Viktor Orban: "Războiul din Ucraina este de două ori mai rău pentru Balcanii de Vest"

F.D.
Internaţional / 6 aprilie

Viktor Orban: "Războiul din Ucraina este de două ori mai rău pentru Balcanii de Vest"

Războiul din Ucraina este de două ori rău pentru ţările din Balcanii de Vest care aspiră să adere la Uniunea Europeană, deoarece deturnează resursele UE de la extindere - a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orban în cadrul unei conferinţe de presă la Banja Luka, în Bosnia, susţinută împreună cu Milorad Dodik, preşedintele Republicii Sârbe din Bosnia, relatează MTI.

El a subliniat: "Există un interes comun pentru a pune capăt războiului cât mai curând posibil şi pentru a finaliza activitatea de integrare care a început deja".

"UE a decis recent să aloce încă 50 de miliarde de euro pentru sprijinirea Ucrainei, dar cât de mult ar putea progresa Bosnia şi Herţegovina, de exemplu, dacă o parte din această sumă uriaşă de bani ar ajunge în Balcanii de Vest?", s-a întrebat premierul.

Milorad Dodik a fost de acord cu Viktor Orban şi a declarat că trebuie să se ţină cont de interesele pe termen lung. El a convenit că Balcanii s-ar putea dezvolta mai repede dacă "banii nu s-ar duce pe război".

El a subliniat că deocamdată nu se întrevede sfârşitul războiului şi că trebuie oprită incitarea la continuarea acestuia. El a considerat că semnele vizibile înaintea alegerilor din UE şi din Statele Unite indică tocmai o intensificare a războiului.

Liderul sârbilor bosniaci a mai spus că nu doreşte întreruperea relaţiilor cu conducerea Rusiei. De asemenea - a adăugat el -, nu vor fi de acord nici cu participarea Bosniei şi Herţegovinei la sancţiunile împotriva Moscovei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mulțumește-i prietenului tău, Putin!

    1. Potrivit ziarului New York Times,din 2014,CIA a inceput instruirea armatei,

      a contra-informatiei militare si a luptătorilor de gherilă din Ucraina,deci 

      razboiul nu a picat din intamplare in 2021,ca asa a visat "raul" Putin

    Este o vorba ce ne spune : fiecare lucru trebuie facut la timpul lui .Asa se intimpla si cu Romania si integrarea ei in structurile UE.Romania a ars mai toate etapele ce duc catre capitalism si democratie . Ceea ce alte natiuni europene au reusit sa faca in sute de ani Romania a facut in cei 34 de ani trecuti de la Revolutie .Acum ne aflam in cea mai intensa perioada a Istoriei nationale moment in care devenim o mare putere regionala .PIB Romaniei creste vazind cu ochii .Accesarea fondurilor europene este undeva la 90 de procente .Accesarea miliardelor de euro din PNRR (girate de Presedintele Iohannis si PNL) este la zi .Probabilitatea ca PNRR sa continue inca patru ani este vizibila .Participarea Romaniei la reconstructia Ucrainei face si ea parte din oferta UE si a NATO ce va aduce alte sute de miliarde de euro in tara .Granturile ce sunt si ele parte a accesarii altor zeci de miliarde de euro impreuna cu imprumuturile ce contin dobinzi foarte mici (luate in numele UE) si termene de rambursare undeva dincolo de anul 2050.Devenim un scut impotriva dictaturilor si impotriva politicilor extremiste de tip comunist .Nici o alta entitate sau mare putere mondiala nu putea oferi Romaniei ceea ce UE ne ofera acum .Am pariat cu totii pe calul cistigator .Aparitia scutului ucrainean ce opreste Rusia din drumul ei expansionist (rusi s-au auto pacalit crezind ca ocupa Kievul in doua zile ) ofera si statelor din Europa , dar care nu fac parte din UE, garantia accederii la structurile UE .Banii nu sunt o problema .Miliardele de euro vin tavaslug peste noi .Imperiul se reface .

    1. Iata cauza calitatilor “exceptionale” a politicienilor actuali =

      a) oamenii potriviți trebuie să fie puși la putere la toate nivelurile societății  

      b) orice elemente perturbatoare trebuie eliminate sau suprimate. 

      Nu sunt principii ale unei dictaturi comuniste ci se gaseste pe site-ul web al  

      organismului de elaborare a politicilor UE – Forumul Economic Mondial. 

      Ce mai democratie occidentala si stat de drept !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb