Viitor Plus lansează prima campanie de informare despre reciclarea din Bucureşti

Comunicate de presă / 27 noiembrie 2021

Asociaţia Viitor Plus prin programul Harta Reciclării lansează "Reciclăm în Bucureşti", prima campanie de informare privind colectarea separată în toate cele şase sectoare, ca răspuns la gradul scăzut de reciclare din Capitală, conform unui comunicat de presă.

Proiectul a fost lansat printr-un eveniment online la care au vorbit reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale.

Capitala are un grad de reciclare a deşeurilor de aproximativ 10%, în timp ce media naţională este de 11,5% (Eurostat, 2019). Cifrele ne arată o situaţie îngrijorătoare, în condiţiile în care ţinta de reciclare asumată de România, ca membră UE, este de 50%.

"Motivul apariţiei proiectului Reciclăm în Bucureşti a fost reducerea neîncrederii bucureştenilor cu privire la reciclare. Mulţi spun că degeaba colectează separat deşeurile, pentru că ele oricum nu se reciclează. Pentru a schimba această percepţie am oferit date despre cantităţile deşeurilor reciclate din Capitală, cu exemple de reciclatori la care ajung acestea. Împreună putem creşte rata de colectare separată, respectând informaţiile pe care fiecare locuitor din Bucureşti le găseşte în ghidurile pregătite de noi". - Teia Ciulacu, preşedinte Viitor Plus.

O viziune comună în ceea ce priveşte colectarea separată la nivelul Capitalei ar îmbunătăţi sistemul de gestiune a deşeurilor. Până la sfârşitul anului viitor ar putea fi gata o astfel de strategie pe hârtie, spun autorităţile, ceea ce înseamnă că fiecare sector va trebui să-şi armonizeze regulile de colectare. Totodată, o singură groapă pentru depozitarea deşeurilor din Bucureşti ar fi suficientă dacă această strategie va fi implementată.

"Dacă acum, în Bucureşti, producem şi trebuie depozitate anual în jur de 700.000 - 800.000 de tone de deşeuri, până în 2035, ar trebui să ajungem la 100.000 de tone pe an". - Sandor Korosfoy, consilierul Primarului General al Capitalei

Motivele gradului scăzut de reciclare sunt lipsa unei infrastructuri care să faciliteze colectarea separată a deşeurilor şi lipsa de informare referitor la regulile de colectare.

"Noi ca ţară ne-am asumat foarte multe obligaţii, fără a avea însă infrastructură. Cu o parte din fondurile alocate prin PNRR, vom putea asigura pe viitor infrastructura necesară, astfel încât colectarea separată să fie eficientă în România. Programele coerente şi soluţiile privind gestionarea deşeurilor trebuie să vină de la autorităţile locale". - Andrei Corlan, secretar de stat Ministerul Mediului

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb