ZEROHEDGE: În Germania, lucrul de acasă ar putea deveni dreptul legal al unui angajat

A.P.
Internaţional / 2 octombrie 2020

În Germania, lucrul de acasă ar putea deveni dreptul legal al unui angajat

Într-un interviu, ministrul muncii german, Hubertus Heil, deputat social-democrat, a declarat că a iniţiat un proiect de lege care acordă drepturi legale angajaţilor care doresc să lucreze definitiv de acasă, conform Zerohedge.

Legea ar constitui un element legislativ important, întrucât Germania va deveni prima economie europeană care le va oferi angajaţilor "dreptul de a lucra de acasă".

Heil a insistat asupra faptului că, legea, încă nepublicată, va

consolida drepturile angajaţilor şi va stabili limite clare pentru cei care nu au o delimitare între "casă" şi "birou".

De asemenea, îşi propune să compenseze o parte din impactul negativ al organizării forţei de muncă.

El a declarat: "Întrebarea este cum putem transforma progresul tehnologic, noile modele de afaceri şi o productivitate mai mare, într-un progres unitar. Cum transformăm progresul tehnologic în progres social?"

Germania nu este singura ţară care se confruntă cu aceste probleme. Pentru gestionarea lor, celelalte ţări s-le bazează în cea mai mare parte pe legile deja existente. Franţa se bazează pe o lege din 2017 care limitează apelurile şi e-mailurile legate de muncă, după programul de lucru, detaliază Zerohedge.

Între timp, Germania a extins Kurzarbeit, sistemul său de asigurări pentru şomaj pe termen scurt, pentru sprijinirea lucrătorilor din industriile care au fost închise de virus.

Ingo Kramer, preşedintele Asociaţiei Patronale Germane, a numit propunerea drept "un nonsens" şi a avertizat că va încuraja companiile germane să ofere locuri de muncă muncitorilor mai ieftini din străinătate.

Mai mult, până şi susţinătorii legii recunosc că există anumite disparităţi de gen pe care legea nu le poate aborda.

Ei spun: "Există clişeul, care, din păcate, este adesea adevărat, că bărbaţii intră în biroul lor de acasă şi închid uşa, în timp ce femeile care lucrează de acasă se ocupă simultan de copii".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. nu o sa vedeti telemunca ca drept legal in Romania, nu doar ca optiune "de criza"

    Lesturile cerebrale ale managerilor romani nu ar putea accepta si concepe asa ceva 

    Angajatii trebuie tinuti ca robii pe corabie sa dea la vasle in lanturi , controlati si asupriti ca in cele mai negre filme horror - asta e viziunea managerului roman tipic ...iata! ce diferenta de secole de civilizatie intre Germania si Romania.

    Trateaza un om ca sclav si ce vei primi inapoi ? Identitate, prezenta ... si prestatie de sclav. Si nu am auzit de sclavi creativi si dedicati care sa lucreze ca si cum business-ul unde lucreaza ar fi al lor! Am auzit doar de scrasnituri de dinti si injuraturi in surdina si munca facuta...ma scuzati... cu c*rul!  

    1. Nu te supara, dar mentalitatea de sclav consta si a nu realiza ca ai si alte optiuni.

      Daca tu cred ca e asa simpla treaba fa-ti tu o firma 100% telemunca. Atunci toti angajatii buni or sa vina la tine si cu asa angajati buni si creativi le vei fura toti clientii la managerii prosti care vor iesi din piata si se vor ocupa de agricultura. Sa vedem. 

      cred ca intuiesc unde bagi saua sa priceapa iapa de mine :))))

      uite raspunsul: poti preveni scaderile de productivitate prin ajustarea puternica a salariilor (+ 2 sau 3 cifre procentuale in sus) si conditiilor de munca (iti explic imediat ce vreau sa zic prin asta) in asa fel incat facand o firma 100% in telemunca chiar sa mearga treaba 

      uite un model de plata pentru angajati : dublarea sau triplarea salariilor fata de piata si mediatizarea extrema in presa a acestui fapt + garantarea prin contract ca 10% (sau 20-25%) din profitul net al firmei ca fi distribuit egal angajatilor.  

      INEACA-I IN BANI PE ANGAJATI SI ASIGURA UN MEDIU OK INTERPERSONAL LA FIRMA = VEI DA LOVITURA!  

      Gandeste-te: de ce romanii muncesc pe branci cand pleaca in afara tarii dar o mai ard aiurea cand lucreaza in Romania? De ce? De jeguri ce sunt ei? Nu.  

      Pentru ca daca angajatii unei firme mici vad ca patronul si-a luat pe firma amanta secretara beton si bmw x5 sau x6 si ei inca stau pe salarii de bataie de joc ... atunci isi cam baga picioarele. Apare demotivarea masiva si excesiva.  

      Si stii ce? Firma prin oamenii aia exista si prospera! Nu prin taratura secretara a sefului sau prin mandria de bmw a firmei - de fapt a sefului.  

      Deci : eu propun o modernizare extrema in mentalitatile sefilor, patronilor si managerilor romani.  

      SCLAVAGISMUL MANAGERILOR ROMANI SI-A ATINS LIMITELE! MODELUL RELATIILOR PATRONAT-ANGAJATI/SINDICAT TREBUIE SCHIMBAT!  

      solutia mea se numeste: capitalism prin distributivism limitat si controlat.  

      nu as recomanda alocarea fractiei de profit pe criterii de pozitie (executie vs. management) sau pe criterii de performanta interna (criteriile si evaluare putand sa fie subiectiva - fapt care va duc ein interiorul firmei din nou la demotivare).

      cand angajatii capata constiinta ca sunt egalii managerilor si ca daca trag sincer impreuna beneficiaza impreuna IN MOD EGAL atunci fortele si energiile creatoare in firma cresc.  

    Oameni civilizati, nu ca la noi. Hr-istii de la noi imi provoaca skarba.

    1. da si nu

      am vazut si hr-isti model, am vazut si cazaturi de oameni

      procentul e trist ... cei ok sunt undeva la 15-17-20% ...restul .. gunoi. 

    Și în România angajații ar putea avea drepturi daca țară n-ar fi condusă de Werner... care e un fascist ticălos pur sânge și care joaca doar de partea corporațiilor, uitând cine l-a votat

    1. nu are treaba cu presedintele nici cat negru sub unghie Cristiane

      mai degraba are treaba cu ministerul muncii si protectiei sociale, cu modul in care e modelat codul muncii, cu modelul de contract colectiv de munca la nivelul Romaniei si pe ramura economica. 

      nu mai incurca borcanele, presedintele mi se pare chiar ok, avand in vedere conditiile modul in care acteaza el mi se pare de nota 10, mie personal.

      In conditii normale (non-criza) era cam de nota 9.  

      Deschide ochii și o să vezi că politica de sclavizare corporatista a României e una coordonată, dirijata de sus, ea nu tine de incompetenta ci de ticalosie de apucături fascist-staliniste cu privire la relațiile de muncă.

      Daca nu era așa, salariatul român ar fi avut și el drepturi ca în țările civilizate, nu ar fi rămas un sclav fara speranță.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb