Voucherele de vacanţă, eliminate în 2021 şi se discută în Guvern eliminarea transportului pentru studen

A.B.
Politică / 8 februarie 2021

Voucherele de vacanţă, eliminate în 2021 şi se discută în Guvern eliminarea transportului pentru studen

Guvernul Cîţu intenţionează să taie voucherele de vacanţă în 2021, în proiectul Legii bugetului pe anul acesta, care va fi făcut public marţi sau miercuri, scrie Ştirile Pro TV.ro, care citează surse oficiale.

De asemenea, Executivul condus de Florin Cîţu vrea eliminarea transportului gratuit la studenţi, potrivit Edupedu.ro

Sunt 340 de mii de angajaţi în sistemul de învăţământ care beneficiază de vouchere de vacanţă. Recent au fost adoptate prelungiri ale valabilităţii voucherelor emise anul trecut şi în urmă cu doi ani.

Transportul gratuit pentru studenţi, pe calea ferată, a fost introdus prin HG 42/2017. Aceasta prevede că studenţii români/ străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic, în condiţiile în care au legitimaţii de student pentru reducere/gratuitate la transport, vizate pe anul universitar în curs.

Eliminarea sporurilor acordate prefecţilor şi plafonarea nivelului sporurilor de hrană pentru bugetari sunt alte măsuri discutate în Guvern, potrivit sursei citate.

Prin aceste tăieri, Guvernul Cîţu speră să economisească aproximativ 2 miliarde de lei la buget

Premierul a declarat luni dimineaţă că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2021, ci doar plafonate, pentru a reduce din cheltuieli, iar de anul viitor, după ce va fi adoptată o nouă lege a salarizării, sporurile vor fi acordate pe criterii de performanţă.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. 1) sunt de acord cu aceasta propunere/hotarare numai daca vor creste pensiile speciale!

    2) referitor logica elementara cer ajutor in a intelege urmatoarea maxima : Prin aceste tăieri, ( Transportul gratuit pentru studenţi,) Cîţu speră să economisească ....xxx lei adica , daca elimin o gratuitate voi face economii la ...(neuroni poate)

    adanca.... 

    Specialele pe când? Dorm liniștiți.

    Ce sa astepti de la Citu, de abia a facut liceul (a luat 4 la treapta a II-a), valoare, a facut nu stiu ce colegiu prin SUA dupa doi ani de taiat frunze la caini in tara. Taie de la studenti a gasit de unde sa faca economie, sa le ramana lor cat mai mult de furat.

    1. E normal sa se taie de la studenti.SA MAI stea acasa sa invete, sa poata accede la functii de bugetari de care tara are atata nevoie,Atunci vor primi vaucere de vacanta,sunt prea tineri ca sa se relaxeze si distreze,Cititi autobiogafia marilor nostri comunisti si intelegeti cat treuie sa suferi ca sa ajungi un om in adevaratul sens al cuvintului.masura nederaota este aceea de a eliminabeneficiile bugetarilor,vor ramane plajele tropicale goale,tocmai acum cand am devenit si oi majoritari pe unele.Foarte bine ,sunt stresati sa se odihneasca,odihna de carer sa nu aibe parte si palmasii de rand ei trebuie sa produca.

    Leprele astea galbene impreuna cu sobolanii lui Soros, taie pe banda rulanta toate sporurile si beneficiile bugetarilor, caci ei de fapt nu mai au bani nici de pensii si salarii, chiar daca se imprumuta masiv la minut!

    Evident ca, orice ban se va duce de-acum inainte, doar pe spagile si comisioanele lor, pe dobanzile in crestere accelerata si pe tehnica de lupta de ev mediu si la mana a 7-a, achizitionata la preturi de platina de la "partenerii strategici!"  

    1. Daca ar veni unii sa le ceara sa omoare 50% din populatia Romaniei ei ar zice 75 %

      Asta s-a intamplat pe vremea llui Petrov=Chioru=Basescu

      Asta e Metoda Emil Boc

      Inseamna ca "discipolii galbenii" si-au depasit "maestrii portocalii"! Daca, pana si Petrov a ajuns sa se cruceasca de ce fac astia!

    si FMI ar guverna ar guverna tara mai bine decat Catu ; nici aia nu sunt asa ZGARCIOBI

    1. Mircea Malita spunea ca Neoliberalismul "a fost o doctrina capcana"

      Una e Liberalismul, alta e Neoliberalismul 

      In legatura cu FMI: conducerea FMI d-nule CATU, promova din 2018 NOUL MULTILATERALISM adica investitii in Sanatate, Educatie si Infrastructura [ de salubritate si de transport]; ori se stie ca tu DISPRETUIESTI INVESTITIILE in SANATATE sau Educatie

      Neoliberalismul reprezinta marile corporatii care urmaresc profitul prin orice mijloace si ajutate de GUVERNE TICALOASE scot Profitul in afara tarii

    In stilul asta la alegerile din 2024 , PNL -ul vietii, abia va face 15 % ,avand in vedere ca in decembrie 2020 erau in scadere si au fost batuti de "dusmani"

    Sa nu uitam perioada 2010 cu taieri de salarii , care au dus la disparitia culorii portocalii,de fapt migrarea in actualul PNL 

    1. si la urmatoarele alegeri iar iese PSD cu 50%

      Sa aveti grija ca si Turcanca e Harpagoana si vrea sa ia oamenilor de rand [adica majoritatii] Banii; pentru ca ce

      provine din PDL taieri de bani face==>.da sigur GREAUA MOSTENIRE PSD __BLA-BLA-BLA...FUCK NEOLIBERALISM! 

    Cum ar veni: la munca, nu la intins mana!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb