Voturile finale pentru ridicarea imunităţii faţă de Vâlcov şi Şova au loc miercuri

Elena Deacu
Politică / 23 martie 2015

Actualizare 15:41 Şova nu îşi va da demisia din Senat

Întrebat de jurnalişti la finalul şedinţei Grupului PSD dacă îşi va da demisia din Senat, Dan Şova a răspuns "Nu" şi a adăugat că orice alte precizări legate de situaţia sa vor fi făcute în plen.

---

Actualizare 13:59

Biroul Permanent al Senatului a decis să retrimită raportul pe cazul Şova la Comisia Juridică, iar votul secret cu bile din plenul Senatului va avea loc miercuri.

La votul final de miercuri din plenul Senatului va intra şi raportul în cazul lui Darius Vâlcov.

Senatorul PSD din Comisia Juridică, Doina Fedorovici, a refuzat să semneze raportul dat pe cazul Dan Şova, motivul invocat de aceasta fiind că nu se regăsesc toate declaraţiile lui Dan Şova în raport, potrivit ştiripesurse.ro.

În acest context, PSD va solicita Biroului Permanent al Senatului să retrimită la Comisia Juridică raportul pentru a fi completat.

(Alexandru Costea)

--------------

Actualizare 12:03 Comisia Juridică, aviz pozitiv pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Nicolescu

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a decis să dea aviz pozitiv solicitării ministrului Justiţiei de arestare preventivă a deputatului PNL Theodor Nicolescu.

Deciziile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au fost luate în lipsa lui Theodor Nicolescu şi a avocaţilor săi.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat Camera Deputaţilor cu privire la încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PNL Nicolescu Theodor-Cătălin, referitoare la săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită şi a trei infracţiuni de abuz în serviciu.

---

PNL va vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, Darius Vâlcov şi Theodor Nicolescu, parlamentarii liberali hotărând să voteze la vedere, cu arătarea bilelor şi momentul votului să fie filmat, a declarat, luni, la RFI, vicepreşedintele PNL Theodor Atanasiu.

"Noi o să votăm pentru ridicarea imunităţii, respectiv pentru începerea urmăririi penale pentru toţi parlamentarii şi pentru domnul deputat şi pentru cei doi domni senatori (...)Am discutat să vedem care este soluţia tehnică pe care o găsim pentru a filma votul parlamentarilor PNL şi a-l pune pe site-ul partidului, în aşa fel încât să nu mai avem discuţii ulterioare despre modul în care s-a votat (...). Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal au hotărât să facă un vot la vedere, să arate bilele, ei să fie filmaţi în momentul în care votează şi apoi să punem pe site-ul partidului acest vot", a spus vicepreşedintele PNL.

De asemenea, Atanasiu s-a pronunţat pentru o "procedură mai facilă de începere a urmăririi penale, respectiv de arestare în cazul celor care sunt în Parlament", pentru aceasta fiind necesar eliminarea "filtrului parlamentar" în cazul miniştrilor senatori sau deputaţi.

Senatul şi Camera Deputaţilor au în lucru, săptămâna aceasta, trei cereri din partea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, pentru deputatul liberal Theodor Nicolescu şi senatorii PSD Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Dacă în cazul lui Dan Şova, Comisia juridică a Senatului a emis, deja, un raport favorabil cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de reţinere şi arestare a senatorului PSD, următorul pas fiind votul în plen, în cazurile lui Nicolescu şi Vâlcov, cererile sunt abia în faza în care au ajuns la Senat ( cazul lui Darius Vâlcov) sau au fost transmise comisiei juridice, pentru începerea studiului, în vederea avizului (cazul lui Theodor Nicolescu).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb