VOLKSWAGEN: Poliţia italiană percheziţionează sediile Lamborghini şi VW, în scandalul dieselgate

Ioana Dogaru
Companii / 15 octombrie 2015

Poliţia italiană percheziţionează sediile Lamborghini şi VW, în scandalul dieselgate

Actualizare 15:50

Poliţia financiară italiană percheziţionează joi sediul central al producătorului de automobile sport Lamborghini şi cel al grupului german Volkswagen, în cadrul unei investigaţii penale de fraudă comercială legată de manipularea emisiilor automobilelor diesel, potrivit unei surse citate de Reuters.

Volkswagen a recunoscut luna trecută că a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru reducerea nivelului emisiilor în timpul testelor.

Procurorii din Verona au ordonat percheziţionarea sediului din Bologna al Lamborghini, divizie a VW, concomitent cu o percheziţie la sediul central al grupului german din Italia.

--------

Actualizare 15:41 Faurecia se aşteaptă la un impact limitat al scandalului VW, cel mai mare client al său

Producătorul francez de componente auto Faurecia, prezent şi în România, se aşteaptă la un impact limitat al scandalului în care este implicat cel mai mare client al său, Volkswagen (VW), transmite Reuters.

Faurecia a precizat că vânzările sale de componente pentru maşinile VW cu motor diesel se ridică la 160 milioane de euro în timp ce vânzările totale ale companiei franceze în 2014 s-au situat la 14 miliarde de euro, potrivit sursei citate.

Din suma de 160 milioane de euro, Faurecia a vândut componente de 10 milioane de euro pentru maşinile comercializate de VW în America de Nord.

Directorul financiar al Faurecia, Michel Favre a declarat: "Majoritatea programelor nu au fost modificate. Dacă VW îşi reduce activitatea, ne vom redresa datorită celorlalţi clienţi".

Faurecia a anunţat că vânzările sale în trimestrul trei din 2015 au crescut cu 8,3%, la 4,749 miliarde de euro, deoarece redresarea din Europa a compensat încetinirea din China.

--------

Actualizare 11:15 VW trebuie să recheme la service 2,4 milioane de automobile in Germania

utoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut grupului auto Volkswagen să recheme obligatoriu la service 2,4 milioane vehicule cu motoare diesel echipate cu un software care falsifică rezultatele testelor de emisii poluante, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al KBA a confirmat un articol din Bild, spunând că: "Am decis să dispunem organizarea unei rechemări la service".

Potrivit publicaţiei menţionate, Volkswagen a făcut o propunere conform căreia proprietarii vehiculelor diesel echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor ar fi putut să-şi aducă vehiculele la service pentru corectarea defecţiunii, dacă doresc, însă KBA a respins această soluţie bazată pe ideea de voluntariat.

Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face faţă costurilor acestui scandal, însă potrivit potrivit băncii elveţiene Credit Suisse costurile ar putea să se ridice undeva între 23 şi 78 de miliarde de euro.

În cel mai optimist scenariu al Credit Suisse, producătorul german ar urma să plătească aproximativ 300 de euro pentru fiecare vehicul în timp ce în cel mai pesimist scenariu costul mediu ar urma să fie de aproximativ 2.000 de euro, informează sursele citate.

----------

Volkswagen a dezvăluit că softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare a fost instalat şi pe modelele diesel ce urmau să fie lansate în 2016, transmite AP.

Compania germană de automobile a amânat lansarea noilor modele de autoturisme, potrivit sursei citate.

Grupul Volkswagen este investigat în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Din portofoliul grupului fac parte 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb