VIOLETA ALEXANDRU, MINISTRUL MUNCII:  "Alocaţiile copiilor vor creşte cu încă 20%, de la 1 ianuarie 2021"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 decembrie 2020

Programul de guvernare al coaliţiei de centru-dreapta conţine şi majorarea alocaţiei copiilor aşa cum a fost ea stabilită, etapizat, de către guvernul Orban, la sfârşitul lunii iulie, a anunţat actualul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

"Pentru plata alocaţiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creştere etapizată, pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor. Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani. (...) Pentru alocaţii, cum ştiţi, creşterile sunt deja prevăzute în ordonanţa de urgenţă pe care am modificat-o pe acest subiect, 20% la începutul anului şi încă 20% la jumătatea anului şi la fel peste doi ani. (...)", a precizat Violeta Alexandru.

În privinţa majorării pensiilor, se pare că partenerii de coaliţie nu au stabilit încă un procent, dar ministrul actual de resort a menţionat că şi veniturile persoanelor vârstnice vor creşte anul viitor.

"În programul de guvernare, pentru noi, lucrurile sunt foarte clare: vor creşte atât pensiile, cât şi alocaţiile. Prima poză a încasărilor la buget o avem la finalul acestui an, când se pregăteşte bugetul pentru anul viitor. În funcţie de această situaţie, pentru că toate plăţile se fac funcţie de încasările la buget, Ministerul Finanţelor va avea o comunicare publică concretă vizavi de cuantumul creşterii, mă refer la pensii. (...) Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună", a spus Violeta Alexandru.

Cât despre creşterea salariului minim, aceasta ar urma să fie stabilită de viitorul guvern în urma negocierilor pe care le va avea cu patronatele şi sindicatele în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. În privinţa salariului minim, în programul coaliţiei de guvernare de centru-dreapta este inclusă reducerea etapizată a impozitului pe valoarea salariului minim pe economia naţională, reducere care să ducă la o creştere substanţială a veniturilor angajaţilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vorbe, promisiuni si iar vorbe. Si anul trecut v-ati laudat ca ati prevazut banii pt dublarea alocatiilor in buget, bineinteles a fost doar o minciuna.

    De ce nu spuneti clar care este efortul(daca asa va place sa-i spuneti) financiar pt aceste nenorocite de alocatii.

    Vrem sa stim cat au costat alegerile, sumele decontate de partide. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb