Vosganian: Toate persoanele expropriate de comunişti vor fi despăgubite până la finalul mandatului

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2007

Vosganian: Toate persoanele expropriate de comunişti vor fi despăgubite până la finalul mandatului

Guvernul intenţionează să-i despăgubească pe cei ale căror averi au fost confiscate de comunişti, până la sfârşitul mandatului actualului Guvern, a anunţat, ieri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Anunţul a fost făcut în cadrul unei ceremonii în care 20 de persoane din regiunea Moldovei au primit drept despăgubiri acţiuni la societatea Transelectrica. În medie, fiecare persoană a primit acţiuni în valoare de 150.000 lei.

"Cei care au optat pentru acţiuni la compania Transelectrica vor primi cu 47% mai mult decât suma menţionată, deoarece între timp Transelectrica a fost listată la bursă şi în trei luni i-a sporit valoarea de piaţă cu 47%", a precizat Vos­ganian. Liberalul a explicat că la nivelul întregii ţări există 59.600 de persoane îndreptăţite să primească drept despăgubiri acţiuni la Transelectrica. Dintre acestea însă, doar 400 au dosarele complete. De asemenea, Vosganian a afirmat că în cursul acestei săptămâni va fi organizată, la Cluj, o ceremonie asemănătoare celei de la Iaşi, unde alte 20 de persoane îşi vor primi acţiunile.

"Prin aceste ceremonii, Ministerul Economiei şi Finanţelor vrea să-i impulsioneze, pe de o parte, pe cei care au dosarele incomplete să le completeze, iar pe de de altă parte, pe cei care au dosarele complete, să intre cât mai rapid în posesia acţiunilor Transelectrica", a menţionat Varujan Vosganian.

Totodată, ministrul economiei s-a declarat nemulţumit de ritmul în care autorităţile locale soluţionează dosarele pentru restituirea în natură a terenurilor şi caselor naţionalizate, printre acestea fiind menţionate municipiile Bucureşti şi Constanţa, unde procentul dosarelor rezolvate nu depăşeşte 10%. În acest sens, Vosganian a avertizat că autorităţile care tergiversează soluţionarea acestor retrocedări vor primi amenzi administrative drastice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb