Wood menţine preţul ţintă de 1,43 lei pentru acţiunea AROBS

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 octombrie 2023

Wood menţine preţul ţintă de 1,43 lei pentru acţiunea AROBS

English Version

Obiectivul de preţ echivalează cu un randament potenţial de 43% faţă de cotaţia din prezent a titlurilor companiei Conducerea AROBS are în vedere un buget de 55 milioane euro pentru fuziuni şi achiziţii, conform raportului Wood

Wood & Company menţine recomandarea de "Cumpărare" şi preţul ţintă de 1,43 lei pentru acţiunile companiei de IT AROBS Transilvania Software (AROBS), conform ultimului raport semnat de analistul Bram Buring, ce a fost publicat pe portalul BVB Research Hub.

Titlurile producătorului de software au avut recent un recul, după publicarea rezultatelor aferente primelor şase luni ale anului, astfel încât ţinta indicată de Wood echivalează cu un randament de circa 43%, faţă de cotaţia AROBS de ieri de la ora 17:00, de 0,997 lei.

Conform raportului de analiză, mesajul conducerii AROBS din timpul conferinţei de prezentare a rezultatelor trimestrului al doilea a fost că se concentrează pe creştere, cu obiectivul de a atinge dimensiunea necesară pentru a atrage şi menţine clienţi şi comenzi mari, de peste 100 milioane de euro.

"După cum am semnalat în raportul nostru de iniţiere (n.r. a acoperirii AROBS), aceste relaţii tind să persiste - un furnizor de top este mai dificil de înlocuit - şi generează marje mai mari în timp. De asemenea, este zona în care s-au concentrat achiziţiile recente şi un indicator pentru activitatea viitoare de fuziuni şi achiziţii", se menţionează în raportul de analiză al Wood.

Conform documentului, detaliile fac parte din mesajul companiei referitor la majorarea de capital planificată care, cu toate că AROBS are un bilanţ solid, va da o anumită flexibilitate lichidităţilor existente, ceea ce va permite conducerii să încheie tranzacţii mai rapid. "Pe de altă parte, în vreme ce compania urmăreşte scalarea business-ului, în opinia noastră creşterea marjelor EBITDA va fi secundară cel puţin pentru câteva trimestre", se specifică în document.

Echipa de la Wood estimează că AROBS va avea câştiguri constante în acest an, în 2024 şi chiar după, dar marjele EBITDA vor fi cu câteva puncte procentuale sub nivelul din 2022. "Totuşi, acest lucru este normal pentru o companie de creştere, profitabilitatea revenind odată ce afacerile sunt complet integrate. În aceste condiţii, prima jumătate a anului 2023 nu ne modifică punctul de vedere şi continuăm să vedem AROBS ca fiind în această nişă mai mică dar cu mare potenţial de creştere în pieţele regionale", se menţionează în raport.

Conform documentului, conducerea AROBS are în vedere un buget de circa 55 milioane de euro (aproximativ 275 milioane lei) pentru fuziuni şi achiziţii compus din: 1) o emisiune de acţiuni de circa 40 milioane de euro, ce se adresează unor investitori noi şi 2) acţiuni suplimentare ce vor fi emise ulterior, în valoare de aproximativ 15 milioane milioane de euro (evaluate la nivelurile actuale). Structura tranzacţiilor vizate va fi compusă din 75% plata în numerar, restul fiind emisiuni de acţiuni AROBS. Voicu Oprean, directorul şi acţionarul majoritar al companiei (cu o deţinere directă de 66,4%), nu va participa la majorarea de capital.

Pentru primul semestru al anului, compania a raportat o cifră de afaceri la nivel consolidat de 241,1 milioane lei, în creştere cu 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA normalizată de 43,3 milioane de lei, +9% şi un profit net normalizat de 32,5 milioane de lei, o apreciere cu 1% comparativ cu primul semestru din 2022.

Pentru acest an, analiştii de la Wood estimează venituri din vânzări de 446,5 milioane de lei pentru AROBS şi un profit net de 48,5 milioane de lei, care va urca la 64,1 milioane lei în 2024 şi 78,2 milioane în 2025, conform prognozelor prezentate în raportul publicat la BVB Research Hub în data de 16 august.

Opinia Cititorului ( 70 )

  1. Mie, personal, aceste rapoarte care dau si pret tinta mi se par maculatura sau instrumente de a influenta ‚masele‘.

    1. Nu inteleg cum fac astia de la Wood calculele. Folosesc alta aritmetica decat cea cunoscuta in galaxia noastra.

      S-a umplut lumea de smecheri!  

      Or fi mulți acționari Wood ßi la Arobs și sunt pe o mănă.Vor ca retail ul(noi) să cumpărăm la prețuri mari

      Si totusi, pe bursa noastra este multa prostie. Printre altele, observ adesea cum un ordin mare de vanzare sau de cumparare intra in fata unui ordin minuscul, doar ca sa fie primul si pentru asta pierde un pas de cotare (care la o suma mare chiar conteaza) numai ca sa ia fata unuia cu un ordin marunt. Ma intreb ce au in cap "meseriasii" astia si unde au facut scoala.

      eu compar cu alte companii asemenatoare nu cu ce comenteaza tot felul de hateri pe aici

      cumpara bre cu doua maini si doua picioare.

    Au plătit bine cei de la Arobs ptr marketing ul ăsta.Se chinuie Oprean și Cambrio Investments să văndă la 0,99 și nu prea le iese,adică vănzări cu forceps ul.Acum vor trebuie sa vănda la 0,95lei,și cred că interes mare va fi la 0,80-0,85lei.

    Să vedeți aterizarea Arobs cănd vor "parașuta" 15milioane de SOP uri.

    1,43lei....Alo,aterizeaz ă străbunica....comedie 

    1. esti pusa de cineva sa comentezi anti AROBS non stop ?

      stai linistita ca nu tine, sunt cumparatori seriosi nu trepadusi  

      Am cumpărat un pachetel de 5 000 de bucăți sa-l uit în portofoliu vreo 5 ani și intenționez sa mai cumpar dacă sunt în scădere. Anul acesta am pariat pe BVB și am ieșit câștigător chiar dacă am fost bubuit de unii neicaca nimeni care si-au blocat banii pe alte coclauri. Ar trebui sa susținem companiile romanesti.

    Wood și Arobs ne cred retarzi!?

    1,43lei preț țintă se va realiza dacă și cănd Arobs va deveni unicorn,adică peste 10-15-20ani.A visa e frumos.Realitatea e alta....0,99lei going 0,90lei și nu e exclus să reviziteze 0,85lei.Nu cumpărați la 0,99lei,Oprean& Cambrio investments î și permit să văndă și la 0,80lei.Trendul e descrescător,cert momentan Arobs trebuie să fie pe recomandare de SELL.Scrășnirea dinților va veni în Q3 și Q4 cu adăncirea chelt.de exploatare și profituri de -45%  

    Arobs e f.mare,momentan e evident că nu au mgmt.bun.Arobs e un colos și nu cred că serviciile vor reuși să scoată la liman cheltuielile înregistrate.Plus că vine ispita cu rezolvarea problemelor pe banii acționarilor,respectiv hotărări AGA ptr SOP uri,maj.cap.social.Pattern ul pare a fi gen Biitnet,doar că Bittnet au prins trend de piață f.favorabil încă de la listare pe piața principală. 

    În 2 trimestre,dacă Arobs nu reduce cheltuielile și nu înregistrează creștere de profit va fi "în corzi" și un TKO î i va duce direct în ATI posibil în comă neurovegetativă pe termen lung.

    1,43lei e o glumă proastă. 

    1. Sa cumpere Wood ca sa faca ei tot profitul de 44% si sa ne arate si noua ordinul de cumparare executat ca sa ii credem.

      Sunt analisti de 2 bani, sau vanduti pe multi bani. 

      A 2a variantă!!!!

      Oprean si Cabrio nu au vandut si nu vand nimic in piata pe spot, a fost doar un deal la un pret corect, dar nu au vandut nimic, daca vindeau trebuiau sa fie raportat

    Titlurile producătorului de software au avut recent un recul, după publicarea rezultatelor aferente primelor şase luni ale anului, astfel încât ţinta indicată de Wood echivalează cu un randament de circa 73%, faţă de cotaţia AROBS din zilele următoarede de 0,85 lei.

    1. Dada.....+43% +73% not a problem...

      Bune numere ptr proști,naivi etc 

    Singurele lucruri pe care cu siguranță le vor face,de fapt cu viteză aprobate de AGA sunt astea două:majorări capital social și ploi cu SPO uri.Astea 2 le cred pe cuvănt.

    Restul va fi un dezastru și mă aștept o proastă execuție la integrările noilor firme vor duce prețul acțiunii spre 0,70lei. 

    Nu uitați că vor fi avalanșe de acțiuni ptr că 25% din achiziții vor fi făcute cu plată în actiuni Arobs....milioane de acțiuni vor fi pe "dump" la discount,că doar foștii acționari nu o să păstreze 100% acțiunile Arobs și nici nu vor avea chef să creadă ei povestea Arobs growth co. 

    Va fi Arobs growth co.,dar nu șiu căte beneficii va avea și investitorul mărunt.Posibil în 5ani să vadă acțiunea pe la 1,43lei,dacă mgmt ul va integra cu rapiditate firmele achiziționate și vor genera profit. 

    Arobs=surle,trămbiț è,și marketing f. bun.

    Arobs,un Bittnet mai mare. 

    1. SOP uri....mai sus am scris SPO uri....nervii Arobs sunt de vină

      nu iti convine poti sa vinzi, eu cumpar de exemplu si stiu pe ce ma bazez

    Am avut și proasta inspirație să urmăresc conferința cu investitorii....Oprean și CFO ul cred că pot primi cu indulgență nota 7 ptr prestanță....desigur au oameni mai potriviți în companie care pot performa mai bine la capitolul limba engleză.Nu neg meritele omului de business Oprean,dar cănd ajungi pe bursa principală trebuie sa faci lucrurile "mai mult decăt perfect".Cred că e mult mai pro să lași pe cineva tănăr să expună și CEO și CFO ul doar să răspundă la întrebările adresate,unde poți ascunde mai bine lacunele de accent,etc

    Pe mine ca investitor nimic nu m a convins.

    Dezamăgită total.Aștept contraatacul fanilor Arobs.Am fost și eu fan Arobs,dar momentan nu mai sunt. 

    1. Să dăm Cezarului ce e al Cezarului,adica dnului Oprean felicitări ptr tot ce a realizat la Arobs.Greul acum începe.Succes.

      cine te obliga sa fi actionar la AROBS daca nu vezi potentialul companiei, vinde si lasa-ne cu comentariile aberante, se vede ca nu intelegi despre ce companie este vorba

    Se aruncă în luptă toate armele,doar doar se va reuși măcar să mențină la nivelul de 1leu acțiunea,dar va fi f.f.greu.....cumpărătorii așteaptă caderea de preț în continuare

    1. parca spuneai ca oprean si angajatii vand, cine sa cumpere sa mentina nivelul pretului daca toti vand ?

    1.43 pentru 1 actiune si una gratis?

    1. Dada

    Poate 0.43 ron.

    Ar fi mai realist. 

    Trebuie sa bagi banii in 10 potentiale unicoarne ca sa-ti iasa unul, dar nu este sigur. Ca la pacanele !

    Auzi Danusia, dar de ce cauta sa vanda? Nu ar trebui sa astepte DEALuri cum a fost la Medlife sau SAFE? Cate 3-5% odata?

    1. Răspunsul e f.ușor de dat.Vănd la 0,99lei ptr că știu că peste 1 săptămănă vor putea vinde doar la 0,90lei.....Și e f.mic interes la 0,90lei.Posibil de la 0,90lei să facă o.urcare de +4% sau +5% cănd vor anunța achiziția unei companii.Pănă una alta pregățiți vă de maj.cap.social pe banii noștri ca si acționari.

      Nu cred că vor putea ține acțiunea într o săptămănă nici la 0,90lei,sper să mă înșel. 

      Oprean nu a vandut nici o actiune, doar si-a donat actiunile pentru sop

    Memorandum listare Arobs,previziuni profit net in milioane lei,consolidat,2022-2025

    57 71 84 99  

    Realizat 44 in 2022 si 33 TTM S1 2023 

    Asta dupa ce au depasit de mult veniturile bugetate atunci ca efect al umflarii gogoasei prin achizitii 

    De la marja prognozata de 28% s-a ajuns la 7% 

    Aceleasi povesti ni le spune Wood si la M care de semestre ne tot ameninta ca se focuseaza pe profitabilitate dupa ce s-a umflat,nu se vede nimic,dimpotriva! 

    Tot asa si BNET ca e cu focusul pe profit,doar ca face pierdere!!!! 

    Companii gonflate artificial cu banii investitorilor in speranta ca vor deveni tinta de preluare.Cand petitorii vin cu evaluari mult mai mici,stati putin ca de acum facem profit.Cand tu ai structura de grup cu picioare de lut,de unde atata profitabilitate? 

    Alt exemplu ROC1. 

    La toate companiile astea fiecare preluare in plus aduce marje in minus,indiferent cat de mult timp s-a scurs de la preluare. 

    Tot ce auzim este ca 'da,dar pe viitor va fi altfel'.Pe ce va bazati?Trece timpul,se umfla veniturile si tot in jos marjele,pe tobogan.In iT software situatia este intr-o inrautatire accelerata dar noi stam sa citim ca tocmai acum o sa bubuie profitabilitatea!

    Nu mai spun de MCS.La ce pret se face daca tu arati tot mai rau fix pe modelul de business pentru care ceri bani=M&A accelerat care decelereaza grav profitabilitatea si fiecare trimestru scurs dupa integrare arata si mai rau! 

    1. S a dat și Arobs pe șmecherit,vorbe frumoase,vorbe mari,marketing masiv,dar cifrelele o iau în jos.Dezamăgitoare și teleconferința cu investitorii cu Oprean și CFO ul.

      Arobs,dezamăgire. 

      Aveți dreptate 100%

      la bursa nu investesti pentru rezultate la trimestru, altii au asteptati ani buni pana au venit rezultatele marete si au dat lovitura

      ...dar totusi care e raspunderea emitentului & brokerului in cazul in care apare discrepante (marisoare) intre ce au scris in memorandum si realitatea de dupa 2 ani ?

      COTES de la Claim a vandut in primele zile de la listare nici nu a mai asteptat trimestrul.

      cum vine asta?

      Nu e nici o răspundere.

    Cert e că Oprean &co. ne vor juca de acum în interesul lor

    Iar cei de la Wood sunt complicii celor de la Arobs

    Arobs marea șmechereală fraților.Asumați vă riscuri pe la 0,80lei-0,90lei,nicidecum la 0,98

    Vin vremuri de mare "greed" la cei mari din Arobs și vor da "dump" la piața de retail.

    Nu vedeți că fondurile de pensii sau jucătorii mari nu se bagă pe actiune?????Nu vedeți că nu este interes?????? 

    Tocmai am dat drumul la ordin de vanzare la 35000 la 0,9850

    Vor mai urma și altele 

    Sigur,Oprean nu și va bate joc de mine.

    Sigur,Oprean nu și va bate joc de mine.

    Au mai zburat de la mine 10000 la 0,9840

    Pare că Mr.Oprean are respect ZERO ptr investitori.Deci,dacă vănd tot,da,devin zero pentru el,alt mod de abordare,al.meu.

    Au plecat 10600 la.0,9850lei

    Mai avem de facut dump. 

    Au plecat 10600 la.0,9850lei

    Mai avem de facut dump.Gata,s a isprăvit.Arrividerci Mr.Oprean. 

    Acum am zero dețineri la Arobs,dnul Oprean acum mă poate considera un ZERO

    1. Felicitări! Ai reușit să vinzi aproape de minumul zilei, fix pe final de corecție. De mâine tot la deal, evident, cu unele mici corecții.

    Așteptăm ploaia cu SOP uri

    Așteptăm ploaia cu SOP uri

    Acum nimeni nu cumpără la 0,9850 și următorul ordin de vănzare e la 0,99

    mare atentie la firmele astea la care e SOP urias total necorelat cu rezultatele lor si cu recompensarea actionarilor

    indicatorii lor de performanta sunt zero,e pacaleala pura,se pun doar in legatura cu venituri sau capitalizare care atentie mare ca se majoreaza cu banii atrasi mereu de la actionari!!!!adica tu actionar vii cu bani de acasa ca ei sa-i arunce aiurea doar ca sa-si poata lua inapoi actiunile prin SOP uri 

    cum zice foarte nonsalant oprica asta=el nu baga la majorare,pai normal ca nu,de ce sa bage ca el cu banii de la majorare isi trage actiunile gratis,fara vreo performanata reala,trasabila,materializata si in dreptul actionarului

    sau ca la HAI unde mai intai isi trage porcoi de bani in avans pe contractul de management si apoi ii arunca in majorare sa dilueze pe toti dupa rezultate jalnice! 

    1. Perfect adevărat

    Azi am realizat pănă acum 50% din rulajul AROBS

    1. WOW ai avut 100k la AROBS?

      Aproape.....da

      Dar aveam la ele +10%,m am încrezut în Arobs....le am văndut pe +2%

      Nu mi plac deloc neseriozitatea și cănd cineva mă ia de fraieră.Acum cu zero acțiuni,e fain să privești 

      Arobs are o crestere fantastica a afacerilor si urmeaza sa vina profitul

      asa e cand nu inteleg in ce afacere investesti

      bine sa scapam de comentariile negative nejustificate  

      profitul o sa fie precum cel de la bnet.

      si pe deasupra se va impartii la miliardele de actiuni emise. 

      Exact.Vor veni serii de maj.cap.social,acțiuni gratuite,și SOP

    Știți cum e cu prețul țintă de 1,43lei????

    Ca și cel dat ptr HAI de cei de la Goldring la 1,30lei și acțiunea HAI va ajunge exact la 1leu 

    LUATI TRANZACTIILE CU FIRME DIN SECTOR ASEMANATOARE CU AROBS SI O SA VEDETI LA CE EVALUARI SE FAC , desteptilor

    cum e cu profitul normalizat?

    1. Profitul normalizat e +1% , celălalt profit,cel net este -43%

    sa ne spuna cum ramane cu ridicatul banilor?

    la ce rang vor fi ridicati? 

    1. 55 mil.euro vor să ....ridice(raise)

    Wow. Sunteti o gramada de asa zisi „actionari”/„investitori ”, dar habar n-aveti cu ce se mananca bursa. Va contraziceti in propriile idei, daca nu e cum ziceti voi, toti ceilalti sunt prosti si tot asa. nivelul real de cunoastere este cel mai bine observat cand comparati compania asta cu bittnet sau claim. intr-un fel, e bine ca sunteti asa multi...

    1. Eu,am fost acționară.Cu Claim nu pot să o compar.Cu Bittnet,sunt asemănări la strategia de dezvoltare pe M&A.

    tine cu dintii de asta degeaba, piata ii contrazice. integrarile costa, mult.

    1. Nea Oprica a bagat masiv ( el e majoritar in proiect) parale cu inca 2-3...investitori intr- un proiect cu o masina electrica ce se plimba deja prin Cluj de o saptamana.Cica vrea sa produca 10 bucati in urmatorul an ...HEI !!! ACOLO VOR SE VOR DUCE OARE CEI 55MIL EURO RIDICATI DIN MCS?Am zis.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb