VORBIND DESPRE "DEBĂSIFICAREA SOCIETĂŢII ROMÂNEŞTI" Ponta: "Efectele regimului Băsescu, asemănătoare cu cele ale regimului nazist"

V.B.
Politică / 8 septembrie 2014

Actualizare 20:40 Băsescu: "Declaraţia lui Ponta aduce grave prejudicii României"

Preşedintele Traian Băsescu a protestat, în această seară, faţă de declaraţia lui Victor Ponta, opinând că dăunează mult credibilităţii statului şi Guvernului şi adăugând că ar vrea să vadă dacă înţelege bine ce înseamnă pentru Ponta prin "debăsificarea".

"Probabil că înţelege trecerea rapidă, cu costuri pentru populaţie, prin criză şi revenirea la creştere economică. Probabil că înţelege actul de condamnare a comunismului, pe care l-am făcut cu toată credinţa. (..) Probabil că înţelege faptul că, spre deosebire de mentorii domniei sale, eu am dat dispoziţie şi s-a petrecut predarea integrală a arhivelor fostei Securităţi către CNSAS şi de acolo am aflat cum prietenul domnului Ponta, Motanul Felix, era un turnător, care îşi turna şi familia", a comentat Băsescu.

Şeful statului a menţionat predarea arhivei Dunărea la CNSAS şi deschiderea Arhivelor Statului, spunând că acest lucru a avut ca efect "apariţia torţionarilor, pe care nu ştiam de unde să îi luăm".

Băsescu a mai afirmat că, prin "debăsificare", Ponta înţelege, probabil, "faptul că mi-am permis ca, în aprilie 2005, să semnez, în numele statului român, Tratatul de aderare la Uniunea Europeană sau faptul că a început să funcţioneze justiţia".

"Probabil că, prin < debăsificare >, înţelege că eu aş fi vinovat pentru condamnările baronilor din PSD, pentru condamnarea la zece ani a lui Voiculescu, pentru condamnarea lui Cătălin Voicu, pentru condamnarea lui Nicolescu de la Argeş şi multe altele", a mai spus Traian Băsescu, adăugând că "şi condamnarea lui Vântu trebuie debăsificată, după părerea premierului, sau este ceva asemănător cu nazismul".

Oficialul de la Cotroceni a mai spus că, "asemănător cu nazismul şi care trebuie debăsificat, este faptul că am convenit parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA sau faptul că în mandatul meu am făcut un efort constant de consolidare a poziţiei României în NATO şi UE".

"În sfârşit, probabil că readucerea sub controlul României a zece mii de kilometri pătraţi din zona economică a Mării Negre, unde probabil vom avea gaze şi ţiţei, e o acţiune care trebuie debăsificată, pentru că, uite, acum fraţii din Novaia Rossia se apropie de zonă şi ar fi putut beneficia ei, şi nu noi", a mai punctat Băsescu.

Preşedintele a precizat că are o listă lungă, pentru a-i traduce premierului asemănările dintre "regimul Băsescu şi regimul nazist" şi nevoia de a se ajunge la debăsificare.

"Nu aş vrea să ajungem la concluzia că trebuie < depontizat >, nu spun că trebuie să se producă, pentru că < depontizarea > este o chestiune extrem de specifică nouă, nu poate fi asemănată cu nimic", a mai afirmat Traian Băsescu.

---

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri seară, la un post de televiziune, că efectele regimului Traian Băsescu sunt "destul de asemănătoare" cu cele lăsate de regimul nazist în Germania, şeful Executivului aducând în discuţie "debăsificarea societăţii româneşti".

"Cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei 10 ani de regim Traian Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania. Şi de asta spun de debăsificarea societăţii româneşti. Nu va fi uşor. Va lua timp şi va fi nevoie de un proces de reconciliere a românilor cu românii", a spus Ponta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu am vazut un cretin mai mare decit Ponta.Daca regimul lui Basescu a fost un regim nazizt dece nu au iesit in strada.Un regim nazist nu salveaza o tara de la dezastru cum a facut Basescu ba-i cretinule

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb