Volum de creditare record pentru Banca Mondială

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 aprilie 2010

Banca Mondială a acordat un volum record de credite - 100 de miliarde de dolari, în ultimele 18 luni, ca să ajute ţările în curs de dezvoltare să-şi revină după criza economică globală.

Banca Mondială a extins creditarea în luna iulie 2008, la cererea statelor membre, pe măsură ce solicitările de credite din partea ţărilor în curs de dezvoltare au crescut ca urmare a înrăutăţirii situaţiei, în contextul recesiunii globale, dar şi ca urmare a scăderii dramatice a comerţului mondial.

Cea mai mare parte a creditelor acordate de la debutul crizei, în 2008, adică aproximativ 60,3 miliarde de dolari, au mers spre ţările cu venituri medii, care depun eforturi pentru obţinerea de împrumuturi de pe pieţele financiare. Pentru comparaţie, în anii de dinaintea crizei, creditele acordate de Banca Mondială acestor ţări au fost, în medie, de 15 miliarde de dolari pe an.

În acelaşi timp, volumul creditelor şi granturilor acordate prin intermediul fondului Băncii Mondiale pentru cele mai sărace ţări din lume s-a ridicat la 21,2 miliarde de dolari în timpul crizei, comparativ cu 12 miliarde pe an în perioada de dinaintea crizei.

Kyle Peters, directorul pentru servicii de ţară din cadrul Băncii Mondiale, afirmă că o astfel de cerere este naturală pentru statele care se confruntă cu tensiuni economice. Domnia sa a precizat: "Multe ţări au dorit să se asigure că măsurile de protecţie socială sunt extinse atât în ceea ce priveşte numărul de persoane care au nevoie, cât şi volumul sprijinului".

Începând din luna iulie 2008, Banca Mondială a sprijinit 497 de proiecte pentru promovarea creşterii economice, combaterea sărăciei şi susţinerea sectorului privat, incluzând 28 de miliarde de dolari pentru finanţarea proiectelor de infrastructură. În plus, au crescut şi angajamentele pentru sprijinirea sectoarelor financiare, pe măsură ce băncile din statele emergente şi în curs de dezvoltare s-au confruntat cu probleme în obţinerea de credite.

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a avertizat că, pe măsură ce lumea îşi revine din criză, relansarea economică va fi una inegală, iar statele se vor confrunta cu noi provocări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb