VIRGIL POPESCU: "De la 1 februarie vrem să avem în funcţiune o schemă de compensare la energie şi gaze pentru industria alimentară"

J.P.
Politică / 11 ianuarie 2022

"De la 1 februarie vrem să avem în funcţiune o schemă de compensare la energie şi gaze pentru industria alimentară"

Guvernul intenţionează instituirea de la 1 februarie a unei scheme de compensare la energia electrică şi gaze naturale pentru industria alimentară, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, conform Agerpres.

"Am discutat astăzi la Guvern ca, pentru zona de agricultură, pentru industria alimentară, ţinând cont că securitatea alimentară este o componentă foarte importantă a securităţii noastre naţionale, am discutat să avem o schemă de compensare nu numai pentru întreprinderi mici şi mijlocii, ci şi pentru procesatorii mari, pentru producătorii de carne de pui, pentru toţi cei care sunt în această zonă, şi, începând cu data de 1 februarie, vrem să o avem în funcţiune. Discut cu domnul ministru Chesnoiu şi vom merge în Guvern cu un proiect legislativ, în aşa fel încât să avem o schemă de ajutor de stat pentru cei care lucrează în această industrie. Practic, din preţul la energie electrică, din preţul la gaze naturale să îi ajutăm compensând factura, în aşa fel încât să fie competitivi pe piaţă şi preţul alimentelor să nu crească", a explicat Virgil Popescu la finalul BPN al PNL.

Ministrul a adăugat că, în urma discuţiilor avute la Guvern, se are în vedere şi un sprijin pentru IMM-uri, condiţia fiind, însă, ca angajatorii să păstreze locurile de muncă.

"Mai mult, pentru IMM-uri gândim o schemă de ajutor, după data de 1 aprilie, în aşa fel încât IMM-urile şi cu beneficiarii Legii plafonării şi compensării să poată să beneficia, în continuare, cel puţin până la data de 1 iulie, de acest ajutor, dar vreau să transmit un mesaj clar pentru toţi cei care vor fi potenţiali beneficiari: vom urmări ca acest ajutor de stat să se ducă ţintit către ei, dar să-şi asume şi anumite condiţionalităţi, cum ar fi păstrarea locurilor de muncă. Dorim să-i ajutăm, sigur, dar dorim şi din partea mediului de afaceri să păstreze locurile de muncă", a mai declarat Virgil Popescu.

Un proiect de ordonanţă de urgenţă care va cuprinde măsurile anunţate va fi prezentat în Guvern în cel mai scurt timp, a arătat Virgil Popescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Demisia!

    1. de nenumarate ori am spus ca acest politruc este jalnic de incompetent,de cand este ministru s-a adancit saracia in tara cu 25% urmare a a masurilor luate de PNL si compania,la puscarie cu tine.....si neamul tau de incompetenti !!!!!

      Crezi ca este incompetent,eu cred ca nu ,sarlatanul de la energie a facut totul premeditat

    Acest ministru este pe mana cu furnizorii de energie. El a știut încă din guvernul Orban ca ne va creste exagerat prețul la energie dar ne-a mințit permanent și a spus ca prețul va scădea după liberalizarea lui. Acum ne minte sa nu mai plătim facturile fără sa ne spună ca factura de utilități reprezinta titlu executoriu și furnizorul ne poate executa silit fără judecata sau punere în întârziere ptk au avut ei grija sa dea o asemenea putere furnizorilor de utilități. Acest ministru nu mai are ce cauta în politica. Ar trebui arestat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb