Volksbank se aşteaptă să revină pe profit în România în 2011

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 iunie 2011

Volksbank se aşteaptă să revină pe profit în România în 2011

Volksbank International se aşteaptă să revină pe profit în România anul acesta, după o pierdere de 31,4 milioane de euro în 2010, şi va continua analiza eficienţei reţelei de sucursale.

Pierderea Volksbank România a fost anul trecut cea mai mare dintre cele zece bănci operate de Volksbank International în nouă state din Europa Centrală şi de Est, potrivit raportului financiar anual al VBI, citat de Mediafax. Doar Ucraina a mai înregistrat anul trecut pierderi, de 10,6 milioane de euro.

"Numai Volksbank România a înregistrat o pierdere semnificativă anul trecut", a afirmat directorul general al Volksbank International, Friedhelm Boschert.

Volksbank estimează că operaţiunile din România ar putea reveni în acest an pe profit.

"Ne aşteptăm ca România să genereze profit din nou în 2011. Anul trecut am implementat un nou model de afaceri în România, prin care procesele interne sunt analizate şi optimizate. În plus, am testat sistemele de evaluare a riscului şi am trecut la reguli complet noi în privinţa colectării împrumuturilor cu scadenţa depăşită", a afirmat Armin Huber, membru în consiliul de director al Volksbank International.

Banca a lansat o serie de produse financiare noi pentru a îmbunătăţi rezultatele din România.

"În prezent, aducem banca din România pe calea cea bună prin mai multe iniţiative în privinţa vânzărilor - inclusiv mai multe produse complet noi", a spus el.

Totodată, procesul prin care au fost închise mai multe sucursale ale grupului VBI în 2010 va continua în Româ-nia, a spus Christophe Descos, reprezentantul în consiliul de administraţie al Băncii Populare Caisse d"Epargne, unul dintre acţionari.

"În 2010 am analizat din nou toate sucursalele din reţeaua noastră în privinţa serviciilor şi profitabilităţii. Rezultatul este că am închis 35 de sucursale. Analiza continuă încă în România, unde pot fi aşteptate schimbări suplimentare", a declarat Descos.

Divizia din România are cea mai mare pondere în portofoliul de active al Volksbank, cu 4,7 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie, urmată de Cehia (2 miliarde de euro), Ungaria (2 miliarde de euro) şi Slovacia (1,4 miliarde de euro).

Volksbank controlează zece bănci din nouă ţări în Europa Centrală şi de Est, respectiv Slovacia, Cehia, Ungaria, Croaţia, România, Slovenia, Serbia, Ucraina şi Bosnia-Herţegovina. În plus, Volksbank International este prezentă pe piaţa bancară din Austria.

Potrivit cotidianului austriac Die Presse, citând surse din piaţa financiară rusă, directorul general al Sberbank, German Gref, s-a aflat, marţi, la Viena, intenţionând să propună o ofertă de 700-750 milioane euro pentru Volksbank International, preţul mai mic cu 30% decât cel vizat iniţial de grupul Volksbank putând fi explicat prin excluderea din tranzacţie a diviziei din România.

Gref a confirmat, miercuri, că analizează Volksbank International, potrivit Bloomberg.

"Discutăm despre o tranzacţie care ar implica Volksbank International", a spus Gref, aflat la o reuniune la Viena a organizaţiei regionale a Forumului Economic Mondial. Şeful Sberbank a refuzat să comenteze asupra detaliilor tranzacţiei.

Grupul Volksbank a anunţat în decembrie că intenţionează să vândă 51% din VBI, preţul vizat fiind de 1,1-1,2 miliarde de euro. Alţi acţionari ai VBI sunt DZ Bank, WGZ Bank şi Banca Populară Caisse d"Epargne.

Cotidianul rus Vedomosti a anunţat, în aprilie, că Sberbank se află în faza finală a negocierilor pentru achiziţia a 51% din acţiunile VBI.

Surse bancare au declarat la momentul respectiv că Sberbank vrea să preia toate activele VBI din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia Volksbank România, cea mai mare subsidiară a grupului austriac, pentru a evita consolidarea afacerilor din UE în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb