ZIARUL BURSA

03 aprilie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Relaxarea fiscală şi majorările de salarii ne-au adus aproape de situaţia din 2008

ANALIŞTII: Relaxarea fiscală şi majorările de salarii ne-au adus aproape de situaţia din 2008

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 3 aprilie 2018

Dochia: "Este o iluzie să crezi că veniturile bugetare pot fi mărite bătând din palme" 

Cabat: "Băncile nu prea sunt interesate să asculte de BNR, iar banca centrală nu prea are cum să le forţeze, pentru că piaţa bălteşte de lichiditate"

Dumitru: "Un deficit de 3%, în condiţiile în care economia este într-un boom puternic, este mult prea mare"

Măsurile adoptate de Guvern - atât cele de relaxare fiscală, cât şi majorările salariale - ne-au adus aproape în situaţia din 2008, cand economia s-a prăbuşit de la un nivel foarte înalt, consideră economiştii. Potrivit acestora, dacă nu vom adopta rapid măsuri de contracarare a dezechilibrelor din piaţă, ţara noastră va fi cea mai afectată din Europa, după ce va începe o nouă criză.

Lazăr cere preşedintelui urmărirea penală faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu

DOSARUL REVOLUŢIA Lazăr cere preşedintelui urmărirea penală faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu

Anticorupţie / 3 aprilie 2018

Procurorii: "Noua conducere politică şi militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împuşcare, vătămarea integrităţii fizice şi psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane" 

Până la execuţia soţilor Ceauşescu, la data de 25 decembrie 1989, au fost identificate trei tentative de lichidare fizică a acestora

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis, ieri, preşedintelui Klaus Iohannis cererea de efectuare a urmăririi penale, în dosarul Revoluţiei, în legătură cu să­vârşirea infracţiunii contra umanităţii, faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, informează PÎCCJ.

O VARIANTĂ CÂŞTIGĂTOARE PENTRU ROMÂNIA ŞI SISTEMUL BANCAR ROMÂNESC: Modelul de business al băncilor să se adreseze şi interesului public al ţării gazdă

Prof. Univ. Dr. Nicolae Danilă, Academia Oamenilor de Ştiinţă din RomâniaBănci-Asigurări / 3 aprilie 2018

Prof. Univ. Dr. Nicolae Danilă, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România

Analizele economice fac tot mai mult referire la una din lecţiile crizei financiare: ciclul de creştere pre-criză bazat pe credit şi un management "selectiv" al riscurilor, creşterea preţului activelor şi o productivitate stagnantă nu poate fi replicat şi nici sustenabil.

Evoluţie preponderent sub preţul din ofertă pentru titlurile DIGI

DE LA LISTARE ŞI PÂNÂ ÎN PREZENT, Evoluţie preponderent sub preţul din ofertă pentru titlurile DIGI

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 3 aprilie 2018

Acţiunile Digi Communications NV (DIGI), compania mamă a RCS&RDS, ce au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe data de 16 mai 2017, după derularea unei oferte publice pentru 25,6% din societate, au avut o evoluţie proponderent negativă, cotaţia situându-se, în cea mai mare parte a timpului scurs de la intrarea în ringul bursei, sub preţul la care s-a în­chis oferta pentru investitorii instituţionali, de 40 de lei/unitate.

Online, politica este la mare preţ

Online, politica este la mare preţ

O.D.Politică / 3 aprilie 2018

Un partid, nenăscut în mod oficial, face "valuri" în mediul virtual. Aproximativ 30.000 de persoane s-au înscris pe site-ul viitorului partid "Mişcarea România Împreună", dintre care aproape 17.000 şi-au declarat dorinţa de a fi membri de îndată ce acesta va primi confirmarea de înregistrare din partea Tribunalului Bucureşti. Anunţul a fost făcut de fostul ministru al Sănătăţii din guvernul tehnocrat, Vlad Voiculescu, care este unul dintre membrii fondatori ai acestui viitor partid şi a fost repetat şi de Dacian Cioloş.

Un loc de muncă permanent şi bine plătit - cea mai dificilă provocare pentru tineri

STUDIU Un loc de muncă permanent şi bine plătit - cea mai dificilă provocare pentru tineri

RAMONA RADUCompanii / 3 aprilie 2018

Peste jumătate (54%) dintre tinerii români consideră că cea mai dificilă provocare este aceea de a-şi găsi un loc de muncă permanent şi bine plătit, potrivit unui sondaj internaţional, comandat de Vodafone şi derulat în 15 ţări (Africa de Sud, Egipt, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Portugalia, Republica Ceha, România, Spania, Turcia şi Ungaria).

BNR: "Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone"

AURUL NOSTRU - DE DOI ANI PE AGENDA OPINIEI PUBLICE BNR: "Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 3 aprilie 2018

România păstrează 61 de tone de aur la Banca Angliei 

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, anunţă Banca Naţională a României (BNR). Din această cantitate, 61 de tone se află în custodia Băncii Angliei. Conform datelor băncii noastre centrale, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea rezervei de aur se situa, la 31 martie, la 3,583 miliarde euro.

Vaticanul a pus degetul pe punctele"fierbinţi"de pe harta lumii

Vaticanul a pus degetul pe punctele"fierbinţi"de pe harta lumii

O.D.Internaţional / 3 aprilie 2018

Harta lumii este plină de puncte roşii. În Europa, Asia, Africa, America de Sud există zone de conflict sau în care tensiunile sunt în creştere. Dovedind că este foarte conectat la problemele curente ale lumii, mai mult decât şi-ar dori anumiţi lideri politici, Papa Francisc nu a evitat acest subiect delicat nici în mesajul său de Paşte. Suveranul Pontif a făcut un apel la pace şi dialog pentru Ţara Sfântă, Peninsula Coreeană, Africa şi Ucraina de la balconul bazilicii Sfântul Petru.

Transporturile din Franţa, blocate de greve

Transporturile din Franţa, blocate de greve

Internaţional / 3 aprilie 2018

Cu o grevă de amploare şi de lungă durată în transportul feroviar şi noi turbulenţe la compania aeriană Air France, Franţa se va confrunta, astăzi, cu "marţea neagră" din cauza grevelor din transporturi faţă de reformele preşedintelui Macron, transmite AFP, conform Agerpres.

China impune taxe vamale la peste o sută de produse din SUA

V.R.Jurnal de criză / 3 aprilie 2018

China impune, începând de ieri, tarife vamale unui număr de 128 de produse alimentare de provenienţă americană, importuri care se ridică la 3 miliarde de dolari, potrivit anunţului făcut de Ministerul Comerţului de la Beijing, care menţionează că măsura este un răspuns la decizia recentă a Washingtonului de a taxa importurile de oţel şi aluminiu din China.

Ura de rasă şi ura de clasă

Cătălin AvramescuEditorial / 3 aprilie 2018

Cătălin Avramescu

Într-un film recent, un personaj jucat de Liam Neeson este un navetist care, la un moment dat, încearcă să intre în vorbă cu un alt călător din trenul care îl duce spre casă. Individul, ce pare să fie indian după figură, se dovedeşte a fi un broker arogant, de la celebra "Goldman Sachs", care refuză să coboare la o discuţie cu navetistul (se înţelege din context că acesta pare că e prea sărac pentru ca brokerul să îl bage în seamă).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Vladimir Putin, discuţii cu Erdogan şi Rohani

Internaţional / 3 aprilie 2018

Astăzi încep lucrările la centrala nucleară de la Akkuyu 

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să efectueze o vizită de două zile în Turcia, marţi şi miercuri, unde se va întâlni cu omologii săi turc Recep Tayyip Erdogan şi iranian...

MACRO NEWSLETTER 3 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 3 Aprilie 2018

Macroeconomie / 3 aprilie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Italia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,6% în februarie 2018, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare au crescut cu o...

Ioan Voicu, numit Director General Adjunct la Conpet

Companii / 3 aprilie 2018

George Butunoiu selectează administratorii 

Ioan Voicu a fost numit în funcţia de Director General Adjunct 2 al Conpet (COTE), începând cu data de 3 aprilie 2018, pe durată limitată până la data de 6 iunie 2018, potrivit unui raport...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo