ZIARUL BURSA

07 septembrie 2020
Ediţia din 18.09.2024
PSD se dă pe tobogan, Covid-19 şi deficitul urcă scara

PSD se dă pe tobogan, Covid-19 şi deficitul urcă scara

Emilia Olescu, George MarinescuMacroeconomie / 7 septembrie 2020

Consecinţele disputei politice din luna iulie şi-au făcut simţite efectele negative, din plin, pe întreg parcursul lunii august. Din cauza indeciziei politice privind legea carantinării care a măcinat societatea românească în mijlocul verii, ne-am confruntat, luna trecută, cu o explozie a numărului de cazuri de Covid-19, având o medie zilnică situată în jurul a 1200 de noi infectări, cu un vârf de 1504 persoane în 27 august.

Rata dobânzii la titlurile de stat pe 10 ani coboară la minimul din februarie 2017

Rata dobânzii la titlurile de stat pe 10 ani coboară la minimul din februarie 2017

Mihai GongoroiMacroeconomie / 7 septembrie 2020

Analiştii BT Asset Management: "Percepţia externă se ameliorează semnificativ în ultimele săptămâni, randamentele la 10 ani pe bondurile suverane în euro scăzând la 1,8%/an din maximele anului de 3,1%/an" 

Curba randamentelor din România s-a deplasat în jos în prima săptămână din septembrie, rata de dobândă la titlurile de stat pe scadenţa 10 ani coborând la 3,57%, minimul din februarie 2017, evoluţie convergentă cu cele din Statele Unite şi Germania, arată Andrei Rădulescu, economis­tul-şef al Băncii Transilvania, într-un raport de analiză. Potrivit acestuia, evoluţia curbei randamentelor a fost influenţată atât de climatul macro-financiar international cât şi de factori interni precum ameliorarea percepţiei de risc suveran, aspect reflectat de declinul indicatorului CDS (credit default swap) spre minimul din aprilie.

OMS pune "frână" isteriei vaccinării cât mai rapide

OMS pune "frână" isteriei vaccinării cât mai rapide

O.D.Miscellanea / 7 septembrie 2020

Febra obţinerii unui antidot pentru coronavirus, cât mai rapid, a cuprins întreaga lume, mai ales că în SUA se vorbeşte deja de primele vaccinări în luna octombrie, iar Rusia a aprobat deja un vaccin. Optimismul exagerat este temperat de la cel mai înalt nivel.

Apartamente vechi la 100.000 euro. Vine criza?

OPINII Apartamente vechi la 100.000 euro. Vine criza?

Cristian DogaruMiscellanea / 7 septembrie 2020

Am aflat că preţul apartamentelor vechi de 3 camere din Bucureşti se apropie, în medie, de 100.000 euro. Sigur, e un raport al unui broker imobiliar dat gratis spre marketing şi promovare către un cotidian financiar, cu toate semnele de întrebare ce rezultă de aici (insuficienţa datelor, interesul de a umfla preţurile pentru a avea şi comisionul aceeaşi traiectorie, etc) dar tendinţa din ultimii ani nu poate fi negată. Preţurile au tot crescut, în ciuda noilor construcţii, fapt ce denotă că Bucureştiul e mult mai sufocat decât credeam. Capitala a devenit aspirator de personal, iar un recesământ ar arăta probabil că ne apropiem de vreo 4 milioane aici.

Sezonul de vară-toamnă-iarnă

PLASAMENTE ALTERNATIVE Sezonul de vară-toamnă-iarnă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 7 septembrie 2020

Marius Tiţa

Niciodată vara nu fu mai scurtă. Şi restul poeziei lui Arghezi se potriveşte dureros de bine cu atmosfera aceasta. De obicei, la 1 septembrie oraşele şi, mai ales, Bucureştiul, erau invadate de oameni bronzaţi şi relaxaţi, plini de amintiri şi fotografii. Supermarketurile începeau acea campanie cu şcoala, urâtă cu pasiune de copii, şi nesuferită pentru părinţi. Instituţiile de tot felul îşi redeschideau serviciile, închise la 31 iulie, totul după model european. Începea noul an bisericesc şi cel diplomatic, dar şi licitaţiile de artă se reluau, în România şi în Vest.

Luna august în cifre

AUGUST FINANCIAR Luna august în cifre

Mihai GongoroiMacroeconomie / 7 septembrie 2020

 1 august 

✓ Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) transmite Guvernului o scrisoare deschisă în care arată că situaţia economică a agenţiilor de turism se înrăutăţeşte constant, iar măsurile concrete de sprijin întârzie să apară.

Creşteri semnificative pentru indici, într-un climat pozitiv în pieţele internaţionale

Creşteri semnificative pentru indici, într-un climat pozitiv în pieţele internaţionale

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 7 septembrie 2020

Avans de 7,4% pentru BET şi de 8,98% pentru BET-NG Tranzacţii de 222,3 milioane lei cu acţiunile Banca Transilvania, emitentul cu cel mai mare rulaj, luna trecută 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au marcat creşteri importante în august, într-un climat pozitiv în pieţele de acţiuni internaţionale, în timp ce la Bucureşti companiile şi-au prezentat rezultatele aferente primului semestru, ce captează întreaga perioadă a stării de urgenţă impusă de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei de Covid-19.

BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a cunoscut un avans de 7,39%, la 8.997,28 puncte, în timp ce BET-XT, ce urmăreste parcursul celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, s-a apreciat cu 6,32%, până la 813,58 puncte.

BNR a cumpărat titluri de stat de pe piaţa secundară în valoare de 504 milioane lei

ÎN LUNA AUGUST BNR a cumpărat titluri de stat de pe piaţa secundară în valoare de 504 milioane lei

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 7 septembrie 2020

Volumul achiziţiilor Băncii Naţionale a României (BNR) de titluri de stat în lei de pe piaţa secundară s-a situat la 504,3 milioane de lei în luna august, arată statisticile lunare publicate vineri de banca centrală. La achiziţiile din august se adaugă cele din aprilie, mai, iunie şi iulie, care ridică stocul de titluri de stat în lei cumpărate de BNR din piaţa secundară la 5,28 miliarde de lei.

Campanie electorală fără idei

Cristian PîrvulescuEditorial / 7 septembrie 2020

Cristian Pîrvulescu

Campania electorală pentru alegerea primarului general al Bucureştiului - care ar trebui să dea tonul toamnei electorale care va culmina cu alegerile legislative de pe 6 decembrie - este extrem de săracă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Sesiune negatitvă pentru indici

BVB Sesiune negatitvă pentru indici

A. I. Piaţa de Capital / 7 septembrie 2020

Rulaj de 52,6 milioane de lei, sub media zilnică a anlui 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în scădere, într-o sesiune cu scăderi pentru pieţele europene.

În...

MACRO NEWSLETTER 7 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 7 Septembrie 2020

Macroeconomie / 7 septembrie 2020

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în august 2020, cu 1,371 milioane, după o creştere cu 1,734 milioane în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare...

Giganţii internetului, probleme cu autorităţile

Giganţii internetului, probleme cu autorităţile

O.D.Miscellanea / 7 septembrie 2020

Marii giganţi ai internetului au probleme din ce în ce mai mari cu autorităţile din toate colţurile lumii. Reglementările sunt tot mai dure, acolo unde nu se ajunge la măsuri extreme, cum se petrece în anumite zone din Asia, unde reţelele sunt...

Problemele educaţiei vor fi rezolvate ... telefonic

Problemele educaţiei vor fi rezolvate ... telefonic

O.D.Miscellanea / 7 septembrie 2020

Educaţiea este într-o căutare febrilă de soluţii pentru începrea anului şcolar în cele mai bune condiţii. Unele dintre iniţiative sunt binevenite, altele par din start să reprezinte simple "frecţii la picioare de lemn".

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo