SUA speră ca Parlamentul român "să adopte o lege a offshore-ului care să încurajeze investiţiile", a declarat, luni, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, după ce a sus-ţinut un dis-curs la Facultatea de Drept din Bucureşti, citat de Agerpres.
Întrebat de amânările, în Parlament, referitor la acest demers, oficialul american a spus: "România este binecuvântată cu resurse naturale din abundenţă şi are cu adevărat o oportunitate unică de a susţine nu doar securitatea energetică a Europei de Sud-Est, ci şi diversificarea în Europa, în general - o parte offshore, o parte onshore".
Mai mult, Mitchell a vorbit de perspectiva ţării noastre de a deveni un actor important în domeniul securităţii energetice.
Domnia sa a adăugat: "Cred că, perspectiva României să devină exportator de gaze naturale este una entuziasmantă nu doar datorită impactului în Europa, ci şi datorită locurilor de muncă şi investiţiilor pe care le-ar aduce României. Evident, urmărim îndeaproape evoluţiile, sperăm ca Parlamentul să adopte o lege a offshore-ului care să încurajeze investiţiile prin mecanismele legate de taxe şi prin modul în care este structurată. Cred că, pe termen lung, soluţia pentru România va fi să creeze, în mod sistematic, un mediu în care resursele sale să susţină securitatea energetică europeană în mod larg".
1. explicatie
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2018, 08:14)
Ce inteleg lobistii prin "lege care sa incurajeze investitiile" = lege prin care sa exploateze GRATIS resursele Romaniei.
Eu sper contrariul. Ca Parlamentul va impune taxe sanatoase pentru exploatarile offshore pentru ca tara/populatia si nu companiile private straine sa beneficieze de pe urma resurselor naturale!
1.1. Culmea (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.06.2018, 14:50)
Așa înțeleg și eu.