VIRGIL POPESCU: "Ţinta României este să transformăm provocările în oportunităţi şi să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei"

S.B.
Politică / 2 iunie 2022

"Ţinta României este să transformăm provocările în oportunităţi şi să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat joi, cu ocazia deschiderii "Baku Energy Forum", în ciuda dificultăţilor şi constrângerilor recente, ţinta României este să transformăm provocările în oportunităţi şi să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei, informează news.ro.

"Cu ocazia deschiderii "Baku Energy Forum" am susţinut un discurs în cadrul sesiunii ministeriale, unde explorăm dinamica sectorului energetic în contextul actual. Am transmis că în ciuda dificultăţilor şi constrângerilor recente, ţinta României este să transformăm provocările în oportunităţi şi să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei bazate pe tehnologii cu emisii scăzute de carbon folosind gazele naturale, energia nucleară şi sursele regenerabile", a scris Virgil Popescu.

El arată că totodată, ne concentrăm pe accelerarea procesului de implementare a soluţiilor inovatoare avansate, modernizând în acelaşi timp şi infrastructura energetică.

"I-am avut ca parteneri de dialog pe ministrul azer al Energiei Parviz Shahbazov, viceprim - ministru şi ministrul sârb al Energiei şi Minelor Zorana Mihajlović, viceprim - ministru şi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale din Republica Moldova Andrei Spînu, ministrul Energiei din Kazakhstan Bolat Akchulakov şi alţii decidenţi din domeniu", a precizat el.

"Am căzut cu toţii de acord că este nevoie de cooperare pentru a reuşi să diversificăm sursele şi rutele de transport pentru a combate efectele crizei energetice şi cele generate de războiul Rusiei în Ucraina", mai spune ministrul Energiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. În viitor nimic

    ...

    Limba se lemn

    1. VIRGILICA ....ceva concret ca de cativa ani bati campii.

    sa ne concentram si vom face, cam la cuvintele astea se reduce prestatia de ministru a lui gargara. nu a facut si nu face, el vb de altii, asa de tare e concentrat sa spuna ce vor face altii incat nu are timp sa se apuce sa faca si el ceva.

    1. Romania recunoscuta pentru talentul de a rata opotunitatile.Sunt si au fost oameni de bine care au drept tinta ratarea oportunitatilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb