VTEX a generat economii de 5,8 milioane USD pentru comercianţii enterprise

F.D.
Companii / 13 octombrie 2023

VTEX a generat economii de 5,8 milioane USD pentru comercianţii enterprise

VTEX, platforma enterprise de comerţ digital cu ajutorul căreia brandurile şi retailerii îşi gestionează operaţiunile de comerţ la nivel global, a generat economii de 5,8 milioane USD pentru comercianţii care au migrat pe platforma companiei, potrivit studiului Total Economic Impactᵀᴹ (TEI) din septembrie 2023, efectuat de Forrester Consulting în numele VTEX. Companiile care au migrat la platforma VTEX au beneficiat de securitate sporită, scalabilitate şi capacitate de a susţine mai multe modele de afaceri.

Chiar şi în perioade economice dificile, cu o creştere a ratelor dobânzilor, costuri mai mari de împrumut şi declin economic, printre multe altele, în studiul VTEX companiile au menţionat următoarele beneficii cuantificate pe parcursul a trei ani:

economii de costuri cu platformele de comerţ digital învechite: aproximativ 5,8 milioane USD;

un randament al investiţiei de 133%;

eficienţa operaţiunilor de suport şi dezvoltare: economii de la 20% în primul an până la 50% în anul trei;

creşterea comerţului digital a generat un venit suplimentar de peste 17,1 milioane de dolari;

eficienţa operaţiunilor de marketing: economii de la 20% în primul an până la 50% în anul trei.

Studiul analizează în detaliu provocările cu care se confruntă retailerii şi afacerile de tip direct-to-consumer (D2C) în acest moment, fie că sunt costuri ridicate, fie că sunt modele de business complexe, evidenţiind necesitatea de a ţine pasul cu aşteptările în continuă evoluţie ale clienţilor. În acelaşi timp, majoritatea se bazează pe soluţii încropite şi învechite, care necesită o întreţinere costisitoare, resurse interne dificil de găsit şi nu reuşesc să ofere inovaţie rapidă şi în timp real.

"Beneficiile VTEX constau în capacitatea de a alege ceea ce dorim şi ceea ce nu dorim. Acest lucru ne oferă mai mult timp, ne oferă opţiuni şi ne permite să construim cel mai bun model economic. Astfel, nu trebuie să ne facem griji cu privire la capacitatea de a dezvolta business-ul. Acest lucru ne permite să ne concentrăm asupra lucrurilor care fac diferenţa pentru afacerea noastră", declară Directorul Digital al unui retailer de produse alimentare intervievat de Forrester Consulting pentru acest studiu.

Întrucât rentabilitatea este principala preocupare a retailerilor şi producătorilor în prezent, este importantă o abordare pragmatică şi realistă a comerţului digital, axată pe evaluarea celor mai bune strategii pentru reducerea costurilor şi creşterea veniturilor.

Este important ca afacerile să adopte o abordare modernă în utilizarea tehnologiei, eficientă şi uşor de întreţinut, care să le permită să creeze experienţe personalizate pentru clienţi şi să promoveze creşterea şi succesul afacerilor într-un mod sustenabil şi pe termen lung.

"Acest studiu este mai mult decât o simplă statistică, oferind un cadru clar pentru a-i ajuta pe clienţii noştri să-şi evalueze operaţiunile actuale şi să aibă o imagine clară asupra viitorului. În contextul actual, nu există niciun motiv pentru care comercianţii ar aloca o parte semnificativă din GMV-ul lor pentru întreţinerea platformelor învechite şi neperformante, când pot, de fapt, redirecţiona aceste resurse către iniţiative care să stimuleze vânzările şi eficienţa operaţională. Platforma de comerţ digital VTEX oferă o soluţie compozabilă care permite afacerilor să aibă o abordare pragmatică în ceea ce priveşte investiţiile lor în domeniul IT prin combinarea unor funcţionalităţi native extinse cu soluţii terţe de ultimă generaţie. Acest lucru înseamnă un ROI mai mare şi o creştere a profitabiliăţii", subliniază Santiago Naranjo, Chief Revenue Officer (CRO) la VTEX.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb