Vodafone consolidează parteneriatul european cu Ericsson încheind noi contracte pentru reţelele 5G Core

G.U.
Companii / 22 iunie 2021

Vodafone consolidează parteneriatul european cu Ericsson încheind noi contracte pentru reţelele 5G Core

Vodafone a optat pentru tehnologia dual-mode 5G Core cloud-native dezvoltată de Ericsson, pentru a implementa reţelele 5G din Germania şi Marea Britanie, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Acesta este un pas semnificativ în direcţia fructificării întregului potenţial al serviciilor 5G şi al viitoarelor inovaţii de care vor beneficia clienţii Vodafone din ambele ţări.

Pe ambele pieţe, Ericsson va implementa întreaga funcţionare a tehnologiei 5G Core Standalone a Vodafone, pentru aplicaţiile centrale packet-core - o etapă esenţială în furnizarea de servicii avansate de conectivitate 5G.

Potrivit sursei citate, reţelele 5G Standalone vor facilita dezvoltarea unor scenarii de utilizare de ultimă generaţie, precum şi funcţionarea aplicaţiilor care necesită cea mai rapidă conectivitate, un consum mai mare de date şi latenţă cât mai redusă dar şi capacităţi de segmentare a reţelelor.

Reţelele 5G Standalone vor face viabile tehnologii şi aplicaţii precum realitatea virtuală sau augmentată, latenţa redusă şi capacitatea uriaşă de gestionare a datelor - toate acestea fiind posibile prin procesul securizat de segmentare a reţelei (network slicing), de edge computing şi de accesibilitate tehnologică a serviciilor la reţelele 5G Standalone core. Aceste soluţii pot transforma in realitate economia digitală şi Industria 4.0.

Conform comunictului, în Marea Britanie, implementarea se va întinde pe durata a cinci ani şi va face din Ericsson un partener cheie în dezvoltarea completă a reţelei 5G operată de Vodafone, iar în Germania implementarea a început deja, în luna aprilie fiind lansată cea mai mare reţea comercială 5G Standalone din Europa.

Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK, afirmă: "Strânsa noastră colaborare cu Ericsson a fost semnificativă în ceea ce priveşte inovaţia în domeniul 5G. Alegând să lucrăm în continuare cu soluţiile de vârf dezvoltate de Ericsson, putem aborda domenii de business care prin activitatea lor antrenează procesul de transformare a industriei şi a societăţii în Marea Britanie şi Germania. Împreună, creăm o nouă zonă digitală pentru clienţii noştri".

Arun Bansal, Preşedinte Europa şi America Latină, Ericsson, spune: "În cadrul parteneriatului cu Vodafone, Ericsson a implementat tehnologia 5G în toată Europa, după ani de colaborare în inovaţie. Acum, construind pe tehnologiile de Reţele de Acces Radio existente deja, portofoliul nostru de soluţii pentru componentele-nucleu de reţea va asigura dezvoltarea tehnologiei 5G în Germania şi Marea Britanie. Luând în considerare câştigurile de natură economică şi socială, precum şi beneficiile pe care tehnologia 5G le aduce la nivelul companiilor, sunt cu adevărat încântat să văd atât Germania, cât şi Marea Britanie înflorind".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb