Vitimas Tecuci absoarbe CIT Tecuci, iar Cătălin Chelu va deţine 67% din noua companie

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie 2007

Acţionarii Vitimas SA Tecuci şi ai CIT SA Tecuci au aprobat fuziunea dintre cele două companii, iar omul de afaceri Cătălin Chelu, acţionarul majoritar al celor două societăţi, va controla 67% din compania rezultată în urma fuziunii, au informat, ieri, companiile, citate de NewsIn. Producătorul de maşini agricole, Vitimas Tecuci, are un capital social de 979.228 lei, divizat în 391.691 acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei, iar Cătălin Chelu deţine 50% din capitalul social, se arată în comunicatele transmise de companii pieţei Rasdaq. Compania Industrială de Transport (CIT) Tecuci are un capital social de aproape trei milioane lei, divizat în 1,18 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei, în care Cătălin Chelu deţine 88% din capitalul social.

Conform bilanţului contabil de fuziune, valoarea activului net al Vitimas este de 4,2 milioane lei, iar valoarea activului net al CIT este de 3,424 milioane lei, iar în total activul net este de 7,63 milioane lei. Proiectul de fuziune prevede un raport de schimb este de 2,90 acţiuni Vitimas pentru 10,73 acţiuni CIT. Societatea absorbantă, Vitimas, va emite în favoarea CIT 311.157 acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei, şi cu o valoare contabilă de 2,90 lei.

În urma fuziunii, capitalul social al Vitimas va creşte cu aproape 800.000, până la 1,777 milioane lei, şi va fi divizat în 710.848 acţiuni, cu o valoare nominală de 2,50 lei. Obiectul de activitate se va completa cu turnarea fontei şi a oţelului, producţia de cisterne, construirea şi repararea vagoanelor, comerţ cu amănuntul al carburanţilor, închirierea de maşini.

Principalii acţionari, după fuziune, vor fi Cătălin Chelu cu 67%, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) cu 22%, SIF Moldova cu 1,48% şi Mega Construct SA cu 0,8%.

Acţionarii CIT Tecuci au mai aprobat contractarea unui credit de trei milioane lei, pentru activitatea de exploatare şi pentru vânzarea şi cumpărarea de acţiuni de pe piaţa de capital.

Acţionarii Vitimas Tecuci au mai aprobat contractarea unui credit de şase milioane lei, pentru activitatea de exploatare şi pentru vânzarea şi cumpărarea de acţiuni de pe piaţa de capital. Acţionarii au hotărât ca profitul din 2006 să fie trecut la rezerve.

Titlurile CIT Tecuci şi Vitimas Tecuci sunt tranzacţionate la categoria de bază a pieţei Rasdaq, la secţiunea de negociere extrabursieră, sub simbolul COIP, respectiv, sub simbolul VITK.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru Buzatu din Tecuci care a fost martorul unei crime organizate, mai de fatpt complice, în barul Villa, de curand.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb