Vosganian: "Privatizarea Oltchim ar trebui să înceapă în iunie"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 12 aprilie 2013

Procedura de privatizare a combinatului "Oltchim" ar trebui să înceapă în luna iunie, a spus, ieri, ministerul economiei Varujan Vosganian, adăugând că în luna aprilie se va întruni adunarea creditorilor.

"Peste câteva săptămâni vom prezenta planul de reorganizare pentru < Oltchim >, urmat de privatizare. Săptămânile care urmează voi avea consultări cu şase-şapte firme interesate pentru privatizarea < Oltchim >, firme care sunt din toate colţurile lumii, dar şi din România", a spus oficialul, subliniind că urmează să prezinte şi caietul de sarcini pentru parteneriatul de la "Cuprumin".

Potrivit lui Varujan Vosganian, evaluările finale arată că unitatea de producţie de la Râmnicu Vâlcea are datorii de 793 de milioane de euro, fiind "un fel de cutie neagră a crizei de management a proprietăţii de stat din ultimii 20 de ani".

"Nu a existat nicio companie din industria prelucrătoare care să adune datorii atât de mari - 793 de milioane de euro - o sumă enormă. Responsabilităţile pentru aceasta, efective, ale celor care au condus combinatul le-am prezentat. Există, fireşte, şi res­ponsabilităţi mai largi, ale clasei politice, ale unor reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ale unor reprezentanţi ai sindicatelor", a declarat Vos­ganian, citat de Mediafax.

Oficialul a subliniat, zilele trecute, că, în prezent, este în căutarea unei finanţări de 15 milioane de euro, prin scoaterea de sub ipotecă a unor active ale "Oltchim".

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă.

Salariile restante de la "Oltchim" - plătite integral, ieri

Salariile restante de la "Oltchim" au fost plătite integral, ieri, din Fondul de garantare gestionat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei (ME). Acesta arată că suma medie de plată pentru fiecare dintre cei 3.318 de angajaţi ai combinatului este de 6.300 de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. nu mai mintiti ca s-au luat 6300 de lei ... aia sunt pe 3 luni si e o suma care nu se poate depasi , ceva de gen de 3 ori salariul mediu brut pe economie

    1. Nu minte nimeni, dar tu nu ai intel;es. N-a spus nimeni ca 6.300 reprezinta salariul pe o luna ci ca s-au platit salariile restante suma totala medie per salariat fiind de 6.300 roni.Ai priceput?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb