"Volkswagen" ar putea răscumpăra 115.000 de maşini în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 ianuarie 2016

Actualizare 8:07 Directorul general al grupului Volkswagen va avea întâlniri cu oficiali din SUA

Matthias Müller, directorul general al grupului auto Volkswagen, va avea întâlniri cu oficiali din Statele Unite pe tema scandalului emisiilor poluante, acestea fiind primele contacte la acest nivel după ce compania germană a fost depistată cu un soft de manipulare a testelor pentru noxe, relatează Reuters.

Matthias Muller se va întâlni săptămâna viitoare cu Gina McCarthy, şeful Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Laura Allen, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Întrevederea va avea loc la solicitarea producătorului german de automobile, a precizat oficialul american.

De asemenea, şeful grupului VW se va deplasa la Capitoliu, pentru discuţii cu membri ai Congresului Statelor Unite, transmite sursa citată.

Herbert Diess, un alt membru al conducerii grupului Volkswagen, a exprimat speranţa că "se va putea ajunge la o soluţie acceptabilă".

Este vorba de contactele la cel mai înalt nivel între grupul auto german şi oficiali din Statele Unite după izbucnirea scandalului emisiilor poluante.

Recent, Departamentul american al Justiţiei a intentat o acţiune judiciară contra Volkswagen, cerând daune materiale care ar putea atinge 48 de miliarde de dolari (44 miliarde euro) pentru poluarea generată prin manipularea emisiilor la 600.000 de vehicule diesel, aminteşte sursa citată.

----------

Compania auto germană "Volkswagen" AG estimează că va trebui să răscumpere aproximativ 115.000 de autovehicule vândute pe piaţa din SUA, ca urmare a scandalului emisiilor în care este implicată, anunţă Süddeutsche Zeitung, fără să citeze sursa informaţiei.

Publicaţia scrie că "Volkswagen" aşteaptă fie să ramburseze preţul de achiziţie pentru aproximativ 20% din vehiculele diesel implicate în scandal, fie să ofere autovehicule noi la un discount semnificativ. În plus, "Volkswagen" preconizează că restul autovehiculelor afectate vor necesita modificări substanţiale, ceea ce va genera costuri majore, conform Süddeutsche Zeitung.

Oficialii companiei germane nu au comentat pe marginea acestei informaţii.

Amintim că grupul "Volkswagen" ar putea fi nevoit să plătească daune de zeci de miliarde de dolari în procesul care i-a fost intentat săptămâna aceasta de Departamentul american al Justiţiei, pentru poluarea generată prin manipularea testelor de emisii la 600.000 de vehicule diesel.

Guvernul SUA acuză producătorul auto că a încălcat normele de poluare şi solicită despăgubiri care s-ar putea ridica până la 80 de miliarde de dolari, de aproximativ patru ori mai mult decât estimau unii experţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb