Viorel Ştefan, PSD: Riscăm să intrăm, din nou, într-o criză economică severă

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 26 martie 2010

Preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor, social-democratul Viorel Ştefan, susţine că ţara noastră riscă să intre într-o "criză economică de tip W" şi astfel, după o uşoară creştere, să se înregistreze o nouă că-dere economică severă.

Potrivit Agepres, Viorel Ştefan a declarat: "PSD îşi exprimă îngrijorarea că s-ar putea ca România să nu fie pe final de criză. (...) S-ar putea să intrăm din nou într-o criză severă". Deputatul consideră că "din programul de convergenţă transmis Comisiei Europene, de către Guvern, nu rezultă nicio măsură care ar putea contribui la construcţia pozitivă a PIB-ului, în perspectiva anului 2012".

Viorel Ştefan a explicat: "Comisia Europeană a spus că programul de convergenţă nu detaliază suficient măsurile de consolidare bugetară, care urmează să fie luate în perioada 2011-2012. În traducere liberă, atât timp cât nu suntem în stare să detaliem într-un program de convergenţă măsurile de consolidare bugetară, cum vom fi în stare să facem proiecţie multianuală bugetară, aşa cum se laudă, pe mijloacele de comunicare în masă, actualul prim-ministru. (...) Comisia nu are încredere în faptul că Ro-mâ-nia poate îndeplini obiectivele propuse în program, considerând că există riscuri mari de ratare a ţintei de inflaţie, de ratare a ritmului de creştere eco-nomică, de ratare a angajamen-tului privind reducerea şomajului şi a deficitului bugetar".

Social-democratul a mai precizat că forul european a atras atenţia, în mod explicit, asupra faptului că ţara noastră nu a implementat o mare parte din măsurile convenite la nivel european, prin planul de relansare economică.

Ştefan mai susţine că economia subterană a ajuns la 32% din PIB, faţă de media europeană de 15% din PIB, în timp ce "în programul de convergenţă realizat de Guvern nu există nicio măsură fezabilă în acest sens".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb