Volumul tranzacţiilor imobiliare din România a atins 570 milioane de euro

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 5 iunie 2008

Volumul principalelor tranzacţii imobiliare realizate în primele cinci luni ale anului în România a fost de circa 570 milioane euro, conform unei analize de piaţă a companiei imobiliare Atisreal.

"În T1-T2 din 2008 piaţa investiţiilor a înregistrat un volum total al tranzacţiilor de circa 570 milioane de euro. Cea mai importantă tranzacţie din acest an pe piaţa din România a fost cea realizată de către departamentul din cadrul diviziei Deutsche Bank Asset Managem, RREEF Real Estate. Aceştia au achiziţionat trei proiecte imobiliare (care au ca obiectiv construirea a două clădiri de birouri şi a două clădiri rezidenţiale situate în zona de nord a Bucureştiului) într-o tranzacţie în valoare de 340 milioane euro", susţin reprezentanţii companiei imobiliare.

Potrivit Atisreal, în prima parte a anului, în Bucureşti au fost realizate numai tranzacţii pe sectorul clădirilor de birouri şi rezidenţiale, în timp ce spaţii de retail s-au tranzacţionat doar în alte oraşe. În plus, în primul şi al doilea trimestru din 2008, investitorii străini au fost principalii pioni pe piaţa locală a tranzacţiilor, iar datele publicate de companie arată că RREEF şi fondul de investiţii francez Natixis au acaparat 78% din totalul investiţiilor din prima parte a anului în România.

"Instabilitatea de pe pieţele internaţionale a făcut ca accesul la sursele de finanţare să fie tot mai competitiv pentru investitori. În prima parte din 2008, fondurile de investiţii au căutat tot mai mult proprietăţi cu yelduri (randamente, n.r.) ridicate", se mai spune în analiza Atisreal.

În privinţa randamentelor investiţiilor, în trimestrul trei şi patru din 2007 acestea au înregistrat scăderi până la 6,3 - 6,5%. În primele luni din 2008, tranzacţiile realizate au indicat faptul că yeldul pe segmentul de birouri a atins nivelul record înregistrat în primele două trimestre din 2007 (6,6-6,8%), iar în cazul clădirilor de clasă B s-a încadrat între 7,2%-7,5%. În ceea ce priveşte yeldul pe segmentul spaţiilor industriale acesta a scăzut pe parcursul anului trecut, iar în 2008 a variat între 8-8,5 în funcţie de tipul proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb