Zeci de percheziţii DNA la Casa de Comerţ Unirea, companie înfiinţată de Liviu Dragnea şi Petre Daea

A.F.
Bănci-Asigurări / 9 octombrie

Zeci de percheziţii DNA la Casa de Comerţ Unirea, companie înfiinţată de Liviu Dragnea şi Petre Daea

Percheziţii DNA au loc miercuri la Casa de comerţ Unirea, companie înfiinţată de Liviu Dragnea şi fostul ministru al Agriculturii Petre Daea, conform surselor G4Media. Procurorii vizează un prejudiciu de peste 40 de milioane de lei.

UPDATE 10:45 DNA a transmis, printr-un comunicat de presă de joi, că are o anchetă în curs privind infracţiuni asimilate faptelor de corupţie în perioada 2023-2024 şi că a efectuat percheziţii în 12 judeţe, la sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi ori la domiciliile unor persoane fizice:

Comunicatul DNA

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în perioada 2023-2024.

În cursul zilei de 09 octombrie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 60 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a 12 judeţe (Ilfov, Ialomiţa, Prahova, Giurgiu, Constanţa, Iaşi, Timiş, Caraş Severin, Cluj, Bihor, Maramureş, Arad), reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi comerciale.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi Brigăzii Speciale de Intervenţie Jandarmi din judeţele menţionate anterior.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare".

ştirea iniţială

În luna ianuarie, corpul de control din cadrul Direcţiei Generale Control, Antifraudă şi Inspecţii (DGCAI) a făcut verificări la Casa Unirea, confom informaţiilor G4Media. Controlul a fost realizat în perioada 13 decembrie 2023 - 31 ianuarie 2024.

Procurorii efectuează miercuri dimineaţă 60 de percheziţii în 6 judeţe şi municipiul Bucureşti şi vizează mai multe presupuse fapte, între care şi abuzul în serviciu. Judeţele în care au loc percheziţiile sunt Timiş, Bihor, Cluj, Arad, Ialomiţa, Ilfov.

În urma verificărilor corpului de control oamenii legii ar fi constatat o serie de deficienţe şi nereguli în activitatea managementului societăţii, astfel încât

din suma totală de mărfuri facturate de Casa Unirea în 2023, de aproape 80 de milioane de lei, societatea a încasat doar 26.600.000 lei (până în 10 ianuarie 2024).

Legumicultorul Ionuţ Victor Radu din judeţul Olt a fost numit director general al Casei de Comerţ Unirea, în februarie 2024. Este un cultivator de roşii din comuna olteană Obârşia. Olt este fieful baronului PSD Paul Stănescu, secretar general al partidului, unul dintre cei mai influenţi oameni din agricultura României.

Mandatul lui s-a încheiat în 9 septembrie 2024, iar Casa de comerţ Unirea a postat pe site un anunţ prin care informează că a iniţiat procedura de angajare a unui nou director.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb