Wienerberger şi-a sporit afacerile la 1,3 miliarde euro, în primul semestru

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 21 august 2014

Wienerberger şi-a sporit afacerile la 1,3 miliarde euro, în primul semestru

Producătorul internaţional de cărămidă Wienerberger AG a raportat o creştere a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului, la 1,3 miliarde de euro, cu 7% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat remis redacţiei. În plus, veniturile nete ale companiei au înregistrat o majorare de 27%, până la 135,1 milioane euro.

Directorul executiv al Wienerberger AG, Heimo Scheuch, a declarat: "În primele şase luni din 2014, ne-am confruntat, în continuare, cu un mediu de piaţă foarte dificil în unele dintre ţările în care operăm. Rapoartele arată clar că am reuşit să obţinem rezultate peste aşteptări în unele pieţe cheie, precum Olanda, Franţa, Italia, Cehia şi Ungaria, care au înregistrat scăderi mai mari decât anticipam iniţial. În plus, redresarea sectorului de construcţii rezidenţiale noi din Germania şi Statele Unite a fost mai lentă decât estimam. Pe de altă parte, piaţa din Marea Britanie a avut o evoluţie mai bună, iar îmbunătăţirea ratei de utilizare a capacităţilor fabricilor noastre a generat o creştere substanţială a marjelor aferente activităţii noastre din această ţară. Pentru a satisface cererea tot mai mare de cărămizi din Marea Britanie, vom repune în funcţiune instalaţiile aflate în conservare pentru prima dată de la începerea crizei. Însă, sunt deosebit de încântat să raportez o creştere organică a volumelor pentru toate liniile noastre de activitate".

Divizia europeană de materiale ceramice de construcţii, cel mai mare profit din grup

Potrivit sursei citate, creşterea veniturilor companiei a fost susţinută şi de cele 2,4 milioane euro obţinute din vânzarea activelor neesenţiale. Profitul pe acţiune a fost de - 0,15 euro faţă de - 0,40 euro în primul semestru din 2013. Fluxul de numerar brut a crescut cu 26 milioane euro, până la 101,9 milioane euro, pentru perioada de raportare, ca urmare a îmbunătăţirii veniturilor operaţionale. În plus, investiţiile totale, constând în principal din cheltuieli de întreţinere şi retehnologizare a proceselor de producţie, au însumat 52 de milioane de euro. Datoria netă a companiei a fost de aproximativ 693 milioane euro, echivalentă cu un grad de îndatorare de 31%.

Comunicatul mai arată că divizia de materiale ceramice de construcţii din Europa a înregistrat cea mai mare creştere a profitului din cadrul întregului grup, cu o creştere de 10% a veniturilor, până la 719,6 milioane euro. Ca urmare a condiţiilor meteo favorabile, creşterea activităţii de construcţii din Europa a generat volume mai mari în toate categoriile de produse ale diviziei, iar preţurile medii mai ridicate şi economiile de costuri au avut un efect pozitiv suplimentar pentru evoluţia profitului, conform sursei citate.

Scheuch: "Preluarea Tondach oferă perspective de creştere pentru grupul Wienerberger"

La începutul lunii iulie, Wienerberger şi-a majorat participaţia în cadrul Tondach Gleinstatten, preţul de achiziţie a pachetului de acţiuni ridicându-se la 43 de milioane euro.

Heimo Scheuch a precizat: "Preluarea Tondach reprezintă o nouă evoluţie importantă ce oferă perspective de creştere pentru Wienerberger într-unul din segmentele noastre majore de activitate. Prin Tondach ne vom consolida prezenţa în Europa Centrală şi de Est, extinzând oferta de soluţii pentru acoperişuri în Europa. Creşterea pieţei renovărilor şi, în special, revenirea cererii în Europa Centrală şi de Est oferă perspective interesante, generatoare de valoare pe termen mediu şi lung".

La nivel european, reprezentanţii companiei estimează o continuare a tendinţelor de piaţă, "uşor pozitivă în pieţele relevante, dar cu diferenţe regionale semnificative". Directorul executiv al Wienerberger apreciază că, după preluarea Tondach, grupul va înregistra un nivel al venitului operaţional de aproximativ 315 milioane euro, iar compania va reveni pe profit în acest an. "Implementarea măsurilor de restructurare conform planului va genera economii de costuri de 17 milioane de euro, în acest an. Ne concentrăm pe creşterea organică prin produse eficiente energetic şi ecologice care creează valoare adăugată pentru clienţii noştri", apreciază Heimo Scheuch.

Domnia sa susţine că evoluţiile recente ale Wienerberger include materiale de construcţii care contribuie la economisirea de energie, protecţia mediului şi eficienţa costurilor pe segmentul clădirilor rezidenţiale cu mai multe etaje.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb