu un răsunător eşec, Madadi reuşind să adune mai puţin de 1,6% din acţiunile societăţii.

Aurel Bernat, director General, BT Asset Management SAI

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / AUREL BERNAT, DIRECTORUL GENERAL AL BT ASSET MANAGEMENT SAI: "E prima dată în ultimii 10-15 ani când o economisire pasivă este masiv penalizată"

I.Ghe.Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

Depozitele bancare şi conturile curentre nu mai constituie o metodă bună de economisire din partea populaţiei, ci este nevoie de investirea sumelor respective în piaţa de capital pentru a obţine un randament pozitiv susţine Aurel Bernat, director General, BT Asset Management SAI.

Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / VOICU OPREAN, CEO ŞI FONDATOR AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE: "AeRO este cel mai bun vehicul, în momentul de faţă, pentru a aduce companii pe bursă"

M.G.Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

"Urmează să deschidem mai multe uşi prin achiziţiile pe care urmează să le facem", spune Oprean 

AeRO este cel mai bun vehicul în momentul de faţă pentru a aduce companii pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a declarat Voicu Oprean, CEO şi fondator AROBS Transilvania Software, în cadrul conferinţei Forumul Investitorilor, organizată de BURSA. Totodată, acesta a mai precizat că societatea "urmează să deschidă mai multe uşi prin achiziţiile pe care urmează să le facă".

Horia Cardoş, Directorul General al Agroland Business System

VIDEOCONFERINŢA "FORUMUL INVESTITORILOR" / HORIA CARDOŞ, DIRECTORUL GENERAL AL AGROLAND BUSINESS SYSTEM: "Probabil vom avea foarte multe oportunităţi, în 2022"

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

"Avem în plan să instalăm capacităţi de producere a energiei pe platforma avicolă de la Mihăileşti" "În 2021 am investit aproape şapte milioane de euro în toate direcţiile de business şi ne aşteptăm ca aceste investiţii să producă începând din acest an" 

Anul acesta va aduce, probabil, foarte multe oportunităţi pentru Agroland Business System, a spus Horia Cardoş, directorul general al grupului antreprenorial de retail, agricultură şi alimentaţie, în cadrul conferinţei hibrid "Forumul investitorilor", organizată marţi de Grupul de presă BURSA în parteneriat cu Ziare.com.

Philip Morris International pregăteşte investiţii de 100 de milioane de dolari

PENTRU EXTINDEREA CAPACITĂŢII DE PRODUCŢIE DIN ROMÂNIA Philip Morris International pregăteşte investiţii de 100 de milioane de dolari

M.G.Companii / 18 februarie 2022

Philip Morris International (PMI) pregăteşte investiţii de 100 de milioane de dolari pentru extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Otopeni, a declarat, ieri, Daniel Cuevas, directorul general al Philip Morris România. Investiţiile vor fi realizate în acest an şi anul următor, potrivit oficialilor companiei.

THR Marea Neagră - profit de 3,4 milioane de lei pentru anul trecut, în scădere cu 25%

ÎN URMA CREŞTERII MAI PUTERNICE A CHELTUIELILOR DECÂT A VENITURILOR THR Marea Neagră - profit de 3,4 milioane de lei pentru anul trecut, în scădere cu 25%

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, companie ce dispune de spaţii de cazare şi alimentaţie în Eforie Nord, Venus şi Saturn, a raportat pentru anul trecut un profit net preliminar de 3,43 milioane de lei, cu 25% sub cel din anul anterior, în condiţiile în care creşterea cheltuielilor din exploatare a depăşit-o pe cea a veniturilor, conform situaţiilor financiare publicate ieri de emitent pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Farmaceutica Remedia a raportat afaceri de 476 milioane de lei, în creştere cu 7,9%

PENTRU ANUL TRECUT Farmaceutica Remedia a raportat afaceri de 476 milioane de lei, în creştere cu 7,9%

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

Vânzarea farmaciilor către HelpNet din 2020 cântăreşte puternic în rezultatul net al acestui an  

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri preliminară consolidată de 476,47 milioane de lei, cu 7,9% peste cea din 2020, din care veniturile aferente vânzării mărfurilor au fost de 474,53 milioane de lei, conform raportului companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Mizoram

Descoperiţi India! Oportunităţi economice în Mizoram

Internaţional / 18 februarie 2022

PREZENTARE 

Cunoscut pentru dealurile sale veşnic verzi şi junglele dense de bambus, Mizoram se află în capatul cel mai sudic al Indiei de nord-est. Numit Ţara Munţilor Albaştri, dealurile statului sunt străbătute de râuri şi cascade înalte şi strălucitoare.

Oficial, Ludovic Orban are partid

FORŢA DREPTEI Oficial, Ludovic Orban are partid

O.D.Politică / 18 februarie 2022

Ludovic Orban este, din nou, liderul unui partid. Forţa Dreptei a devenit, oficial, partid politic, poate să primească membri şi să înfiinţeze structuri locale, au anunţat liderii noii formaţiuni, după ce a primit personalitate juridică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 februarie 2022

MACRO NEWSLETTER 18 februarie 2022

Macroeconomie / 18 februarie 2022

Producţia industrială din zona euro a crescut peste aşteptări în decembrie 2021, cu o rată lunară de 1,2%, după o creştere de 2,4% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 1,6%, după un declin de 1,4% în luna anterioară.

Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 18 februarie 2022

Rulaj de 38,6 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în ton cu deprecierile din pieţele europene, manifestate într-un context marcat...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo