Zelenski: "Aliaţii nu vor susţine Ucraina dacă va ataca Rusia"

V.S.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 28 august 2023

Zelenski: "Aliaţii nu vor susţine Ucraina dacă va ataca Rusia"

Coaliţia care sprijină lupta Ucrainei împotriva invaziei ruse nu va sprijini Kievul dacă acesta va muta ostilităţile pe teritoriul rusesc, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de CNN, potrivit News.ro.

"Cred că acesta este un mare risc, cu siguranţă vom fi lăsaţi singuri", a declarat Zelenski într-un interviu acordat presei naţionale, unde a fost întrebat dacă a venit momentul unei astfel de mişcări pe teritoriul rusesc. Zelenski a declarat că lupta Ucrainei pentru a-şi recâştiga propriul teritoriu a fost ajutată în mod esenţial de relaţiile cu aliaţii săi.

Progresul şi responsabilitatea Ucrainei pe câmpul de luptă "sunt întotdeauna bilaterale", a declarat Zelenski, adăugând că partenerii internaţionali sunt parte a oricărei victorii, a oricărui avans în contraofensivă, a oricărei acţiuni defensive şi a oricărei slăbiciuni.

Zelenski a mai spus că el crede că este posibil să "împingă demilitarizarea Rusiei" în Crimeea prin mijloace politice.

Declaraţiile vin în contextul în care în ultimele câteva luni s-a înregistrat o creştere a atacurilor pe teritoriul rusesc, oficialii ruşi afirmând că dronele şi bombardamentele ucrainene au făcut victime printre civili.

Oficialii de la Kiev au făcut aluzie la aceste incidente - Zelenski a declarat după atacurile cu drone de luna trecută, de exemplu, că războiul "se întoarce în Rusia" - dar Ucraina refuză adesea să îşi asume în mod explicit responsabilitatea pentru atacurile de peste graniţă.

În schimb, Ucraina şi-a asumat creditul pentru atacurile cu drone maritime şi alte tipuri de armament asupra Crimeei controlate de Rusia şi a ţintelor din jurul Mării Negre, promiţând că vor urma şi altele.

Moscova a anexat peninsula şi a declarat-o teritoriu rusesc în 2014, într-o mişcare denunţată ca fiind ilegală de Ucraina, SUA şi organismele internaţionale. Kievul a declarat că obiectivul său de a alunga Rusia din Ucraina include recuperarea Crimeei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Hai baiatu in tricou, ocupa Moscova! Ura! Ura! Ura!

    1. statul rus ar trebui destructurat si rusia ar trebui sa dispara ca tara pentur o lume care sa traiasca mai in pace... uita-te acum - de la rusi vin amenintari ca ocupa ucraina, ca vor si osetia de nord (deasupra georgiei) , ca au ceva de impartit cu polonia, etc...

      oriunde te uiti vezi amenintari rusesti.  

      ei trebuie sa dispara, rusia trebuie efectiv stearsa la firul ierbii de pe fata pamantului - e o amenintare imensa la nivelul echilibrelor globale si la nivelul pacii  

      rusia e dusmanul linistii planetare - dispari rusia!  

      Baiatu' cu tricou mulat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb