VIORICA DĂNCILĂ: "Acolo unde au fost identificate probleme, am cerut imediat măsuri de echilibrare"

Cristian Trîncu
Politică / 8 februarie 2018

Viorica Dancila (Sursa foto: Facebook)

Viorica Dancila (Sursa foto: Facebook)

Astăzi la începutul şedinţei, Premierul, Viorica Dăncilă a facut urmatoarele afirmaţii, referitoare la masura mutării contribuţiilor de la angajator la angajat:"aşa cum ştiţi, în urma dezbaterilor din ultimele zile pe tema efectelor legilor salarizării, dar şi a mutării contribuţiilor de la angajator la angajat, au reieşit unele probleme. Acolo unde au fost identificate probleme, am cerut imediat măsuri de echilibrare, astfel încât nicio categorie socio-profesională să nu aibă de pierdut. Astăzi, vom adopta o serie de măsuri pentru menţinerea venitului lunar net cel puţin la nivelul lunii decembrie 2017 pentru angajaţii din sectorul privat care beneficiază de scutiri de impozit pe venitul realizat", conform unui transcript publicat de guvernul României.

De asemenea in timpul şedinţei prim-ministrul a mai adaugat: "Avem patru categorii, şi anume: angajaţii din IT, angajaţii pe cercetare-dezvoltare şi inovare, persoanele care desfăşoară activităţi sezoniere şi salariaţii cu dizabilităţi încadraţi cu handicap grav sau accentuat. Pentru aceste categorii, statul îşi va asuma plata unei părţi din contribuţia de asigurări sociale de sănătate, printr-un mecanism simplificat. De această facilitate vor beneficia angajaţii ai căror angajatori nu au reuşit din resurse proprii să menţină nivelul salarial la nivelul lunii decembrie 2017 şi care, totodată, nu şi-au diminuat totalul cheltuielilor de personal faţă de luna precedentă"

În şedinţă a fost abordată prevederea ordonanţei de urgenţă care a fost adoptată astăzi, asigura cel puţîn menţinerea venitului net pentru angajaţii din sistemul public, dar şi în privat, muncitorii part-time. Totodată, începând cu luna ianuarie 2018, personalului angajat în baza unui contract individiual de muncă cu timp parţial Ii se va reţine CAS-ul şi CASS-ul doar din salariul realizat, chiar dacă acesta va fi mai mic decât salariul minimum pe economie, iar diferenţa va fi suportată în numele angajatului de instituţia bugetară angajatoare sau de către angajatorul privat. De asemenea, o altă măsură este cea care vizează şomerii şi categoriile de salariaţi care se află în perioada de concediu medical şi beneficiază de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, pentru care baza de calcul a contribuţiilor sociale va fi redusă de la valoarea de 35% din salariul mediu brut, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical, la venitul efectiv realizat.

Aceasta a mai afirmat: "În perioada imediat următoare, ne vom asigura că Legea salarizării unitare îşi va atinge obiectivul, acela de a face ordine şi echitate în sistemul de salarizare. Pe de altă parte, aş vrea să fac un apel public atât la membrii guvernului, cât şi la reprezentanţii mass-media, sindicate, patronate şi toate celelalte categorii implicate în aceste dezbateri, să dăm dovadă de deschidere şi de responsabilitate în comunicarea publică. Cred că toţi urmărim acelaşi lucru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb