Votul pentru pragul la SIF-uri, poate da, poate nu

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2011

Votul pentru pragul la SIF-uri, poate da, poate nu

Brokerii spun că declaraţiile în timpul şedinţei de tranzacţionare influenţează cotaţiile

Avocatul Cristian Duţescu: Sper să nu fie vorba de manipulare

Deputaţii nu au avut timp, ieri, să discute ridicarea pragului la SIF-uri, de la 1% la 5%, cea mai importantă iniţiativă legislativă pentru investitorii de pe piaţa de capital. Agenda Camerei Deputaţilor era încărcată cu încă 98 de punc-te, plus moţiunea simplă "Panglicile doamnei ministru Boagiu", iniţiată de deputaţii Opoziţiei împotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

Deputatul Nicolae Bud ne-a spus, aseară, că proiectul nu a fost votat ieri (n.r. până la închiderea ediţiei) şi că astăzi va fi supus dezbaterii numai în măsura timpului disponibil.

Astfel, investitorilor nu le-a rămas decât să spere că deputaţii vor ajunge, astăzi, să voteze proiectul privind pragul la SIF-uri, cu toate că unii deputaţi au declarat că, probabil, această iniţiativă va suferi o nouă amânare.

Deşi au început şedinţa de tranzacţionare în creş-tere, acţiunile SIF au încheiat-o cu minusuri între 3,05 şi 4,65%, după ce un deputat a declarat că nu va fi timp pentru dezbaterea proiectului în această săptămână.

Marcel Murgoci, Director Operaţiuni "Estinvest" Focşani, ne-a spus că declaraţia deputatului a "creat un sentiment de deznădejde în rândul investitorilor şi a dus la scăderea cotaţiilor".

Săptămâna trecută, pe fondul zvonurilor cu privire la dezbaterile în plen privind ridicarea pragului de deţinere, acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare au urcat cu aproape 10%.

Avocatul specializat în piaţa de capital Cristian Duţescu, de la "Duţescu and Partners", ne-a declarat că îmbrăţişează propunerea de ridicare a pragului la SIF-uri şi că speră ca proiectul să primească votul favorabil al deputaţilor.

Totuşi, domnia sa consideră că era necesară acordarea unei perioade de graţie, mai ales pentru investitori.

Cristian Duţescu ne-a mai declarat că speră să nu fie vorba de o manipulare a pieţe de capital, având în vedere volatilitatea acţiunilor SIF atunci când se discută despre prag.

Senatorul Ovidiu Marian, care a propus, în 2009, eliminarea pragului de deţinere la SIF-uri, ne-a declarat că proiectul ocupă punctul 29 pe ordinea de zi, urmând să fie dezbătut şi votat în cursul zilei de astăzi.

De asemenea, deputatul PNL Alina Ştefania Gorghiu ne-a declarat, în cursul zilei de ieri, că proiectul urmează să fie votat astăzi.

Pe 7 noiembrie 2011, proiectul modificat de Senat (n.r. prin propunerea ridicării pragului la 5%, în loc de eliminare) a primit avizul favorabil al Comisiei de buget şi finanţe a Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Eu nu sunt prea optimist cu privire la ridicarea pragului la SIF.Imi vine sa cred ca e doar o metoda pentru politicieni, de a se asigura de sprijin material, pentru urmatoarea campanie electorala...

    Se va vota pe nepusa-masa, ca si in 28 martie 2006 (cei in cauza, sunt sigur ca mai tin minte despre ce a fost vorba atunci), mai exact cand nu se asteapta nimeni...

    Asta e Romania si ne mai miram ca nu vin investitorii straini! 

    Avem din nou unul care se pricepe la toate dar care nu are un rezultat concret.

    Din cauza lor totul merge prost in Romania. Au timp sa-si bage rudele si sa stranga spagile iar legile le fac strambe ca ei.

    Rusine sa va fie ! adunatura de hoti si tradatori ! 

    D-lor deputati, de ce va batati joc de acest popor. Chiar nu ati avut timp sa votati acest proiect de lege sau trebuia amanat pentru a scade cotatiile si a mai cumpara voi la preturi mici. Mai este nevoie sa explicam de ce toata lumea asteapta cresterea pragului? Verificati: de cate ori s-a adus in discutie cresterea pragului cotatiile au crescut. Mai e nevoie de alt argument?

    Voi care votaţi ce vreţi şi când vreţi mai aveţi pretenţii sa mai votam pe cineva vreodată? Plecaţi ,sa ne conducă alţii,din U E k de voi ne-am saturat.

    bataia de joc continua!a fost mai importanta legea maidanezilor...maidanezii o sa mai investeasca in Romania!

    va mai mirati de ce a esuat oferta petrom...

    cea mai importanta lege pentru investitorii la bursa e tinuta la dospit de 2 ani pt. ca alesii nu au timp/nu vor s-o voteze!halal! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb