ZBORURI DE OBSERVAŢIE Rusia va survola România şi Ungaria

V.B.
Internaţional / 26 mai 2014

Rusia va face două zboruri de observaţie în spaţiul aerian al ţării noastre şi al Ungariei, în perioada 25-31 mai, a anunţat Serghei Rîjkov, directorul Centrului naţional rus pentru reducerea ameninţării nucleare, preluat de agenţia Itar-Tass.

Oficialul a precizat că vor fi folosite avioane Antonov-30B (An-30B), adăugând: "Zborurile vor fi efectuate între 25-31 mai cu plecare de pe aeroporturile din Bucureşi (România) şi Kecskemet (Ungaria)".

Rîjkov a subliniat că Federaţia Rusă a stabilit rutele de zbor cu cele două ţări, ale căror experţi vor verifica echipamentele de monitorizare folosite de Rusia şi se vor asigura de respectarea prevederilor Tratatului Cer Deschis.

Între 5 şi 8 mai, o misiune comună Norvegia-SUA a efectuat zboruri de observaţie în spaţiul aerian al Rusiei, cu un avion de observaţie de tip An-30 din România, în cadrul Tratatului Cer Deschis, mai notează Itar-Tass.

Serghei Rîjkov a mai declarat: "În cursul zborului pe o rută coordonată, specialişti ruşi de la bordul avionului românesc de observaţie An-30 vor controla observarea strictă a parametrilor coordonaţi şi utilizarea echipamentului de monitorizare prevăzut de Tratatul Cer Deschis".

Domnia sa a explicat că avionul Antonov-30 nu este conceput să fie înarmat cu vreun tip de armament. Echipamentul de observaţie montat la bord este în conformitate cu certificarea internaţională necesară, la care participă şi specialişti ruşi.

Tratatul Cer Deschis a fost semnat în 1992 de 34 de state. Zborurile de observaţie sunt efectuate în spaţiile aeriene din Federaţia Rusă, Statele Unite ale Americii şi unele ţări europene.

Principalele obiective ale Tratatului sunt: dezvoltarea transparenţei, acordarea de asistenţă în supravegherea îndeplinirii acordurilor privind controlul armelor, extinderea posibilităţilor de evitare a crizelor şi soluţionarea situaţiilor de criză în Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi alte organizaţii internaţionale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb