Volodimir Zelenski: "Atacul de la Izmail este un atac asupra securităţii alimentare globale"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 august 2023

Volodimir Zelenski: "Atacul de la Izmail este un atac asupra securităţii alimentare globale"

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri dimineaţă că ultimul atac rusesc cu drone asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa a fost un atac asupra "securităţii alimentare globale" şi a cerut comunităţii internaţionale să intervină, informează news.ro.

Zelenski spune că "Rusia poate şi trebuie să fie oprită" în faţa atacurilor care au distrus în mod deliberat chiar şi elevatoarele de cereale din portul Izmail.

"Încă o noapte de război, o altă noapte de muncă pentru eroica noastră apărare aeriană. Ne apărăm cu maximum de forţe disponibile. Multe drone Shahed au fost doborâte. Din fericire, nu au fost victime. Din păcate, există pagube. Cele mai semnificative sunt în sudul ţării. Teroriştii ruşi au atacat din nou porturile, cerealele şi securitatea alimentară globală. Toate serviciile noastre operaţionale au funcţionat eficient. Lumea trebuie să răspundă. Când porturile civile sunt vizate, când teroriştii distrug în mod deliberat chiar şi elevatoarele de cereale, aceasta este o ameninţare pentru toată lumea, de pe toate continentele. Rusia poate şi trebuie să fie oprită", a scris Volodimir Zelenski pe Telegram.

De la retragerea Rusiei din acordul privind cerealele de la Marea Neagră, la 17 iulie, Rusia a declanşat o avalanşă de atacuri asupra rezervelor de cereale din oraşe ucrainene cheie, inclusiv în oraşul-port Odesa şi în porturile dunărene Reni şi Izmail, aflate foarte aproape de graniţa cu România.

Cel puţin 60.000 de tone de cereale, suficiente pentru a hrăni 270.000 de persoane timp de un an, au fost distruse în asaltul intensificat al Rusiei, a declarat luna trecută ambasadorul britanic la ONU, Barbara Woodward, potrivit CNN.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Texte de propaganda,

    cerealele erau valorificate la pret "bun" in Europa,

    securitatea alimentara globala este o "poveste" 

    Orice obiectiv civil atacat e crima de razboi. Asa scrie in codurile lumii civilizate. Desigur termenul "civilizat" nu poate fi folosit pt o anumita parte a planetei si pt sustinatorii aferenti.

    1. Deci spui ca Zelenski e un terorist ?!

      fiindca ataca obiective civile in orasele rusesti 

      Ma da multi troli rusi mai are Romania. stau si ma minunez. oare chiar asa multi avem sau sunt cei ce comenteaza mai mult?

      Omule,cand au gasit acum 10 ani prin Braila niste sole de porumb modificat genetic,mai avea putin si il linsa pe fermier,oricum cred ca l-a scuturat financiar serios!

      dar Ua produce numai soiuri modificate genetic,folosind cantitati duble,triple de ingrasaminte chimice fata de fermierii nostrii si aceste nenorociri alimentare au ajuns in toate tarile din Europa de est si nici macar la animale ci se baga in panificatie! 

      carne de pui si porc cu hormoni de crestere+cereale modificate genetic si ne mai miram de copii obezi,cancere de tiroida,leucemii de la 25-30 de ani!

      cu cat alim,enteaza vestul cu arme UA,cu atat mai mult nu vor fi negocieri de pace,distrugerile in cele 2 tari vor creste,distrugerea economiei globale va continua,conflictul va escalada si Doamne fereste sa nu strige si slava Romania! 

      Dar Zelenski chiar ataca obiective civile in orasele rusesti,

      cei asa de greu de priceput,

      rusofobule 

      Sunt multi pentru ca lucreaza ieftin. Bautura si un pachet de tigari pe zi.

      Asta le aduce fericire , dar nu e vina lor, altceva nu au vazut la televizor.

      Corectie au auzit si despre nazistii din vestul degradant..... 

      altu sters pe creier de propaganda anti-rusia

      mai citeste si stiri nu numai propaganda  

      Atunci ar fi bine sa te minunezi de fundul tau gol in oglinda.Eu cel putin stiam despre tupeul rusilor dar tupeul autoritatilor ucrainene in special a ajuns pana la cer.Daca au ei nesimtirea sa deschida clontul la polonezi care i-au ajutat atat de mult.Nu le pasa ca ii falimenteaza pe altii.Am senzatia ca nu avem nicio scapare pe orice cale am lua-o.Atat m-am rugat lui Dumnezeu sa nu mai iasa Trump ca e sarit de pe fix si a iesit mosul asta care are interese in Ucraina.Sa moara o lume intreaga,sa-l salveze pe fi-su.Acum ,candideaza amandoi,soarta lumii e decisa de oameni corupti in general.Ce om cat de cat cinstit si cu cat de cat bun-simt intra in hazna pana la gat si sa-i mai si placa?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb