Vîntu n-a venit încă la întâlnirea cu Năstase

Viviani Mirică
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2012

Vîntu n-a venit încă la întâlnirea cu Năstase

Sorin Ovidiu Vîntu este încă în arestul Poliţiei Capitalei. Nu se ştie când va fi dus la penitenciarul Rahova

Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost dus, încă, la penitenciarul Rahova, aflându-se în continuare în arestul Poliţiei Capitalei, ne-au declarat surse din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Fostul premier Adrian Năstase a fost dus marţi seară la spitalul Penitenciarului Rahova pentru a ispăşi o pedeapsă de doi ani cu executare în dosarul Trofeul Calităţii.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, joia trecută, pe SOV la un an de închisoare cu executare, pentru şantajarea omului de afaceri Sebastian Ghiţă. Nimeni nu ştie cât timp va mai sta Sorin Ovidiu Vîntu în arestul Poliţiei Capitalei.

"Nu am o estimare când va fi dus la Rahova, pentru că nu a fost finalizat dosarul domniei sale. Unul din motivele reţinerii lui Sorin Ovidiu Vîntu la Poliţia Capitalei ar fi şi faptul că este implicat în alte dosare judiciare", ne-au declarat sursele.

Avocatul Marius Coltuc ne-a declarat: "În cazul domnului Sorin Ovidiu Vîntu s-a respectat procedura. Este o procedură administrativă internă, trebuie să îi facă fişa de deţinut, prevăzută în regulamentul penitenciarului. De obicei aceste proceduri durează până în trei zile".

Potrivit acuzării, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor, de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebas­tian Ghiţă, a familiei sale, res­pectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele întrebuinţate, datorită succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natură să creeze temere părţii vătămate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, suma de bani urma să ajungă la inculpatul Vîntu în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmărit de ambii inculpaţi, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, au precizat procurorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb