PENTRU EXTINDEREA CAPACITĂŢII DE PRODUCŢIE DIN ROMÂNIA Philip Morris International pregăteşte investiţii de 100 de milioane de dolari

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 18 februarie 2022

Philip Morris International pregăteşte investiţii de 100 de milioane de dolari

Philip Morris International (PMI) pregăteşte investiţii de 100 de milioane de dolari pentru extinderea capacităţii de producţie a fabricii din Otopeni, a declarat, ieri, Daniel Cuevas, directorul general al Philip Morris România. Investiţiile vor fi realizate în acest an şi anul următor, potrivit oficialilor companiei.

Cuevas a afirmat: "Suntem pe deplin angajaţi în construirea unui viitor fără fum, în beneficiul celor peste un miliard de fumători din întreaga lume, din care aproape 5 milioane sunt în România. Ne transformăm din temelii pentru a îndeplini acest obiectiv. Impactul activităţii noastre este vizibil atât în România, cât şi la nivelul altor pieţe în care consumabilele pentru produsele fără fum fabricate în România sunt exportate. (...) În 2017, PMI a început investiţiile în transformarea unităţii de producţie din Otopeni dintr-o fabrică producătoare de ţigarete într-una care produce consumabile pentru IQOS. 500 de milioane de dolari au fost investiţi în dezvoltarea capacităţilor de producţie, formarea angajaţilor şi implementarea unor soluţii care au vizat sustenabilitatea. Aproape 100 de milioane de dolari au fost investiţi doar în 2021. În prezent numărul angajaţilor din fabrică din Otopeni a ajuns la aproape 1.000, iar peste 300 de noi locuri de muncă au fost create începând din 2017. La nivel global mai există alte şapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Dintre acestea, doar trei sunt situate în Uniunea Europeană - România, Grecia şi Italia. În prezent, fabrica din Otopeni este a 2-a fabrică la nivel european din punct de vedere al producţiei de consumabile pentru IQOS, după fabrica din Bologna (Italia - n.r.), şi a 3-a din lume, după cele din Italia şi din Rusia".

Acesta a mai precizat că în perioada 2022-2023 PMI va mai investi peste 100 de milioane de dolari şi va continua să dezvolte capacităţile de producţie a consumabilelor pentru produse fără fum pentru piaţa internă şi externă. De asemenea, un alt obiectiv important al acestor investiţii este ca fabrica să nu mai aibă nicio amprentă din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

"În 2022, vom continua să ne concentrăm pe a face tranziţia de la ţigări la alternative fără fum prin completarea portofoliului de produse cu alternative mai bune, fundamentate ştiinţific, şi prin atenţia acordată consumatorilor în tot ceea ce facem. Vom face acest lucru prin investiţii în îmbunătăţirea experienţei consumatorului şi inovaţie constantă pe piaţă. De asemenea, investiţiile în fabrica noastră de ultimă generaţie din Otopeni şi dezvoltarea infrastructurii comerciale şi a oamenilor noştri sunt componente esenţiale ale tranziţiei la o Românie fără fum", a spus Cuevas.

Directorul Philip Morris România a afirmat de asemenea că se intenţionează extinderea reţelei din retail şi a activităţii comerciale. În prezent, compania are doar 64 de puncte oficiale de vânzare în România.

Potrivit companiei, circa 92% din producţia de consumabile pentru produsele fără fum este exportată în 54 de pieţe de pe cinci continente. În 2020, exporturile din România de bunuri care aparţin grupei de produse "Alte tutunuri şi înlocuitori de tutun" au fost în sumă de 669 de milioane de euro, iar acestea sunt constituite preponderent din produse din tutun încălzit.

"Această categorie de produse se situează în top 5 produse agroalimentare exportate din România. În anul 2020, categoria a depăşit valoarea exporturilor de seminţe de floarea-soarelui, în contextul în care ţara noastră este cel mai mare producător de seminţe de floarea-soarelui din UE", a afirmat la rândul său Dragoş Bucurenci, director pe external affairs la Philip Morris România.

Acesta a adăugat: "Pentru a continua investiţiile şi pentru ale oferi celor 5 milioane de fumători adulţi din România posibilitatea să treacă la produse mai puţin nocive, nu este suficient ca Philip Morris International să se transforme din temelii. Este nevoie de un efort public conjugat, este nevoie ca autorităţile, societatea civilă, comunitatea medicală şi comunitatea ştiinţifică să le ofere fumătorilor informaţii corecte şi fundamentate ştiinţific despre riscurile la care se expun dacă vor continua să fumeze. În plus, ei trebuie să poată avea acces la informaţii corecte despre alternativele pe care le au la dispoziţie dacă nu renunţă complet la ţigări şi la nicotină. Nu în ultimul rând, este nevoie de un cadru de reglementare şi de un cadru fiscal care să-i încurajeze pe fumători să treacă la produsele alternative, aşa cum există un cadru de reglementare şi un cadru fiscal care ne ajută să trecem la energia verde sau la automobilul electric. De politicile publice pe care autorităţile le vor promova în acest domeniu depend eviitorul sănătăţii publice", a spus Bucurenci.

Totodată, oficialii PMI au afirmat că societatea va continua să investească în portofoliul de produse fără fum al PMI în România care include dispozitivele IQOS - lansat în anul 2015 - şi "lil SOLID 2.0", lansat la finalul anului 2021. Produsul "lil SOLID 2.0" este dezvoltat de KT&G, principala companie producătoare de tutun şi produse cu nicotină din Coreea de Sud, şi introdus de IQOS în ţara noastră, iar consumabilele pentru aceste dispozitive sunt produse în fabrica Philip Morris România din Otopeni. În plus, fabrica din România a PMI produce consumabile şi pentru ILUMA, ultima generaţie a dispozitivului IQOS lansată în Japonia şi Elveţia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb