WABAG Water Services SRL (WWS) este o companie cu expertiză în domeniul proiectării, construirii şi exploatării staţiilor de epurare a apelor uzate industriale, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Cu sediul central în Bucureşti, compania a realizat cu succes zece proiecte industriale în ultimul deceniu pentru a asigura eliminarea ecologică a apelor uzate şi reciclarea apei. Compania intenţionează să îşi intensifice activităţile în acest sector specializat din România şi îşi anunţă planurile de consolidare a poziţiei sale pe piaţa românească. În conformitate cu acest obiectiv, WABAG Water Services şi-a lansat recent site-ul web, wabag.ro, în limba română, pentru a permite îmbunătăţirea informaţiilor, educaţia tehnică şi pentru a iniţia un dialog cu companiile româneşti din sectorul industrial.
Principalul jucător multinaţional în tehnologia apei
WABAG Water Services este o subsidiară a grupului VA Tech WABAG Ltd. Group, ce are o prezenţă directă pe 4 continente şi în peste 20 de ţări. Grupul WABAG este unul dintre liderii globali în proiectarea, construcţia şi gestionarea operaţională a staţiilor de tratare a apei şi a apelor uzate, atât pentru sectoarele municipale, cât şi pentru cele industriale, oferind soluţii de tratare complete şi avansate. Recent, WABAG a fost clasată pe locul 4 la nivel global de Global Water Intelligence (GWI), Londra - editorul principal care deserveşte industria internaţională a apei - în cadrul "Top 50 operatori privaţi de apă din lume" pentru a asigura apă potabilă sigură şi curată şi canalizare pentru peste 71 de milioane de oameni pe tot globul, se menţionează în comunicat.
"Suntem foarte mândri că facem parte dintr-o companie internaţională de top în domeniul tehnologiei apei, clasată în prezent pe locul 4 în TOP 50 de operatori privaţi mondiali de apă. Din dorinţa de a împărtăşi experienţele noastre internaţionale şi pentru a ne conecta mai uşor cu potenţialii clienţii şi partenerii din România, am lansat versiunea în limba română a site-ului nostru www.wabag.ro, realizare de care suntem, de asemenea, deosebit de mândri", a declarat Erwin Moetz, CEO of WABAG Water Services S.R.L.
WABAG Water Services s.r.l. este specializată în realizarea şi gestionarea operaţională a staţiilor de epurare a apelor industriale şi a apelor uzate. Compania oferă soluţii tehnologice de ultimă generaţie atât pentru municipalităţi, cât şi pentru industrii. Domeniile de expertiză includ proiectarea, construcţia, instalarea, punerea în funcţiune, precum şi gestionarea şi întreţinerea operaţională pe termen lung.
Potrivit sursei citate, în România, WABAG este prezentă din anul 2008, perioadă în care a executat diferite proiecte industriale pentru reabilitarea staţiilor de epurare a apelor uzate, precum şi proiecte greenfield pentru diferite industrii: industria petrolieră, industria tutunului, industria alimentară şi a băuturilor, şi pentru industria chimică. În portofoliul de clienţi se numără companii precum Philip Morris International, OMV Petrom, PepsiCo, Green Tech şi Clean Tech International. În prezent, compania are în curs de execuţie două proiecte de construcţie a staţiilor de epurare pentru companiile Clean Tech International şi Green Tech, ce vor fi finalizate în prima parte a anului 2022.
Soluţii sustenabile pentru o economie prosperă şi o viaţă mai bună
Conform comunicatului, în România, peste 50% din volumul total al apelor uzate provine din activităţile comerciale şi industriale. Aceşti efluenţi conţin poluanţi şi metale grele precum Cupru, Crom, Nichel, Plumb şi Zinc şi, prin urmare, necesită un tratament adecvat. În ceea ce priveşte epurarea şi evacuarea apelor uzate în România, raportul INS privind distribuţia apei şi evacuarea apelor uzate în 2019, arată că din volumul total de ape uzate generate şi colectate în sistemele de canalizare, 1.870 mil m³ au fost evacuaţi în receptori naturali, din care circa 631 mil m³ au fost fără epurare. Apele uzate epurate, în volum de circa 1.239 mil m³, au fost evacuate prin staţiile de epurare urbane 930 mil m³, prin staţiile de epurare industriale 290 mil m³ şi prin staţiile de epurare independente 19 mil m³.
În România, există încă 631 milioane m3 de ape uzate industriale care au nevoie de tratare.
Serviciile WABAG Water Services îmbină protecţia mediului cu beneficii economice pentru clienţii săi şi contribuie la o dezvoltare economică şi industrială durabilă. Soluţiile tehnologice ale WABAG sunt, de asemenea, conforme cu prevederile Green Deal propuse de Comisia Europeană.
"Suntem motivaţi de obiectivul de a ajunge în primele 3 companii de apă la nivel global şi continuăm să facem paşi mari în această călătorie de creştere, însă scopul principal este să asigurăm resursele necesare de apă pentru oameni şi afaceri la nivel global şi să contribuim activ la protecţia mediului înconjurător. România este o piaţă importantă pentru Grupul WABAG, şi suntem determinaţi să dezvoltăm această piaţă ca nivel de educare şi responsabilizare a companiilor în ceea ce priveşte tratarea apelor uzate industriale, la nivelul pieţelor europene vestice şi în linie cu programele europene dedicate acestei industrii", a completat CEO Erwin Moetz.
WABAG continuă procesul de inovare pentru a dezvolta noi soluţii tehnologice potrivite industriilor din România, care să acopere o gamă largă de nevoi ale acestora, configurate pe specificul activităţii şi dimensiunii lor. Pentru acest an, compania îşi propune să deruleze o complexă campanie de comunicare în vederea creşterii nivelului de conştientizare privind importanţa tratării apelor uzate din perspectiva beneficiilor climatice şi economice, nu doar din punct de vedere legislativ.
Prin noul website în limba română, WABAG asigură o cale de navigare uşoară şi acces facil la informaţii complete cu privire la serviciile şi tehnologiile pe care le poate asigura în domeniul tratării şi epurării apelor uzate. Structura website-ului este configurată urmând liniile de business principale şi domeniile de interes, astfel încât utilizatorul are acces rapid la informaţia dorită, în funcţie de serviciile şi tehnologiile de care este interesat, precum şi informaţii cu rol educaţional şi bune practici în domeniu.
Începând cu toamna anului 2021, WABAG va organiza o serie de workshop-uri şi evenimente dedicate sustenabilităţii prin care îşi doreşte să crească nivelul de responsabilitate al industriilor din România, în ceea ce priveşte mediul înconjurător.