VLADIMIR PUTIN: "Turcia va regreta ceea ce a făcut"

S.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 decembrie 2015

"Turcia va regreta ceea ce a făcut"

Actualizare 11:53 Liderul de la Kremlin: "Deficitul bugetar al Rusiei nu trebuie să fie mai mare de 3%"

Vladimir Putin a declarat în legătură cu priorităţile economice ale Rusiei că "unele industrii sunt vulnerabile acum. Industria de construcţii, înainte de toate. Este nevoie să creăm programe de beneficii. De asemenea, avem nevoie de un set de măsuri".

"Apoi, trebuie să echilibrăm bugetul. Deficitul bugetar nu ar trebui să fie mai mare de 3%. Fiecare ciclu de planificare a bugetului trebuie să aibă priorităţile sale. Nu în ultimul rând, trebuie să consolidăm încrederea între întreprinderi şi guvern. Este necesar să înlăturăm restricţiile asupra întreprinderilor mici şi mijlocii", a spus preşedintele rus.

(A.L.)

-------------

Actualizare 11:30 Putin: "Este imposibil să învingem terorismul internaţional, mai ales când graniţele sunt deschise"

Preşedintele rus a declarat cu privire la situaţia în Afghanistan, Siria, Irak, Libia că "sunt acum zone de anarhie care prezintă ameninţare pentru întreaga lume. Este imposibil să învingem terorismul internaţional, mai ales când graniţele sunt deschise".

"Trebuie să fim pregătiţi să luptăm împotriva terorismului", a subliniat Vladimir Putin.

(A.L.)

-----------

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat astăzi, în discursul său despre starea naţiunii de la Moscova, că trebuie "să înfrângem terorismul în Siria, ca acesta să nu ajungă la noi".

De asemenea, liderul de la Kremlin a atacat direct politica Turciei şi a afirmat, cu privire la incidentul în urma căruia un avion de vânătoare rus a fost doborât în Turcia: "Nu vom uita mult timp ce ne-au făcut şi nu-i iertăm".

"Turcia va regreta nu doar o dată ceea ce a făcut", a spus preşedintele rus, adăugând că Moscova nu va ignora faptul că Ankara "îi ajută pe terorişti", informează Reuters şi TASS.

"Rusia nu va zăngăni din arme, dar nimeni nu ar trebui să creadă că Turcia va scăpa doar cu (restricţii la) roşii", a avertizat preşedintele rus, făcând referire la represaliile economice adoptate de Moscova împotriva Ankarei după doborârea bombardierului rusesc de către aviaţia turcă, între care şi restricţionarea importurilor de legume turceşti de către Rusia.

"Să nu se aştepte nimeni la o reacţie nervoasă, isterică, periculoasă pentru noi şi lumea întreagă. Acest lucru nu se va întâmpla. Noi nu intenţionăm şi nu vom zăngăni din arme", a asigurat Putin, citat de TASS, excluzând un răspuns militar la gestul Ankarei. "Dacă cineva crede că, după ce a comis o crimă de război josnică - uciderea unor cetăţeni ruşi - va scăpa doar cu roşii sau doar cu unele restricţii în construcţii sau alte domenii, se înşeală amarnic", a avertizat preşedintele rus, adăugând că Rusia "nu o dată" va aminti Turciei despre cele întâmplate şi aceasta va regreta nu o dată acţiunile sale.

"Se pare că Allah a decis să pedepsească clica de guvernământ din Turcia, luându-i minţile şi raţiunea", a spus şeful statului rus, acuzând guvernul Turciei de sprijin acordat teroriştilor.

În schimb, "poporul turc este bun la suflet, harnic şi talentat. Rusia are o mulţime de prieteni, vechi şi de încredere, în Turcia. Şi vreau să subliniez că noi nu punem semnul egalităţii între aceştia şi o parte a elitei conducătoare de astăzi (de la Ankara), direct responsabilă de moartea militarilor noştri în Siria", a mai spus Putin, referindu-se la unul din cei doi piloţi ucişi în incidentul legat de Su-24 şi la puşcaşul marin, care a murit în operaţiunea de recuperare a celui de-al doilea pilot al bombardierului doborât de aviaţia turcă.

Opinia Cititorului ( 34 )

  1. Președintele Obama repetă mesajul lui Putin către Turcia să închidă granițele. Pe 1 dec, Obama a spus:

     

    "In particular, there’s about 98 kilometers that are still used as a transit point for foreign fighters and for [the Islamic State of Iraq and the Levant] ISIL to ship out fuel for sale that helps finance their terrorist activities,"

    Cum poate Obama repeta pe 1 decembrie ceea ce a zis Putin pe 3 decembrie??!

    Dar in lumea propagandei totul este posibil. 

    Daca eram in 51 Cristi ne explica cum marii savanti rusi dupa o munca laboioasa au reusit sa altoiasca graul in neghina, sau sa imperecheze vaca cu porcul. Dar suntem in 15 si in consecinta ne explica realizarile Piticului atomic in domeniul tomatelor, de parca ar interesa pe cineva sau ar conta, piticul, ca tomatele sunt importante.

    Solda sa curga!!! 

    1. 30 nov 2015, Daily Mail

      Turkey shot down Russian fighter to protect its supply of oil from ISIS, claims Putin 

      Cretinule, este 30 nov înaintea lui 1 dec? 

      Cetătene, iti dau un sfat respectabil (sfatul este demn de respect, nu tu).

      Să mă contrazici cu fapte pe care ți le cauți singur. Tu ești un mizerabil incapabil de conversații și nu ai ce căuta pe acest site. Ne depășești limita de acceptabilitate a proștilor. 

      zi ba horia de la ce partid esti ca eu ma gandeam sa merg pe mana PMP, nu prea inteleg ce face macoveaica

      Putin cate Putin Bursa devine organ de propaganda pentru Putin.

      Zi ba de la ce partid esti. Camasile verzi, Garda de Fier, canalie criminala ce esti. Ameninti lumea cu moartea si mai ai nesimtirea sa revii?

      Cristinel faci ore suplimentare? Vrei sa iti rotunjesti Putin veniturile din solda de trol pentru Putin?

      esti de la noua dreapta? te cheama Sima, Horia Sima? Jegule.

      Sunt din Crimeea cea invadada de rusi anul trecut, din Georgia ce a invadata de rusi in 2008, din Sud-Estul Ukrainei cel invadat de rusi in 2014, sunt din Romania cea invadata de rusi , sunt din avionul Malaesia Airlines doborat de rusi, sunt din 22000 de polonezi asasinati in padurea Katyn de rusi, sunt din miile de basarabeni deportati in Siberia de rusi, sunt din Bucovina ocupata de rusi, sunt din avionul de la Smolensk doborat de rusi, sunt dintre cele 6 milioane de oameni din Ucraina infometati pana la moarte de rusi, sunt dintre miile de femei violate de rusi, sunt dintre oamenii liberi care gandesc cu propriul cap.

      Acum poti sa continui sa ma jignesti cum vrei. 

      Animal cabotin și mizerabil. Tu ești cel care a amenințat cu moartea pe acest site și cu suptul . Împuțit idiot ce ești . Ar trebui să facem plângere penală, mizerabilule.

      Pacientul Horia, barbat, aprox 20 de ani, prezinta modificari ale sistemului nervos parasimpatic insotite de afectarea receptorilor muscarinici.

       

      Traieste intr-o lume paralela in care Bucovina nu apartine Ucrainei ci Rusiei. Daca atat il duce capul, gandeste numai cu al lui. 

       

      Trimitere catre echipa medicala psihiatrica pentru a diagnoza diferentiat intre: 

      Delirul. Formele de delir sunt foarte variate. In delirul de persecutie, bolnavul si-a construit convingerea ca este o capacitate, dar ceilalti oameni sunt rai si nu-i permit sa se afirme. Uneori, bolnavul va cauta sa se razbune, una dintre formele frecvente fiind si delirul procesual. 

      Sau Parafrenia. Pe de o parte, exista o dezorganizare a gandirii bolnavului, pe de alta parte, tendinta de a-si lega gandirile si faptele de o idee deliranta, care poate sa se manifeste si in sfera senzoriala. 

      For the last decade, Radu Ioanid and Paul Shapiro, director of the Museum’s Center for Advanced Holocaust Studies and also an expert on Romania, have aggressively pursued access to Romanian archives. Their efforts have brought over one million Romanian documents to the Museum’s archives, which became the basis for the Commission’s 400-page report.

      The Commission found that systematic killing and deportation were perpetrated against the Jews of Bessarabia, Bukovina, and Dorohoi County. Transnistria, the part of occupied Ukraine under Romanian administration, served Romania as a giant killing field for Jews. A portion of the Roma population of Romania was also subjected to deportation and death in Transnistria. The Commission concluded that Romanian authorities were the main perpetrators of this Holocaust, in both its planning and implementation; between 280,000 and 380,000 Romanian and Ukrainian Jews were murdered or died during the Holocaust in Romania and the territories under its control. 

      Romania still has far to go in terms of understanding and accepting its wartime history. Some groups will seek to challenge the findings of the Commission. A number of Holocaust deniers still have a voice in Romanian political and scholarly circles. Some monuments and streets honoring Antonescu still exist. 

      Extra hours trolisorilor?

      Nimic nu va scoate mai usor din minti decat adevarul. 

      Pana la urma la aniversarea de 25 de ani a fituicii, ambasadorul federatiei agresive ruse va invitat pe voi sau invers?  

      puisor de criminal ce esti, noroc ca gardistii sunt striviti ca niste gandaci ca altfel erai si tu intr-o celula de criminali

       

      ai inteligenta 0 si nu prea ne-ai lamurit, Bukovina (dupa numele austrian) este parte din istoria Ucrainei sau Rusiei, imbecilule analfabet. 

       

      sau boule, ai citit transcrierile publicate de polonezi din cabina pilotilor avionului polonez? Doar un cretin ca tine da vina pe rusi. Polonezii erau beti. 

      Este plina lumea de prosti ca tine. din pacate au si drept de vot. 

      Ambasadorul federatiei agresive ruse v-a invitat sau invers?

      Se pare ca la biblioteca colhozului aveau si o traducere a indrumarului de propagabda, pe care trebuie sa recunosc l-ai invatat foarte bine (poate ai dat examne din el). Din postarile tale de pana acum, pasii ar fi cam asa: 

      1. indeamna de pe un ton paternal sa citeasca din cartile de istorie de la colhoz. (interpretarea noastra asupra evenimentelor ex: "armata romana de ocupatie", "Romania invadatoare"); daca dupa pasul 1 persista treci la pasul 2; 

      2. asociaza-l cu nazistii, cu fascistii, cu extremistii de orice fel si nu uita sa rememorezi crimele comise de acestia. (ex: legionar, garda de fier, membru unui partid blamabil, homosexual, nebun) daca dupa pasul 2 persista treci la pasul 3 

      3. izolare, stigmatizare (ex: prost nebun, criminal, cabotin mizerabil,canaille criminala). daca persista terni la pausul 4 

      4. eliminare fizica (puscarie, ospiciu, lagar, etc.). 

      Draga tovarase zilele comunistilor si inflentei ruse in Romania se apropie de final. O noua ocupatie este tot mai putin probabila odata cu desfasurarea echipamentelor militare SUA in Romania. Mai probabila este o destramare a federatiei agresive ruse, pentru ca, la un moment dat mujicul, care spre deosebire de acum 30 de ani, are acces la internet si nu mai haleste orice vine din indreptarul de propaganda sovietic, o sa se intrebe de ce o duce asa de rau? Nu are de mancare, nu isi poate imbraca nevasta si copii, nu are masina nu are servicii medicale,etc si va afla ca banii se duc in sustinerea Crimeii, Donbasului, Transnistriei, Osetiilor si altor protectorate rusesti la care se adauga armatele de troli din tarile europene membre NATO. 

      S-ar putea sa va pierdeti angajatorul stimate tovarase, in locul dvs m-as reorienta, China sau poate Coreea de nord. 

      Sa vina insultele acum! 

      au venit trolli rusofobi ... atmosfera pute prea rau

      Si totusi, trollule Horia, ai amenintat cu moartea pe cineva care iti prezenta documente istorice. Asa actioneaza un gardist descreierat (precum cel care l-a ucis pe N. Iorga).

      Vin acum peste tine. Dar tu nu ai știi adevărul nici dacă te-ar călca pe cap.

       

      Spuneai de avionul de la Smolensk. Da, lupule dacic, rusofob și cu Dzeu în suflet (se potrivește perfect descrierii legionarilor criminali din anii 30 - asta ești). Citește ADEVĂRUL aici și lasă-ne cu trolleala ta propagandistică. Nu ai spus niciun singur adevăr istoric până acum. Singur troll de pe acest site ești tu. Cel care ameninți cu moartea pe cei care îți arată faptele așa cum nu sunt în propaganda ta. 

       

      Reuters, 7 apr 2015, "Polish radio says crew distracted before 2010 Smolensk plane crash" 

       

      In the minutes before a 2010 plane crash that killed Poland's president, members of the president's entourage urged the crew to land despite thick fog, according to what a radio station said was a leaked transcript of cockpit conversations. 

      In the transcript, the crew on several occasions ask people to be quiet or to leave the cockpit, and conversations suggest people in or around the cockpit were drinking beer, though there is no indication the crew themselves consumed alcohol. 

      The crash, in Smolensk, western Russia, killed 96 people, including Polish President Lech Kaczynski, his wife, the central bank governor, top army commanders and other high-ranking officials. 

      According to the transcript, the crew were worried about reports of thick fog at the airport where they were to land, and discussed turning back, but felt pressure to keep going so the president would not have to cancel his engagement.

      The radio station said the head of diplomatic protocol in the Polish foreign ministry told the captain: "We will try until we make it" roughly 15 minutes before the crash. 

      Polish air force commander-in-chief Andrzej Blasik, travelling on the plane as a passenger, was in the cockpit and told the pilots 41 seconds before the crash: "You'll make it easily," according to the transcript. 

      As the captain and crew tried to decide whether to land, they were distracted by people in or around the cockpit, according to the transcript. 

      The transcript cites a person in the cockpit or in its immediate proximity asking someone: "What is it?". The other person replies: "Beer, and you are not drinking?". 

      Two minutes later a stewardess asks somebody in or near the cockpit: "Will you drink?". The person replies: "Yeees". 

      Dacă ai ști să îmi găsești scăparea de mai sus, ai putea să ne dai și un exemplu.

      Când a invadat Rusia (că asta spui) România? Adică, mai concret, când era România independentă, neutră și nereprezentând un pericol sau un inamic al Rusiei, și s-a trezit invadată de Rusia? Poți să îți începi căutarea pornind din sec 18 deși Principatele făceau parte din Imperiul Otoman. 

      Deci faci o revenire la punctul 2 din indrumar. Cat de previzibil!

      Crimeea cea invadada de rusi anul trecut, din Georgia ce a invadata de rusi in 2008, din Sud-Estul Ukrainei cel invadat de rusi in 2014, sunt din Romania cea invadata de rusi , sunt din avionul Malaesia Airlines doborat de rusi, sunt din 22000 de polonezi asasinati in padurea Katyn de rusi, sunt din miile de basarabeni deportati in Siberia de rusi, sunt din Bucovina ocupata de rusi, sunt din avionul de la Smolensk doborat de rusi, sunt dintre cele 6 milioane de oameni din Ucraina infometati pana la moarte de rusi, sunt dintre miile de femei violate de rusi, sunt dintre oamenii liberi care gandesc cu propriul cap.

      Acum poti sa continui sa ma jignesti cum vrei. 

      Ribbentrop Molotov, remember?

      Trollule, vrei sa iți redau comentariul tău in care mă amenințai cu moartea? Ai și memorie scurtă pe lângă prostie?

      Trollule natoist, nu vrei să fii și dintre victimele imperialismului american?

       

      Washington Post, "Why do we ignore the civilians killed in American wars?" 

       

      "The wars in Korea and Indochina were extremely deadly. While estimates of Korean War deaths are mainly guesswork, the three-year conflict is widely believed to have taken 3 million lives, about half of them civilians.  

       

      The war in Vietnam and the spillover conflicts in Laos and Cambodia were even more lethal. These numbers are also hard to pin down, although by several scholarly estimates, Vietnamese military and civilian deaths ranged from 1.5 million to 3.8 million, with the U.S.-led campaign in Cambodia resulting in 600,000 to 800,000 deaths, and Laotian war mortality estimated at about 1 million. 

       

      Despite the fact that contemporary weapons are vastly more precise, Iraq war casualties, which are also hard to quantify, have reached several hundred thousand. In mid-2006, two household surveys — the most scientific means of calculating — found 400,000 to 650,000 deaths, and there has been a lot of killing since then. 

       

      The war in Afghanistan has been far less violent than the others, with civilian and military deaths estimated at about 100,000." 

      Din păcate, articolul face referire doar la cele 10 milioane de morți ce au rezultat din războaiele oficiale ale US (NATO). Nu se referă la războiul civil din Irak, nici la Libia, Siria. Nu se referă la efectele REGIME CHANGE pe care US/NATO le-a făcut prin operațiuni CIA. Urcăm la 15 milioane. Ei unde sunt în mintea ta? 

      Basarabia nu a vrut, în realitate, să se unească cu România la 1918. Componența Sfatului Țării nu urmărea distribuția etnică a regiunii. România invadase Basarabia cu armata în ian 1918 și impusese mulți militari în Sfatul Țării ca să iasă votul la numărătoare. Și a ieșit la limită. Fără aceste voturi, nu s-ar fi decis unirea.

       

      Dar revenind la pact, am specificat să spui când era România neutră. Poate nu știi, dar România, deși militar neutră, făcea parte, economic, din blocul nazist încă din 1937 când semnase un acord economic cu Germania hitleristă. Da, tu crezi că WW2 a început în sep 1939. Da, atunci a trecut primul tanc. Pregătirile economice și diplomatice începuseră de mult timp. 

       

      Iată un citat din cartea "Hitler's Foreign Policy 1933-1939: The Road to World War II" scrisă de un rus, pardon american născut neamț, Gerhard Weinberg. 

       

      "Especially after the coup of 10 February 1938, King Carol took pains to reassure the Germans and to try to keep the Iron Guard trials from damaging relations with Berlin!“ 

       

      From the point of View of Germany, the advantages of improved relations with Romania were obvious: politically there was the possibility of isolating Czechoslovakia; economically there was the hope of increased imports of petroleum. When von 

      Neurath was in Rome in May 1937, he had explained to Count Ciano the desirability of bringing Romania closer to the Axis. In january 1938 he told josef Beck, the Polish foreign minister, who had been working hard to strengthen even further the close rela- 

      tions between Poland and Romania, that in the Titulescu years Germany had rejected all 

      approaches from Bucharest, but that now the situation had changed and German-Romanian relations were fine. There was still the feeling that Germany had best not get too close to Romania,191 presumably because of the repercussions on German-Hungarian relations, but Berlin was well pleased with the situation where Romania stood 

      aside and hence helped shield German ambitions in Central Europe. 

       

      In the economic field, the agreement of 1935 worked satisfactorily, but during 1937, the German government wanted to broaden the basis and raise the level of German-Romanian trade. A series of negotiations ensued, and a special German economic delegation, headed by Helmuth W'ohlthat of Goring’s staff, was sent to Bucharest in November 1937 to work out an agreement The Germans were to make considerable concessions, for political as well as economic reasons, in order to secure a new 

      treaty with Romania. Such a treaty was signed on 9 December 1937 and clearly marked a new stage in Germany’s economic offensive in Southeast Europe as well as her hopes of realizing greater petroleum imports from Romania. 

       

      During the course of 1938, the Germans found that they wanted even more Romanian oil, both to meet the needs of their growing air force and to keep the newly acquired oil refineries of Austria fully employed. The only way this could be accom- 

      plished was to increase German arms exports to Romania and secure Romanian agreement to additional oil exports. The Germans agreed among themselves to try for such a scheme, not only to obtain the oil supplies, but also to head off British and French economic moves designed to counter German economic influence. The fact that the 

      Romanians approved the extra oil shipments to Germany on 13 August 1938, just as the 

      crisis over Czechoslovakia—Romania&# 8217;s Little Entente partner—was reaching a culminating point may serve as an indication of the extent to which Germany had succeeded in winning Romania to her side." 

       

      Poftim, ce spune autorul german la finalul secțiunii despre România? Că era evident pentru toți pe scena geopolitică a vremii, că România era aliat economic al Germaniei (preferând Germania, competitoarelor Franța și UK) și că tolera mișcările revizioniste ale acesteia în Europa Centrală. 

       

      Mai vrei? "The increasingly aggressive German  

      revisionist policy was interested not only in a reorientation of Romanian foreign policy, but also  

      in a change in its internal affairs. Ideologically and financially, Germany supported the Romanian radical right and antisemitic groups, which helped to undermine Romania’s democratic order from within. According to German historian Armin Heinen, Octavian Goga was the first Romanian politician to be financed by Nazi Germany." 

       

      Deci cum? Octavian Goga era prim-ministru al României în perioada 1937-1938 și era plătit de Germania Nazistă? Asta da alianță. 

      Ți-am cerut să dai un exemplu când Rusia a invadat o Românie neutră care nu contribuia la efortul de război în mod direct sau indirect al unui inamic al Rusiei. Încercarea ta eșuează. România sub Carol 2 a fost germanofilă. Chiar și istoricii români care trâmbițează neutralitatea, admit faptul că Armand Călinescu (profund anti-hitlerist) a fost ucis de un complot al Gestapo împreună cu Mihail Moruzov, șeful serviciului secret al armatei române, cu aprobarea lui Carol 2. Cu prima ocazie ivită, România a ales alianța cu Germania lui Hitler. Ceea ce arată că analiza rușilor din perioada pre-WW2, cum că nu se poate conta pe așa-zisa "neutralitate" a României, a fost CORECTĂ. 

      Ai mai gasit ceva in biblioteca de colhoz?

      Ambasadorul federatiei agresive ruse v-a invitat sau invers?

      Se pare ca la biblioteca colhozului aveau si o traducere a indrumarului de propagabda, pe care trebuie sa recunosc l-ai invatat foarte bine (poate ai dat examne din el). Din postarile tale de pana acum, pasii ar fi cam asa: 

      1. indeamna de pe un ton paternal sa citeasca din cartile de istorie de la colhoz. (interpretarea noastra asupra evenimentelor ex: "armata romana de ocupatie", "Romania invadatoare"); daca dupa pasul 1 persista treci la pasul 2; 

      2. asociaza-l cu nazistii, cu fascistii, cu extremistii de orice fel si nu uita sa rememorezi crimele comise de acestia. (ex: legionar, garda de fier, membru unui partid blamabil, homosexual, nebun) daca dupa pasul 2 persista treci la pasul 3 

      3. izolare, stigmatizare (ex: prost nebun, criminal, cabotin mizerabil,canaille criminala). daca persista terni la pausul 4 

      4. eliminare fizica (puscarie, ospiciu, lagar, etc.). 

      Draga tovarase zilele comunistilor si inflentei ruse in Romania se apropie de final. O noua ocupatie este tot mai putin probabila odata cu desfasurarea echipamentelor militare SUA in Romania. Mai probabila este o destramare a federatiei agresive ruse, pentru ca, la un moment dat mujicul, care spre deosebire de acum 30 de ani, are acces la internet si nu mai haleste orice vine din indreptarul de propaganda sovietic, o sa se intrebe de ce o duce asa de rau? Nu are de mancare, nu isi poate imbraca nevasta si copii, nu are masina nu are servicii medicale,etc si va afla ca banii se duc in sustinerea Crimeii, Donbasului, Transnistriei, Osetiilor si altor protectorate rusesti la care se adauga armatele de troli din tarile europene membre NATO. 

      S-ar putea sa va pierdeti angajatorul stimate tovarase, in locul dvs m-as reorienta, China sau poate Coreea de nord.

      Sa vina insultele acum! 

      Biblioteca ce scoate din minți pe legionari trebuie citită de toată lumea. Horia Sima turbează când aude de ea.

       

      Gerhard Ludwig Weinberg (born 1 January 1928) is a German-born American diplomatic and military historian noted for his studies in the history of World War II. Weinberg currently is the William Rand Kenan, Jr. Professor Emeritus of History at the University of North Carolina at Chapel Hill. He has been a member of the history faculty at UNC-Chapel Hill since 1974. Previously he served on the faculties of the University of Michigan (1959–1974) and the University of Kentucky (1957–1959). 

       

      Weinberg has been a fellow of the American Council of Learned Societies, a Fulbright professor at the University of Bonn, a Guggenheim Fellow, and a Shapiro Senior Scholar in Residence at the U.S. Holocaust Memorial Museum among many other such honors.[1] 

      In June 2009, Weinberg was selected to receive the $100,000 Pritzker Military Library Literature Award for lifetime excellence in military writing, sponsored by the Chicago-based Tawani Foundation.[24] As part of his acceptance, he gave a webcast lecture at the library on "New Boundaries for the World: The Postwar Visions of Eight World War II Leaders."[25] 

      Victimele imperialismului american/NATO sunt în număr de peste 15 milioane.

       

      Washington Post, "Why do we ignore the civilians killed in American wars?" 

       

      "The wars in Korea and Indochina were extremely deadly. While estimates of Korean War deaths are mainly guesswork, the three-year conflict is widely believed to have taken 3 million lives, about half of them civilians.  

       

      The war in Vietnam and the spillover conflicts in Laos and Cambodia were even more lethal. These numbers are also hard to pin down, although by several scholarly estimates, Vietnamese military and civilian deaths ranged from 1.5 million to 3.8 million, with the U.S.-led campaign in Cambodia resulting in 600,000 to 800,000 deaths, and Laotian war mortality estimated at about 1 million. 

       

      Despite the fact that contemporary weapons are vastly more precise, Iraq war casualties, which are also hard to quantify, have reached several hundred thousand. In mid-2006, two household surveys — the most scientific means of calculating — found 400,000 to 650,000 deaths, and there has been a lot of killing since then. 

       

      The war in Afghanistan has been far less violent than the others, with civilian and military deaths estimated at about 100,000." 

       

      Din păcate, articolul face referire doar la cele 10 milioane de morți ce au rezultat din războaiele oficiale ale US (NATO). Nu se referă la războiul civil din Irak, nici la Libia, Siria. Nu se referă la efectele REGIME CHANGE pe care US/NATO le-a făcut prin operațiuni CIA. Urcăm la 15 milioane. 

      Horia, să vină amenințările cu moartea. Le aștept. Ai amenințat o dată. Hai încă una. Ce mai contează. 

      Putin cate putin se vindeca si putin de visul de marire, il ajuta putin si turcii.

      Asa considera revista Forbes pe anul 2015. Pentru trei ani la rand, ei l-au ales pe Putin ce cel mai puternic om al planetei.

      Erdogan nu a aflat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb