Volodimir Zelenski: "Toţi cei responsabili de această teroare împotriva Ucrainei trebuie să ştie că justiţia va învinge"

F.D.
Internaţional / 29 iulie 2023

Volodimir Zelenski: "Toţi cei responsabili de această teroare împotriva Ucrainei trebuie să ştie că justiţia va învinge"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, într-un discurs de Ziua Forţelor Speciale, că justiţia va învinge, ceea ce trebuie să ştie "fiecare criminal rus", toţi cei responsabili "de această teroare împotriva Ucrainei", relatează News.ro.

"Astăzi - în regiunea Doneţk, Chasiv Yar, Kramatorsk, Sloviansk, Druzhkivka, Kostiantynivka, cu războinicii noştri, cu eroii noştri, am felicitat şi am avut onoarea de a felicita personal, de a strânge mâna şi de a premia luptătorii Forţelor pentru Operaţiuni Speciale cu ocazia zilei lor profesionale. Ei se află întotdeauna în cele mai fierbinţi zone ale frontului, în cele mai importante, speciale sarcini. Şi acum este la fel - lângă Bahmut, am ajuns la ei. Le-am mulţumit băieţilor pentru puterea şi eroismul lor, pentru profesionalismul lor şi pentru apărarea extrem de profesionistă a Ucrainei. Forţele pentru Operaţiuni Speciale înseamnă un astfel de eroism despre care este imposibil de povestit detalii. Abia după ani de zile. Băieţii administrează lovituri deosebit de tangibile teroriştilor ruşi", a spus Zelenski.

"Ceea ce putem vorbi acum, desigur, este participarea la operaţiuni cheie de luptă. Bahmut în special, Avdiyivka, Krasnohorivka, Maryinka. Soledar. Împreună cu toată lumea, au apărat Kievul şi Hostomel, şi Bucha, şi Irpin, şi Moschun, şi Makariv. Insula Şerpilor - de asemenea, SOF împreună cu serviciile de informaţii, împreună cu grupul Alpha şi Marina. Kinburn Spit. Kherson. Acum - eliberarea Staromayorske, acesta este, de asemenea, un rezultat, în special, al SOF", a adăugat el.

Liderul de la Kiev a precizat că 17 luptători din Forţele Speciale au primit titlul de Erou al Ucrainei de la începutul războiului, 13 dintre ei post mortem. "Pe parcursul războiului, 17 luptători ai Forţelor pentru Operaţiuni Speciale au primit titlul de Erou al Ucrainei. Treisprezece dintre ei, din păcate, post mortem. În total, 2.520 de luptători SOF au primit distincţii de stat. Vă mulţumim, luptători, pentru rezultatele voastre pentru Ucraina, pentru tot poporul nostru! Vă mulţumim pentru blazon, este o adevărată onoare! Şi încă o dată vă doresc cel mai important lucru - victoria! Victorie asupra răului rusesc".

"Dnipro. Lucrările la locul unde a avut loc atacul cu rachete de ieri au fost finalizate încă de dimineaţă. Nouă persoane au fost rănite, inclusiv doi copii şi adolescenţi. Tuturor li s-a acordat ajutorul necesar. Pentru fiecare astfel de atac, pentru toată teroarea rusă, inamicul va simţi cu siguranţă forţa justiţiei. Nu vom uita şi nu vom ierta nimic şi pe niciunul dintre ei. Astăzi marcăm una dintre cele mai josnice şi crude crime ale Rusiei, Olenivka. Uciderea deliberată, planificată în prealabil, a războinicilor capturaţi din Azov. Fie ca fiecare pierdere a Rusiei să fie o răsplată pentru răul său şi fie ca fiecare ocupant, fiecare criminal rus, toţi cei responsabili de această teroare împotriva Ucrainei şi a ucrainenilor să ştie - cât încă mai sunt în viaţă - că justiţia învinge. Ucraina va învinge!", a mai spus Zelenski.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Mai bine sa vorbim de bunastarea romanilor si de pace

    1. Mai bine nu comenta la articole care nu te intereseaza...

      Are dreptate

      Daca pace si iubire nu e nimic nu e....pace fara unitate nu e posibila dar nici fara dreptate sociala

      Daca justitia ar avea vreo treaba cu ce se intampla in Ucraina, Porkoshenko, Zelenski si adunatura lor de laturi naziste, banderistii ucrainieni, ar atarna in streang pentru crime impotriva umanitatii, pentru rele tratamente aplicate minoritatilor nationale (inclusiv romana). Dar justitia trebuie sa se faca cu arma in mana iar ucrainienii suporta consecintele.

      Asa e!

    Adolfo Pérez Esquivel activist de PACE cu Premiul Nobel

    intr-un interviu dat ziarului german Die Welt a afirmat : 

    - “despre sprijinul dat Ucrainei = alimentati un monstru” 

    - “USA acum colonizeaza Europa sub pretextul razboiului”  

    o fi si el agent platit de Putin ca si Seymour Hersh cu premiul Pulitzer ?!!

    1. Nu stiu ce o fi dar daca o sa cada Ucraina cand o sa mananci pizza cu neamul tau obtuz sa va uitati in sus pe cer sa nu va zboare rusii creierii ....iubitorule de spatiu sovietic

      Noroc ca esti troll infect rus. Un roman debil mintal nu ar gandi asta. Altfel...tot ce au simtit ucrainienii in anii acestia super sa simta toti trolii si adulatorii de rusky mir. Bombe, criminali, violatori. Asta merita sangele vostru 1000 de ani. Si poate atunci va limitati la infinitul de pamant ..in care sa v duceti nimicnicia

      Romanii adevarati inteleg ca daca rusia invinge si cucereste Ucraina putin il va sprijini pe orban sa obtina Transilvania printr-un nou diktat de la Viena...Din aceasta perspectiva ma chiar mir ca ajutam atat de putin Ucraina...Ni se distrage atentia cu tot felul de subiecte putin importante cand de fapt in razboiul dintre Ucraina si rusia se scrie marea istorie si se rearanjeaza pt multi ani sferele de influenta si aliantele...Si noi suntem absenti de la masa de poker preocupati ca intotdeauna de domestica furtuna din paharul cu apa...

      Spaima pierderii Transilvaniei este indusa de securisti. Securistii se folosesc de aceasta temere de fiecare data inainte de alegeri. Securistii si altii ca ei exploateaza spaime.

      Romania pariaza pe yankei, asa cum a pariat pe nazisti. Yankeii sunt un "cal mort". Dominatia lor e pe duca. Vor fugi din Bucurestiul bombardat ca din Saigon si Kabul. Vom fi mereu intre unguri si rusi, yankeii nu vor muri de grija noastra, nu dau doi bani pe poporul roman, ii intereseaza doar sa aduca armata si armament aici pentru a se confrunta cu rusii pe acest maidan pe care nu il respecta.

      Procesul e de durata, multi dintre noi vom fi murit de mult pentru a fi martorii demantelarii Romaniei. 

      Din tot castiga China...Rusia mai slaba, Europa slabita si SUA saracita din cauza alimentarii conflictelor....cam asa se citeste....Rusia si SUA nu doresc o Europa puternica, un actor global soft...o obliga sa se inarmeze ac sa ne infometeze...sa se duca banii pe arme...sau si o politica malthusiana de depopulare prin razboi, pandemie si infometare...pentru resetare

      Binele suprem colectiv e de dorit pentru noua resetare asta presupune constiinta Christica, divina...ne ridicam la aceasta constiinta?

      Doar cand pamantul va fi considerat o singura tara...vom si in securitate deci prin unitate dar si prin iubirea semenilor ca pe noi insine ca pe o mare familie...umana...indiferent de istorie, de religie, de limba, economie...spre asta se indreapta umnanitatea...o lume fara granite asa cum e si la nivel de camp cuantic..corelata...cu totii suntem fiinte umane cu suflet si inima. Doar pacea din suflet si inima va aduce pace si pe Terra si ne va ajuta sa creem relatii de cooperare si nu conflictuale...pentru acces la resurse limitate...UE e acest proiect care se va extinde, UE bazata pe export de dezvoltare, model soft de soft superputere....

      Lasa vrajeala!Si americanii il sprijina pe Orban fiindca altfel nu ar mai fi fost demult premier.

      Corect. Yankeii l'ar fi debarcat de mult pe Orban daca ar fi fost deranjati de el cu adevarat, asa cum au incercat debarcarea lui Erdogan prin lovitura de stat militara care a esuat.

      Yankeii joaca la doua capete ca sa aiba variante alternative in functie de scenariul care se concretizeaza.

      Cert e ca Romania e o forma fara fond ce sta la mila Istoriei, depinde de jocul ruso-yankeu, iar ungurii stau la panda pentru a specula o oportunitate Istorica. 

    Zele așteaptă banii cei mulți

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb