Volumul de credite nebancare acordate populaţiei a crescut cu peste 270%

A.F.
Miscellanea / 21 februarie

Volumul de credite nebancare acordate populaţiei a crescut cu peste 270%

Volumul de credite nebancare acordate populaţiei a crescut cu peste 270% în ultimii 12 de ani, de la 800 de milioane de euro, în 2011, la aproximativ trei miliarde de euro, în 2023, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, există trei principale explicaţii pentru această evoluţie. În primul rând, accesibilitatea. Conform unui raport al Institutului Naţional de Statistică, opt din zece gospodării din România au acces la internet, iar majoritatea creditelor nebancare rapide pot fi accesate online, de acasă. Al doilea element este uşurinţa în aplicare (este eliminată o mare parte a birocraţiei). În al treilea rând, piaţa a crescut datorită condiţiilor de acordare din ce în ce mai flexibile. Multe IFN-uri oferă condiţii de creditare şi rambursare personalizate şi flexibile, iar acest lucru a făcut ca împrumuturile să fie tot mai atractive. Platforma Mr. Finance a realizat o analiză a pieţei şi arată care sunt cele mai avantajoase credite online rapide din România.

La ce se uită oamenii când accesează un credit rapid

Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 1.003 respondenţi, circa 35% dintre aceştia au afirmat că au sau au avut un credit nebancar, iar printre cele mai importante criterii indicate pentru accesarea unui credit este existenţa posibilităţii de a monitoriza şi controla situaţia financiară şi posibilitatea de a face cumpărături de la cât mai multe magazine fizice sau online. De asemenea, cei care aplică pentru un credit rapid se aşteaptă ca acesta să poată fi accesat online şi să aibă dobânzi, comisioane şi taxe anuale cât mai mici.

"Ne dorim să transmitem o imagine cât mai completă şi mai detaliată a evoluţiei pieţei creditelor online rapide din România, dar şi să evidenţiem principalele motive ale creşterii volumului de credite nebancare accesate. Vrem să oferim cetăţenilor o înţelegere clară a factorilor care le influenţează deciziile în momentul accesării unui credit rapid, precum şi să identificăm cele mai bune opţiuni de creditare disponibile pe piaţă. Este crucial ca oamenii să poată lua decizii informate şi să beneficieze de informaţii relevante în domeniul financiar atunci când vor să ia un credit. Mai ales că traversăm o perioadă marcată de inflaţie, dobânzi ridicate, scumpiri constante şi instabilitate politică, socială şi economică", declară Ion Soltinschi, consultant şi planificator financiar la Mr. Finance.

Cel mai avantajos credit rapid

În urma analizei făcute, cardul de credit de la AXI Card corespunde tuturor aşteptărilor celor care aplică pentru un împrumut nebancar rapid. Acesta este un card de credit care oferă posibilitatea accesării iniţiale a unei sume de până la 4.000 de lei şi poate fi, însă majorată ulterior.

Cu toate că accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanţe, dacă este întrebuinţat într-un mod necorespunzător poate crea dificultăţi. De aceea, consumatorii care intenţionează sau sunt nevoiţi să apeleze la astfel de surse de finanţare, trebuie să ţină cont de câteva aspecte:

1.Să parcurgă cu atenţie contractul de împrumut.

2.Să acorde atenţie mărită condiţiilor şi costurilor menţionate în contract.

3.Să verifice graficul de rambursare, astfel încât să nu depăşească data scadenţei.

4.Să se informeze cu privire la penalităţile aplicate în situaţia întârzierii plăţii.

5.Să nu ȋmprumute mai mult de 25-30% din venitul lunar.

6.Să achite lunar întreaga suma utilizată (plus dobânda aferentă).

7.Să evite să ajungă în situaţia în care firma creditoare va aplica penalităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb